Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

BMW e91 nefunkční ACC

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
icecold
Kontaktovat uživatele:

BMW e91 nefunkční ACC

#1 Příspěvek od icecold »

Při zapnutí tempomatu vyskočí chyba ACC Failure na idrive i v budíkach. Po vypnutí motoru nebo zastavení auta hláška zmizí a tempomat jde "jakoby" pustit při rychlostí do 50km/hod, po překročení rychlosti to opět vyhodí chybu. INPA píše chybu v ACC:
CD40 Hinweis: Fehler im LDM
ISTA píše chyby:
LDM: "0062D7 Zkontrolujte snímač ACC" a "0062E9 Nevýznamná chyba: Chybu vymažte"
ACC: "00CD40 Chyba v LDM" (odkaz na INPU Defacto)
Výše uvedené chyby se objeví po pokusu o aktivací ACC.

Při prvním načtění se mi ještě navíc ukázala chyba v modulu ACC: "005D0C Interní chyba snímače ACC", která se teď neobjevuje.

Musím podotknout, že auto je na sníženem podvozku (B12 ProKit - již jsem tak koupil), vše, zdá se řict fungovalo ok. Problémy pozoruji zhruba po tom, co jsem dozadu nad pružiny dal podložky pro "paket pro špatné cesty". Auto se zvedlo od té dobry cca o 1cm vzadu. Při první jízdě po montáží paketu, tempomat fungoval chvílí, pokud si matně pamatuji, vyskočila chyba (asi), ale nějak jsem tomu nevěnoval pozornost - řídila žena, jedná se o jeji auto.

Napadá mě, že možná bude potřeba seřídit radar. Spojují to s tím zvýšením. Samozřejmě v minulosti kdoví, jestli po montáží podvozku ho někdo někdy seřízoval. Jinak radar je původní, optický v pořádku, auto bourané nebylo, nárazník je sic od kamínků, ale v původním laku, takže se do toho nikdo nikdy nešťáral

Jsem objednan do Cartecu, na seřízení na zrcadla, ale pořád si nejsem jistý, jestli to pomůže.

Setkal se s tím někdo? Popřípadě má někdo nějaké zkušenosti s konkretními chybami? ať vím, jestli mám shánět rovnou nový radar nebo jen doufat v seřízení.

Auto je e91 330d rok 3/2008

Předem děkuji za odpovědí
Fx Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

Re: BMW e91 nefunkční ACC

#2 Příspěvek od Fx Člen Klubu »

Asi bych tě uklidnil a počkal bych na to seřízení. S asymetrickou změnou výšky podvozku to opravdu může mít a nejspíš bude mít souvislost.
Odpovědět