Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Jak správně vypálit Audio CD
Jak správně vypálit Audio CD
Hojte,
nějak jsem zkusil párkrát vypálit do auta audio CD, ale zatím se mi nepodařilo to udělat tak, aby to fungovalo a načetlo.
Mám E91, 2006.
Vypalovačku mám asi 6 let starou, takže moderní, rychlost zápisu 48x CD-R a 24x CD-RW. jaká je monimální rychlost jsem se nedopátral. Mám Windows 10, zkoušle jsem vypálit MP3 jako audio CD přes:
Windows media player na nejpomalejší rychlost -> nic
Nero - nejpomalejší rychlost co to šlo -> nic
Pak ještě cosi.
Má někdo zaručený postup, jak z Mp3 v PC na Win10 vypálit v moderní době moderní vypalovačkou Audio CD tak, aby to ty naše popelnice spolkly? Nechce se mi věřit, že pokud tady někdo pálí hudbu do auta kolem roku 2002-2008 tak má i starý NTB či PC se starou mechanikou, která umí pálit rychlostí x1, x2 a pod. Ale třeba jo
Díky
nějak jsem zkusil párkrát vypálit do auta audio CD, ale zatím se mi nepodařilo to udělat tak, aby to fungovalo a načetlo.
Mám E91, 2006.
Vypalovačku mám asi 6 let starou, takže moderní, rychlost zápisu 48x CD-R a 24x CD-RW. jaká je monimální rychlost jsem se nedopátral. Mám Windows 10, zkoušle jsem vypálit MP3 jako audio CD přes:
Windows media player na nejpomalejší rychlost -> nic
Nero - nejpomalejší rychlost co to šlo -> nic
Pak ještě cosi.
Má někdo zaručený postup, jak z Mp3 v PC na Win10 vypálit v moderní době moderní vypalovačkou Audio CD tak, aby to ty naše popelnice spolkly? Nechce se mi věřit, že pokud tady někdo pálí hudbu do auta kolem roku 2002-2008 tak má i starý NTB či PC se starou mechanikou, která umí pálit rychlostí x1, x2 a pod. Ale třeba jo
Díky
Re: Jak správně vypálit Audio CD
Není to o rychlosti vypalování, ale o formátu. Mp3 je potřeba překonvertovat, aby měly příponu .wav
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
To jsem předpokládal, že to ten software udělá za mě, když mu řeknu, ať vypálí audio CD. Aspoň tak si to pamatuju z mládí. Můžu překontrolovat, jakou příponu to udělal na vypáleném CD.
Otevři windows media player, vpravo nahoře máš záložku vypálit. Pak tam nataháš songy a jen máčkneš vypálit, vše ostatní se zařídí samo.
Pokud to nejde, hledal bych chybu v CD nebo ve vypalovačce.
Pokud to nejde, hledal bych chybu v CD nebo ve vypalovačce.
e66 750Li
Přesně takto jsem to udělal a nic.
Zkusím někde taky splašit nějaké originál audio cd jestli to půjde. Já stejně používám AUX, tak je mi to víceméně jedno, ale chtěl jsem mít aspoň jedno CD v mechanice
Zkusím někde taky splašit nějaké originál audio cd jestli to půjde. Já stejně používám AUX, tak je mi to víceméně jedno, ale chtěl jsem mít aspoň jedno CD v mechanice
- pavproch
Konverze mp3 na wav není třeba, Professional v e91(face) i Professional v e90 (preface) (a vlastně i rádio v e89) mi bezproblému hrají přímo mp3, vypaluju ve Win7/Profi NeremLite s nejnižší možnou rychlostí, jedná se už o desítky CD takle vypálených a myslím, u jednoho se mi kdysik stalo, že to nechtělo přehrát.
Ha. Strčil jsem to CDčko do te spodní DVD mechaniky od Navigace a tam to hraje v pohodě. Ale stejně, mělo by to hrát i v té CD mechanice no ni?
To by mělo (jestli to opravdu pálíš na CD
) Na hudbu je primárně ta vrchní mechanika.
Ad MP3: To defaultně šlo až od nějakého roku (myslím 2007). Na starších je třeba dokodovat

