Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
---
Re: Rada s prodejem
- základ je první zkusit budoucí auto, jeslti je opravdu lepší než tvoje staré, abys nešel do horšího než máš ted a nelitoval prodeje
- bazar ti dá prd, pokud máš auto v dobrém stavu, lepší prodávat sám, samozřejmě ti bude volat spousty spekulantů, otázka jestli na ně máš náladu.
- špatné nemusí byt ani inzerovat auto je na klubu, nedostanou se tak tobě bazary apod a je menší procento dementů
- zhruba se podívej za kolik se prodávají podobné výbavy a začni na vyšší ceně, dle zájmu pak cenu uprav
- žádný servis před prodejem nedělej, nikdo to neocení, leda by auto byl topstav a třeba někde jen tekl olej, tak opravíš tu jednu věc at je to top.
- bazar ti dá prd, pokud máš auto v dobrém stavu, lepší prodávat sám, samozřejmě ti bude volat spousty spekulantů, otázka jestli na ně máš náladu.
- špatné nemusí byt ani inzerovat auto je na klubu, nedostanou se tak tobě bazary apod a je menší procento dementů
- zhruba se podívej za kolik se prodávají podobné výbavy a začni na vyšší ceně, dle zájmu pak cenu uprav
- žádný servis před prodejem nedělej, nikdo to neocení, leda by auto byl topstav a třeba někde jen tekl olej, tak opravíš tu jednu věc at je to top.
Přesně jak píše kolega, pokud teda nemáš kamaráda v bazaru, kterej na sebe vezme tu povinnost mluvit s "ženichama".
Já zrovna dneska dával kamarádovi na bazar Viano, protože nemám chuť a sílu zvedat telefony a číst zprávy bazarů a lidí, co stejně nikdy nepřijedou.
Vezme si z toho pár peněz a nestarám se vůbec o nic.

Já zrovna dneska dával kamarádovi na bazar Viano, protože nemám chuť a sílu zvedat telefony a číst zprávy bazarů a lidí, co stejně nikdy nepřijedou.
Vezme si z toho pár peněz a nestarám se vůbec o nic.
Jsou auta, ktera proste na klub vhodna nejsou, viz. napr. F11, kterou sem pred par dny dal na sauto na prodej, ale sem se neodvazim ji vubec dat 

Spousta lidi ani nevi jak tohle je dulezitej bod!JaraX píše:- základ je první zkusit budoucí auto, jeslti je opravdu lepší než tvoje staré, abys nešel do horšího než máš ted a nelitoval prodeje
.
Jen priklad - vcera si kamarad koupil Subaru Outback 3.6 rv 2012 (evropska verze). Myslel jsem si, ze si to auto pujdu po bmw taky koupit, z duvodu, ze se mi i my zene libi, zeru jejich pohon 4x4, atmosferickej velkej motor, vnitrni prostor a lehce vyssi posez.
No dnes sem se svezl...a uz to auto nechci. Kratky sedaky, uskakanej podvozek, tupej motor pokud se nevytoci.
Mrzelo me, ze jsem neoplyval nadsenim, ale tak clovek to citi...ze ty BMW jsou proste fakt porad jinde...
to je vždy to první když někdo chce prodávat na co se ptám, a co si koupíš?
on si každej vždycky něco načte a nikdy tím nejel.
on si každej vždycky něco načte a nikdy tím nejel.
Cheater: Jen to sem dej...jsem zvědavej, za jak dlouho zmizí manuál 

taky jsem pro to sem dát
-
- Člen Klubu
Tak by mě zajímaly první tvé odpovědi 1,2,3) proč máš okolo toho takový dilema ? Co na těch volbách vidíš za klady nebo zápory? Vždyť ať to uděláš jakkoliv vždy to může dopadnout pro prodejce výhodně i nevýhodně.cheater píše:Tak jsem se konečně dostal k tomu že bych zainzeroval tu svojí E60. Ještě nikdy jsem auto neprodával a proto bych měl pár dotazů na zkušenější členy.
1. Je lepší si to prodat sám nebo to auto nabídnout autobazaru?
2. Je lepší před prodejem udělat servis? Někde u altíku sákne olej, loužičky to nedělá ale vím o tom a sere mě to. Nechal bych udělat i gufera, a jestli i trubku. A nebo to nechat na budoucího majitele.
3. Kolik si za to auto říct?? Nemám vůbec představu. Je mi jasný že záleží na stavu výbavě a tak ale baj vočko.
4. Udělat bod 2 a nechat si ho.

