Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Tažné zařízení svépomocí na E90 - prosím o radu

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Rouballik

Tažné zařízení svépomocí na E90 - prosím o radu

#1 Příspěvek od Rouballik »

Mám E90 a rád bych si tam dal tažné. Koukám všude možně a nacucávám informace. Jsem zručný, ale nejsem blázen co má doma autoservis. Na alze jsem si přečetl článek jak je to všechno jednoduché a pak jsem koukal na youtube a například tady http://servisdecin.cz/tazne-zarizeni-mo ... -hloupost/ a docela mě to odradilo. Vybrat si ho jsem schopný ale dělá mi starost elektronika. Samozřejmě mám čidla. Chci tahat velký vozík a nechci, aby mi do něj svítila mlhovka. A já prostě nevím jak to udělat. Kámoš ze servisu je taky marnej. Zase ušetřit dvojku za to, že mi to bude řvát a dělat nějaký potíže fakt nepotřebuju. Na to jsem příliš chudej.

Dokázal by mi někdo poradit de to nasatvit a jak když budu u kámoše s diag?

A problém druhý. Mám tam 22 elektrony. Fakt velký a normálně to funguje, ale co když to s velkym vlekem fungovat nebude? Dá se například naložit pytle do kufru a prohlásit to jako provoz s károu? Nějak bych to rád vyzkoušel než do toho nasypu prachy.
MattyX Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Tažné zařízení svépomocí na E90 - prosím o radu

#2 Příspěvek od MattyX Moderátor »

Já jsem na svou E91 335i tažné dodělával. Mechanicky to zvládneš, nic složitého, elektrika se prodává pro originální PDC atd. i od výrobců tažného ;)
Pak když si to ale sám montuješ, pak musíš na stk, pak na magistrát na zapsání.
Když se necháš instalaci udělat přímo u výrobce, tak dostaneš jen typovej list, letíš na magistrát za 50kč zapsáno v TP a hotovec. Já jsem platil asi 1700 za montáž a než se s tím frcat a ztrácet vlastní čas, tak jsem to nechal udělat :)
Já jsem kupoval hook, jsou z brna, takže pro mě ideální ;)
Počítej 100000% s jednou věcí - jak začneš tahat s E90 tak urveš silentbloky nápravnice, takže pak počítej s zesílenými bud z M3 a nebo Strongflex třeba ;) řešil jsem to do roka a do dne. U F30 už tomu bmw šlo naproti a kdo má origo tažné, ma jíné silentbloky :)
E30 328i Coupe M20 M-technic II
E46 M3 SMG - žlučník
E91 335i N54B30 - pracant :)
E70 3.0d - mamacar

Motorsport Matoušek - BMW ///M Service & Performance
TANN3R

Re: Tažné zařízení svépomocí na E90 - prosím o radu

#3 Příspěvek od TANN3R »

22" kola na E90? To snad nejde ne? :lol:
Odpovědět