Ad MP3: To defaultně šlo až od nějakého roku (myslím 2007). Na starších je třeba dokodovat
V8 power
BMW 650i LCI Spacegrau
Top down
BMW Z3 2.8i Arktissilber
Calming machine
BMW R1150R Atlantablau

Top down

Calming machine

Jojo je to CD-R.
zkus použit CdburnerXP používám ho a nemá msním problém pro audioCD či Mp3 pro (idrive), jediny zvládá nastavit rychlost i 4x pro CD
ashampoo burning studio free, vypálit hudební CD, natahaj se songy a hotovo.
ale v E90 nemaj hudební CD smysl, ten logic tam není žádná sláva aby to člověk poznal, a obě mechaniky hrajou MP3, pokud je to nakodovane
ale v E90 nemaj hudební CD smysl, ten logic tam není žádná sláva aby to člověk poznal, a obě mechaniky hrajou MP3, pokud je to nakodovane
Tak zajímavá věc. Mám jedno CD v horní mechanice a druhé v té dolní. Dolní hraje v pohodě, horní nechtěla načíst CD. A najednou sednu, a začne to hrát, a hraje to z té CD mechaniky a ne DVD. Horší je, že když přepnu písničku tak to stejně trvá věčnost a furt načítá. Jinak já jsem doteď používal AUX a stejná písnička z AUX a z toho CD tak je tam rozdíl. z CD to hraje teda líp. Zkusím ještě vypálit z těch jiných software a uvidím, jestli ta horní mechanika to vezme
Mas KO laser, treba novy
Já mám zkušenost na e63 rok 2006 takovouto:
Když vypálím MP3 na CD - normálně v průzkumníku - jakože označím soubory, nahoře v liště najedu na "sdílení" pak "vypálit na disk" - MP3 se normálně vypálí na CD, v počítači to hraje. Dám to do auta - do horní CD mechaniky a nic...nenačte se...
Zkusím stejným způsobem druhé CD a zase nic...
Pak vypálím soubory v Media player a auto to načte...teda viz. *poznámka
K tomu mám jeden postřeh - vypálím třeba 20 písniček na CD - jen prostých 20 MP3 souborů. Dám to do auta a ono to místo zobrazení pouhých 20 souborů vytvoří různé podsoubory - podle interpreta, názvu alba atd...to nechápu a hlavně to nechci. Takže jsem zkusil před vypálením vymazat všechny podrobnosti souboru = označ soubor/ pravý/ vlastnosti / podrobnosti/ a tam jsou informace jako "nadpis", "podtitul", "interpret", "album" atd. - to jsem všechno vymazal a teď už to zobrazí v autě jen čistých 20 souborů a nevytváří žádné podsoubory...
Výhoda souborů MP3 je, že to zobrazuje název písničky. Nevýhoda, že přepnutí na další song trvá snad 2-3 vteřiny...pravěk no...
Výhoda u souborů wav je, že to přepíná okamžitě, nevýhoda, že to zobrazuje jen číslo songu...pravěk no...
*poznámka: no načte...vypálil jsem MP3 přes ten Media player a jednu písničku to auto prostě nepřehrálo...v počítači v pohodě...zkusil jsem to vypálit ještě jednou a zase to tu jednu konkrétní písničku prostě nepřehraje...tak jsem se na MP3 vysral a nahrál to v tom wav...tam to přehraje vše bez problému.
Jinak tedy všeobecně k inteligenci přehrávače...je to prostě kripl
Dám náhodný přehrávání, on pustí nějakou písničku, já zjistím, že chci jinou, tak zmáčknu tlačítko "další" a ten idiot pustí další v pořadí a ne další náhodnou...
A ještě mě dost sere, že to náhodný přehrávání musím zadávat po každém nastartování pořád znovu a znovu....strašnej pravěk...
edit: ještě k té délce načítání CD s MP3...v návodu píšou, že to může trvat i kolem 1 minuty to CD načíst...
Když vypálím MP3 na CD - normálně v průzkumníku - jakože označím soubory, nahoře v liště najedu na "sdílení" pak "vypálit na disk" - MP3 se normálně vypálí na CD, v počítači to hraje. Dám to do auta - do horní CD mechaniky a nic...nenačte se...
Zkusím stejným způsobem druhé CD a zase nic...
Pak vypálím soubory v Media player a auto to načte...teda viz. *poznámka
K tomu mám jeden postřeh - vypálím třeba 20 písniček na CD - jen prostých 20 MP3 souborů. Dám to do auta a ono to místo zobrazení pouhých 20 souborů vytvoří různé podsoubory - podle interpreta, názvu alba atd...to nechápu a hlavně to nechci. Takže jsem zkusil před vypálením vymazat všechny podrobnosti souboru = označ soubor/ pravý/ vlastnosti / podrobnosti/ a tam jsou informace jako "nadpis", "podtitul", "interpret", "album" atd. - to jsem všechno vymazal a teď už to zobrazí v autě jen čistých 20 souborů a nevytváří žádné podsoubory...
Výhoda souborů MP3 je, že to zobrazuje název písničky. Nevýhoda, že přepnutí na další song trvá snad 2-3 vteřiny...pravěk no...

