Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
BMW e39, výpadky centr. zamykání a posilovače
BMW e39, výpadky centr. zamykání a posilovače
Ahoj, mám takový problém. Už delší dobu mě nárazově blbne zamykání a odemykání obou zadních dveří, kufru a víčka nádrže. Také se mě zdá, že v tu samou dobu ztuhne řízení. Delší dobu jsem myslel, že se závada nejčastěji objevuje při manipulaci s kufrem a z toho jsem usoudil, že by to mohlo nějak souviset s poškozeným kabelovým svazkem. Svazek jsem však vyměnil a chvilku se radoval že je po problému. Závada se však brzy opakovala a opakuje. Neřešil někdo podobný problém? Díky moc za každou radu. Auto BMW e39, 530d, r.v.2003
Re: BMW e39, výpadky centr. zamykání a posilovače
GM modul (za kastlíkem spolujezdce) ,když tak mám
Díky za odpověď. A ještě mě prozraď jednu věc. Jak je to složité na výměnu? Stačí jen přehodit kus za kus, nebo se musí na diagnostiku? Nějaké díly mám k dispozici, ale tohle asi nebude, tak bych se ti ozval.
Ztuhne řízení? To by nemělo nijak souviset. Jiná jednotka, jiný svazek kabeláže..
Ano přesně tak, řízení jde těžko, jako bez posilovače. Ale souviset to nějak musí. Když jdu do auta, odemknu ho a neodemče se mě kufr a zadní dveře, skoro na 100% vím že nebude fungovat ani posilovač.ACDC píše:Ztuhne řízení? To by nemělo nijak souviset. Jiná jednotka, jiný svazek kabeláže..
Pokud je v autě servořízení servotronic,tak to ovládá právě GM modul
Pravda, nějak jsem si vsugeroval DME. To by mu asi muselo vypadávat napětí, při signálu jde řízení tíž?
A teď mě poraďte. I když si myslím že Servotronic mám podle chování řízení při jízdě. Ale jak to určím na 100%. Díky
Podíváš se na řízení. Pokud máš na krku řízení ventil (kablík/konektor) , tak máš servotronic.

Tak jsem se díval na to řízení, ale při pohledu z vrchu není nic vidět. Musel bych někam na jámu. Nechal jsem si však vypsat výbavu a Servotronic mám. Takže zkusím vyměnit tu jednotku jestli to pomůže. Každopádně díky všem za radu.