Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Jak správně vypálit Audio CD

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
m4zzy

Jak správně vypálit Audio CD

#1 Příspěvek od m4zzy »

Hojte,

nějak jsem zkusil párkrát vypálit do auta audio CD, ale zatím se mi nepodařilo to udělat tak, aby to fungovalo a načetlo.

Mám E91, 2006.

Vypalovačku mám asi 6 let starou, takže moderní, rychlost zápisu 48x CD-R a 24x CD-RW. jaká je monimální rychlost jsem se nedopátral. Mám Windows 10, zkoušle jsem vypálit MP3 jako audio CD přes:

Windows media player na nejpomalejší rychlost -> nic
Nero - nejpomalejší rychlost co to šlo -> nic

Pak ještě cosi.

Má někdo zaručený postup, jak z Mp3 v PC na Win10 vypálit v moderní době moderní vypalovačkou Audio CD tak, aby to ty naše popelnice spolkly? Nechce se mi věřit, že pokud tady někdo pálí hudbu do auta kolem roku 2002-2008 tak má i starý NTB či PC se starou mechanikou, která umí pálit rychlostí x1, x2 a pod. Ale třeba jo

Díky
Vlasta Člen Klubu
Člen Klubu

Re: Jak správně vypálit Audio CD

#2 Příspěvek od Vlasta Člen Klubu »

Není to o rychlosti vypalování, ale o formátu. Mp3 je potřeba překonvertovat, aby měly příponu .wav
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
m4zzy

#3 Příspěvek od m4zzy »

To jsem předpokládal, že to ten software udělá za mě, když mu řeknu, ať vypálí audio CD. Aspoň tak si to pamatuju z mládí. Můžu překontrolovat, jakou příponu to udělal na vypáleném CD.
HyndaDan

#4 Příspěvek od HyndaDan »

Otevři windows media player, vpravo nahoře máš záložku vypálit. Pak tam nataháš songy a jen máčkneš vypálit, vše ostatní se zařídí samo.

Pokud to nejde, hledal bych chybu v CD nebo ve vypalovačce.
e66 750Li
m4zzy

#5 Příspěvek od m4zzy »

Přesně takto jsem to udělal a nic.

Zkusím někde taky splašit nějaké originál audio cd jestli to půjde. Já stejně používám AUX, tak je mi to víceméně jedno, ale chtěl jsem mít aspoň jedno CD v mechanice
pavproch

#6 Příspěvek od pavproch »

Konverze mp3 na wav není třeba, Professional v e91(face) i Professional v e90 (preface) (a vlastně i rádio v e89) mi bezproblému hrají přímo mp3, vypaluju ve Win7/Profi NeremLite s nejnižší možnou rychlostí, jedná se už o desítky CD takle vypálených a myslím, u jednoho se mi kdysik stalo, že to nechtělo přehrát.
m4zzy

#7 Příspěvek od m4zzy »

Ha. Strčil jsem to CDčko do te spodní DVD mechaniky od Navigace a tam to hraje v pohodě. Ale stejně, mělo by to hrát i v té CD mechanice no ni?
vita11 Moderátor
Moderátor

#8 Příspěvek od vita11 Moderátor »

To by mělo (jestli to opravdu pálíš na CD :lol: ) Na hudbu je primárně ta vrchní mechanika.

Ad MP3: To defaultně šlo až od nějakého roku (myslím 2007). Na starších je třeba dokodovat
V8 power :twisted: BMW 650i LCI Spacegrau
Top down 8-) BMW Z3 2.8i Arktissilber
Calming machine :) BMW R1150R Atlantablau
Obrázek
m4zzy

#9 Příspěvek od m4zzy »

Jojo je to CD-R.
mi00wa

#10 Příspěvek od mi00wa »

zkus použit CdburnerXP používám ho a nemá msním problém pro audioCD či Mp3 pro (idrive), jediny zvládá nastavit rychlost i 4x pro CD
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od JaraX »

ashampoo burning studio free, vypálit hudební CD, natahaj se songy a hotovo.
ale v E90 nemaj hudební CD smysl, ten logic tam není žádná sláva aby to člověk poznal, a obě mechaniky hrajou MP3, pokud je to nakodovane
m4zzy

#12 Příspěvek od m4zzy »