Výhoda u souborů wav je, že to přepíná okamžitě, nevýhoda, že to zobrazuje jen číslo songu...pravěk no...

*poznámka: no načte...vypálil jsem MP3 přes ten Media player a jednu písničku to auto prostě nepřehrálo...v počítači v pohodě...zkusil jsem to vypálit ještě jednou a zase to tu jednu konkrétní písničku prostě nepřehraje...tak jsem se na MP3 vysral a nahrál to v tom wav...tam to přehraje vše bez problému.
Jinak tedy všeobecně k inteligenci přehrávače...je to prostě kripl

A ještě mě dost sere, že to náhodný přehrávání musím zadávat po každém nastartování pořád znovu a znovu....strašnej pravěk...

edit: ještě k té délce načítání CD s MP3...v návodu píšou, že to může trvat i kolem 1 minuty to CD načíst...
Tak ještě upřesnění k tomu náhodnému přehrávání...pustím CD, zvolím náhodné přehrávání...přepnu na rádio...přepnu zpátky na CD a náhodné přehrávání vypnuté....trapný no...
je to 14let staré auto moc bych toho neočekával ono tyto technologie jdou strašně rychle dopředu.
JEdinné moderní řešení je Android obrazovka poslední generace kde funguje rychle a svižně obraz, video, TV, FLAC,GPS moderní technologie WIFI net a updaty firmware i dohrávání aplikací plus dvě kamery či DVBT2 atd.
Jinak co se týče pálení CD tak VERBATIM funguje a rychlost 2x a funguje v E60 - E61 i e38 či E46,e39. pro ty co nevědí.
JEdinné moderní řešení je Android obrazovka poslední generace kde funguje rychle a svižně obraz, video, TV, FLAC,GPS moderní technologie WIFI net a updaty firmware i dohrávání aplikací plus dvě kamery či DVBT2 atd.
Jinak co se týče pálení CD tak VERBATIM funguje a rychlost 2x a funguje v E60 - E61 i e38 či E46,e39. pro ty co nevědí.
Už to neřeším. Jedu přes USB bluetooth - AUX věcičku a v DVD mechanice mám hudební CD pro nouzi. CD mechanika je asi dead protože někdy to to CD načte ale většinou spíše error. A řešt to nemá smysl, z toho AUX mi příjde že to hraje stejně