Vyzkoušena Audi A7 3,0tdi Quattro ve slušné výbavě s dvojskly, prokazatelně kilo najeto, druhy majitel, autorizák, na vzduchu… jako na auto za “0,5mega+“ jsem čekal asi moc…
Dominantní valivý hluk už v 70ti, zvuky z ulice slyšitelné přes dveře, jízdní vlastnosti jsem ani netestoval (ok, bylo to komfortní, protože vzduch), protože prostě nechci hlučné velké auto, to budu dál jezdit v 335i…
Lexus LS460 naproti recenzním překvapil, zkoušel jsem lehce unavenej exemplář (protože byl nedaleko) r. 2008 s 220tis, patrně po bouračce zadního kola, prodejce bůhví odkud, lakovaný celý bok… auto po 3. majiteli, přesto vonělo kůží, dveře dotažené softclose utvořily bunkr, který hnal V8 na obláčku vpřed… ok, 380PS pohltila masa kovu okolo toho obýváku, takže zrychlení neurazí, ale fakt není dech beroucí… řízení vlažné, 8q převodovka top, brzdy ok, kinematika náprav bez výhrad (jako sedělo to fakt dobře, žádný náznak plavání, nula rázů, bavilo mě to)… no a cena kolem 12tis€… jo, nebude jezdit za 6 v naftě, ani 12 LPG, ale měl jsem z toho pocit rakety na Mars a zpět 2x týdně bez potu na kapotě…
Samo netoužím po dojeté zbořce, ale i ta byla fakt v pohodě, což si u německých über-sedanů netroufám říct…
Ještě zkouknu A8 a g31