Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Diversitní anténa

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
Zack83

Diversitní anténa

#1 Příspěvek od Zack83 »

Ahoj všem,
chtěl bych se zeptat, zda by se někde nechal koupit ten zinkovaný úchyt diversitní antény - ten na pravé straně (viz obrázek) - případně jak se tomu přesně říká, ví někdo ? Je tím přichycena anténa šroubem ke střeše, ale podle mě to má i jinou funkci, než jen přichycení, protože je to připájené na třech bodech k základové desce antény... Mě se to na dvou kontaktních bodech odlomilo, tak se chci zeptat, zda to může mít vliv na to, že mi přestalo fungovat dálkové ovládání centrálu a signál rádia je kolísavý ?

Díky moc za jakékoliv názory

Obrázek
airbone

Re: Diversitní anténa

#2 Příspěvek od airbone »

kupis to v bmw, stoji to okolo 25eur. Je to AM antena ale zlepsuje aj prijem z dialky. Podla foto vsak ani netreba velmi rozmyslat o tom, preco diversity nefunguje. Ved je komplet poskodeny PCB a zaoxidovany z dovodu vniknutia vody. A napokon, odchadzaju aj bez toho, teda aj bez pomoci vody..... a to ako huby po dazdi.
Ak by bol problem s antenou, auto by si otvoril, len by mohlo DO fungovat na kratsiu vzdialenost. A urcite by fungovalo keby si skusil na 1m blizsie. Totizto antena je len pre zlepsenie signalu ale DO signal prenikne na diversity aj bez nej, len na o nieco kratsiu vzdialenost.
Takze myslim ze tvoja diversity je K.O.
Odpovědět