=od toho zdejší inzerce je a zároveň o E60 bývá spousty zájemců.
-
- Člen Klubu
1) Jasný to může být další důvod nechuť o tom špekulovat, je to pořád jen "lidovej byznys".. V tom případě asi pohodlnější svěřit to do bazaru (výkup, komise?). Ale nevýhoda si myslím, že se pokrátíš na ceně víc než by sis představoval.
2) To je rozumný mít vše při prodeji v richtiku, aspoň to nepřiveze kupující zpět. Ale zase tu opravu nikdo neocení, takže je to na vlastní náklady. Tady podle mě nejrozumnější sepsat do KS poruchy a nedostatky proti pozdější reklamaci. Nebo to na sebe převezme rovnou ten autobazar tak jak je, vyplatí peníze a je to.
Ps. Jestli jsem zaslechl dobře o E60 V8 v manualu, taková sem do inzerce určitě patří a už vůbec bych se jí nezbavoval!
2) To je rozumný mít vše při prodeji v richtiku, aspoň to nepřiveze kupující zpět. Ale zase tu opravu nikdo neocení, takže je to na vlastní náklady. Tady podle mě nejrozumnější sepsat do KS poruchy a nedostatky proti pozdější reklamaci. Nebo to na sebe převezme rovnou ten autobazar tak jak je, vyplatí peníze a je to.
Ps. Jestli jsem zaslechl dobře o E60 V8 v manualu, taková sem do inzerce určitě patří a už vůbec bych se jí nezbavoval!

To cheater: já bych byl pro to se toho nezbavovat (ale jsem už v důchodu) nevím, ale mám asi stejnou motorizaci v automatu a rok 2004. Kdybych to prodával tak mi ty prachy nikdo nedá (koupeno za 270K + opravy a už v tom je za 6let bez pár tisíc půl mega). To těsnění pod altíkem stojí pár desetikorun, ale sám jsem ho měnil před rokem o víkendu a pěkná drbárna - už nikdy více. Zůstanu už jen u BMW a nevidím kromě E65 nic co bych chtěl - V8 atmosféra. Rozhodnutí je na tobě -přeji dobrý prodej.
Dej to v pohodě do inzerce pokud by tě někdo prudil můžeš si komenty nechat smazat adminem a budeš mít inzerát čistej ... hlavně tam napiš co bylo za servis a co auto čeká to je takové poctivé a správné u každého prodeje auta plus co třeba nefunguje aby člověk věděl co bude dělat. Některé věci fakt nejsou k životu důležité a spousty lidí má několik věcí co na autě nefungují ani to nepoužívají.
Ale jistě je super pokud jede vše. Klima klimuje, sedačky vyhřívají, stěrače stíraj a žádné kontrolky nesvítí atd.
Jinak se nemáš čeho bát krom toho že se auto neprodá na bmwklubu ale třeba v inzerci. Zkusit se má všechno.
Ale jistě je super pokud jede vše. Klima klimuje, sedačky vyhřívají, stěrače stíraj a žádné kontrolky nesvítí atd.

