Zdravim zaznamenal jsem únik oleje cca litr na 700km. Do nedávná to nebylo nic.
[IMG=http://www.image-share.com/upload/4077/49.jpg]
Těsnění pod víkem ventilu umaštěný není nevíte kde by to mohlo téct ? Muže to byt netera z těch hadic okolo ?
Díky moc
Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Únik oleje 325i e92 N52
Re: Únik oleje 325i e92 N52
Zdravim. U N52 je spotřeba oleje taková součást provozu. Taky tenhle motor mám, takže vím. 1l na 700km už je ale celkem dost. Začal bych výměnou separátoru oleje včetně všech jeho hadic. Ventil víko je samozřejmě taky možnost. Další problematické místo je těsnění pod domkem olejového filtru. Pak samozřejmě těsnění pod olejovou vanou, ale to bych ti nepřál, protože vana je hned nad přední nápravnicí a výměna stojí za to. Úplně poslední možnost pak může být, že ti jde olej přímo do válce, ale to by šel z výfuku namodralý kouř a zadní nárazník by byl od oleje. Snad pomohlo.
Skaletonz píše:Zdravim. U N52 je spotřeba oleje taková součást provozu. Taky tenhle motor mám, takže vím. 1l na 700km už je ale celkem dost. Začal bych výměnou separátoru oleje včetně všech jeho hadic. Ventil víko je samozřejmě taky možnost. Další problematické místo je těsnění pod domkem olejového filtru. Pak samozřejmě těsnění pod olejovou vanou, ale to bych ti nepřál, protože vana je hned nad přední nápravnicí a výměna stojí za to. Úplně poslední možnost pak může být, že ti jde olej přímo do válce, ale to by šel z výfuku namodralý kouř a zadní nárazník by byl od oleje. Snad pomohlo.
Děkuji moc. Únik je viditelný na motoru když kouknu mezi žebra. Začnu separatorem s uvidím. Úprava - teď jsem na to Koukal a jelikož mám rok 2007, tak tam je to s tím seoaratorem trochu složitější ne ?
-
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
U B25 bohužel normální věc mi přijde ... Mám jednoho kamaráda co má na 5w40 1L na 400km, na 10w60 se to zlepšilo na 1200km
Prostě v hajzlu písty, blok, kruhy
Separátor vyměněný, motor suchej ... a svědcená voda, všelijaký uvolnovače, přísady už taky prošly motorem
tak aby jsi neztrácel čas a peníze 

E30 328i Coupe M20 M-technic II
E46 M3 SMG - žlučník
E91 335i N54B30 - pracant
E70 3.0d - mamacar
Motorsport Matoušek - BMW ///M Service & Performance
E46 M3 SMG - žlučník
E91 335i N54B30 - pracant

E70 3.0d - mamacar
Motorsport Matoušek - BMW ///M Service & Performance
U mě bohužel motor úplně suchej není. A olej se dřív téměř vůbec neztrácel a motor byl suchej. Teď jsem Koukal , ze je lehce zespodu mastnota jak je ten plastik nad kterým je šroub na vaňe.MattyX píše:U B25 bohužel normální věc mi přijde ... Mám jednoho kamaráda co má na 5w40 1L na 400km, na 10w60 se to zlepšilo na 1200kmProstě v hajzlu písty, blok, kruhy
Separátor vyměněný, motor suchej ... a svědcená voda, všelijaký uvolnovače, přísady už taky prošly motorem
tak aby jsi neztrácel čas a peníze