Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

X5 E70 3.0D - automat a bzučení při změně režimu

Vše o E53, E70/E71/E72, E83, E84, F15/F16, F25/F26, F39, F48, G01, G02, G05, G06
Odpovědět
Zpráva
Autor
Mooncalf78

X5 E70 3.0D - automat a bzučení při změně režimu

#1 Příspěvek od Mooncalf78 »

Pánové,

mám 4 roky X5ku E70 r.v. 11/2007 aktuálně najeto 282 tis. km. V 250 tis. km sem preventivně měnil olej v převodovce (firma ZP-automatic, Blučina). Možná zbytečně plaším, ale převodovka mi začala vydávat podivné zvuky. Děje se to většinou jen po nějaké době od nastartování a ujetí desítek km. Když po tom zastavím a přeřadím z "D" na cokoliv jiného, tak se z oblasti řadící páky ozvou takové bzučivé pravidelné zvuky - většinou 3x po sobě, každý trvá asi 1 vteřinu. Ale dělá to jen někdy. Takže třeba přijedu na parkoviště, zastavím dám Rko a bzzz, bzzz, bzzz, dám Dčko a bzzz, bzzz, bzzz :) Ale druhej den ráno je vše ok. A ten zvuk se někdy ozve i když stojím a mám zařazeno "P", ale jen krátce a 1x. Zvuk jako když se otáčí elektromotorek, např. v autíčku na autodráze. Nejde to z podvozku, ale z vnitřku, jakoby přímo z prostoru kolem (pod) řadící pákou. Jinak řazení funguje spolehlivě a beze změn, na diagnostice žádná chyba není.

Otázka je - mám se na to zatím vykašlat dokud se to nezhorší (pokud vůbec) nebo myslíte, že má smysl to řešit? Nesetkal se s tím někdo?
Odpovědět