Tak zajímavá věc. Mám jedno CD v horní mechanice a druhé v té dolní. Dolní hraje v pohodě, horní nechtěla načíst CD. A najednou sednu, a začne to hrát, a hraje to z té CD mechaniky a ne DVD. Horší je, že když přepnu písničku tak to stejně trvá věčnost a furt načítá. Jinak já jsem doteď používal AUX a stejná písnička z AUX a z toho CD tak je tam rozdíl. z CD to hraje teda líp. Zkusím ještě vypálit z těch jiných software a uvidím, jestli ta horní mechanika to vezme
PetoK

#13 Příspěvek od PetoK »

Mas KO laser, treba novy
Gerchan Člen Klubu
Člen Klubu

#14 Příspěvek od Gerchan Člen Klubu »

Já mám zkušenost na e63 rok 2006 takovouto:

Když vypálím MP3 na CD - normálně v průzkumníku - jakože označím soubory, nahoře v liště najedu na "sdílení" pak "vypálit na disk" - MP3 se normálně vypálí na CD, v počítači to hraje. Dám to do auta - do horní CD mechaniky a nic...nenačte se...
Zkusím stejným způsobem druhé CD a zase nic...

Pak vypálím soubory v Media player a auto to načte...teda viz. *poznámka

K tomu mám jeden postřeh - vypálím třeba 20 písniček na CD - jen prostých 20 MP3 souborů. Dám to do auta a ono to místo zobrazení pouhých 20 souborů vytvoří různé podsoubory - podle interpreta, názvu alba atd...to nechápu a hlavně to nechci. Takže jsem zkusil před vypálením vymazat všechny podrobnosti souboru = označ soubor/ pravý/ vlastnosti / podrobnosti/ a tam jsou informace jako "nadpis", "podtitul", "interpret", "album" atd. - to jsem všechno vymazal a teď už to zobrazí v autě jen čistých 20 souborů a nevytváří žádné podsoubory...

Výhoda souborů MP3 je, že to zobrazuje název písničky. Nevýhoda, že přepnutí na další song trvá snad 2-3 vteřiny...pravěk no... :-)
Výhoda u souborů wav je, že to přepíná okamžitě, nevýhoda, že to zobrazuje jen číslo songu...pravěk no... :-)

*poznámka: no načte...vypálil jsem MP3 přes ten Media player a jednu písničku to auto prostě nepřehrálo...v počítači v pohodě...zkusil jsem to vypálit ještě jednou a zase to tu jednu konkrétní písničku prostě nepřehraje...tak jsem se na MP3 vysral a nahrál to v tom wav...tam to přehraje vše bez problému.

Jinak tedy všeobecně k inteligenci přehrávače...je to prostě kripl :-) Dám náhodný přehrávání, on pustí nějakou písničku, já zjistím, že chci jinou, tak zmáčknu tlačítko "další" a ten idiot pustí další v pořadí a ne další náhodnou...
A ještě mě dost sere, že to náhodný přehrávání musím zadávat po každém nastartování pořád znovu a znovu....strašnej pravěk... :-)

edit: ještě k té délce načítání CD s MP3...v návodu píšou, že to může trvat i kolem 1 minuty to CD načíst...
Gerchan Člen Klubu
Člen Klubu

#15 Příspěvek od Gerchan Člen Klubu »

Tak ještě upřesnění k tomu náhodnému přehrávání...pustím CD, zvolím náhodné přehrávání...přepnu na rádio...přepnu zpátky na CD a náhodné přehrávání vypnuté....trapný no...
Filozof

#16 Příspěvek od Filozof »

je to 14let staré auto moc bych toho neočekával ono tyto technologie jdou strašně rychle dopředu.
JEdinné moderní řešení je Android obrazovka poslední generace kde funguje rychle a svižně obraz, video, TV, FLAC,GPS moderní technologie WIFI net a updaty firmware i dohrávání aplikací plus dvě kamery či DVBT2 atd.

Jinak co se týče pálení CD tak VERBATIM funguje a rychlost 2x a funguje v E60 - E61 i e38 či E46,e39. pro ty co nevědí.
m4zzy

#17 Příspěvek od m4zzy »

Už to neřeším. Jedu přes USB bluetooth - AUX věcičku a v DVD mechanice mám hudební CD pro nouzi. CD mechanika je asi dead protože někdy to to CD načte ale většinou spíše error. A řešt to nemá smysl, z toho AUX mi příjde že to hraje stejně
Odpovědět