Jinak se nemáš čeho bát krom toho že se auto neprodá na bmwklubu ale třeba v inzerci. Zkusit se má všechno.
Raději si tohle jedno auto nech klidně v garáži, k tomu si kup třeba multiplu, ale prodat v8, kterou ti nic nenahradí je hloupost. Mě 545i také pořád stojí, ale zase je radost stím pak jet.cheater píše:Já to chci spíš prodat z důvodu malého využití. Já potřebuju něco co můžu vzít bezproblému i mimo asfalt, ale ten výběr je strašně strohej a rád bych měl jen jedno auto, rve mi srdce když vidím jedno auto jak pořád stojí v garáži.
pokud jej auto neoslovilo a třeba chce nějakou 4x4 tak proč ne ?
Má to Mpaket ? Je to V8 s manuálem ? Pro extrémisty je to stále málo a bude jim vadit váha auta a těžkopádnost oproti odlehčené 330Ci například s upravama apod.
Ale chápu že kolem 6s stovka a 280km-h max je fajn hodnota pro spousty lidí co mají rádi V8.
Tam snad jen úpravy výfuku nějaké klapky před posledním tlumičem zvuku aby to mělo nějakej pořádnej drajf a silnější prožitek BMW fandy za volantem.
Běžná 545i je příjemná ale chybí tomu prostě řev motoru....je to takovej silnej elegán v obleku.
Ale to si každej může pořešit.
Nevím jak dnes ale v době cca 8-10let zpátky po e39 540i V8 s manuálem byla obrovská rvačka a bylo to špatně sehnatelný. Počítám E60 bude na tom podobně.
Má to Mpaket ? Je to V8 s manuálem ? Pro extrémisty je to stále málo a bude jim vadit váha auta a těžkopádnost oproti odlehčené 330Ci například s upravama apod.
Ale chápu že kolem 6s stovka a 280km-h max je fajn hodnota pro spousty lidí co mají rádi V8.
Tam snad jen úpravy výfuku nějaké klapky před posledním tlumičem zvuku aby to mělo nějakej pořádnej drajf a silnější prožitek BMW fandy za volantem.
Běžná 545i je příjemná ale chybí tomu prostě řev motoru....je to takovej silnej elegán v obleku.
Ale to si každej může pořešit.
Nevím jak dnes ale v době cca 8-10let zpátky po e39 540i V8 s manuálem byla obrovská rvačka a bylo to špatně sehnatelný. Počítám E60 bude na tom podobně.
Teď jest po dlouhé době jezdil zase se svojí 545i, protože 760 jsem dopřával speciální leštění a ochranu laku. Byl jsem zase tak příjemně překvapenej, jak to krásně jede, je v tom ticho a to i v rychlostech 200+.
Ta moje pořád visí tady v inzerci a vlastně jen pro to, že je mi líto, že teď stojí. Není to dokonalé auto a každá už má něco za sebou, kvalitní servis stojí nemálo peněz, ale je to pořád čistá radost z jízdy. Není to sporťák, je to prostě tichej, dostatečně rychlej kombík, kterej pořád neudělá ostudu. Nic víc a nic míň.
Ta moje pořád visí tady v inzerci a vlastně jen pro to, že je mi líto, že teď stojí. Není to dokonalé auto a každá už má něco za sebou, kvalitní servis stojí nemálo peněz, ale je to pořád čistá radost z jízdy. Není to sporťák, je to prostě tichej, dostatečně rychlej kombík, kterej pořád neudělá ostudu. Nic víc a nic míň.
cheater: Co máš za tu E60? V8, manuál? Má DD?
Hoď mi k tomu nějaký info. Neříkám, že ji vezmu, ale nebudu Filozofovat a smlouvat o ceně. Jo/ne během 5 minut. Díky.
Hoď mi k tomu nějaký info. Neříkám, že ji vezmu, ale nebudu Filozofovat a smlouvat o ceně. Jo/ne během 5 minut. Díky.
- Cossie
- Kontaktovat uživatele:
Jarax má pravdu. Ještě bych doplnil, že 99% co to auto přijde "koupit", tak stejně bude smlouvat o ceně - věci o kterých víš, tak určitě vypsat do smlouvy .
Další věc na kterou pozor - ať už bys to prodával sám nebo bazar, tak si urřitě ohlídej převod vozu - lepší vzít si de volna a být u toho přítomen nebo trvat aby to udělal bazar než auto odvezou..
A poslední věc co mě napadá - když dáš auto do bazaru do komise, tak za něj stále ručíš ty ....
Další věc na kterou pozor - ať už bys to prodával sám nebo bazar, tak si urřitě ohlídej převod vozu - lepší vzít si de volna a být u toho přítomen nebo trvat aby to udělal bazar než auto odvezou..
A poslední věc co mě napadá - když dáš auto do bazaru do komise, tak za něj stále ručíš ty ....