Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

e39 - senzor ABS

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
PavelP

e39 - senzor ABS

#1 Příspěvek od PavelP »

Ahoj,
rozsvítilo se mě ABS a ASC .E 39 540i rv 1996.
Na diagnostice vadný senzor ABS levé přední kolo.
Tak jsem ho vyměnil a BC pořád hlásí chybu .Zkusil jsem odpojit AKU a po připojení
BC hlásí Chybu - svítí ASC a ABS
Nevíte někdo kde hledat nebo nemusí se chyba smazat přes diagnostiku ???
Děkuji za info PavelP
Lukas40

Re: senzor ABS

#2 Příspěvek od Lukas40 »

Chybu smaz diagnostikou a mělo by to být ok.
starML Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

Re: e39 - senzor ABS

#3 Příspěvek od starML Člen Klubu »

Pokud jsi to čidlo vyměnil správně a dal tam čidlo určené pro Tvoje auto, tak se nic se diagnostikou nemusí mazat, kontrolka zhasne sama po několika metrech. V paměti závada sice zůstane zapsána, ale nic to neomezuje ani nesvítí. Řídící jednotka ABS si po zapnutí zapalování jako první kontroluje ohmické poměry a při zahájení jízdy i stejný počet impulzů (signálních zubů) od všech kol - ten musí být stejný. Pokud tam dáš čidlo, které není určené pro Tvoje auto, tak to fungovat nebude. Někteří prodejci se snaží prodat cokoliv, rozlišují pouze benzín nebo naftu, někdy možná i rok výroby. Ty si musíš to čidlo najít podle čísla VIN. Ano, vzhledem k roku výroby 1996 to bude nějaká náhrada, tj. jiné, ale BMW uznané číslo dílu.

Přečti si moje příspěvky zde forum/viewtopic.php?f=24&t=48400 a pochopíš více. A pokud napíšeš, kde se nachází ta "Vesnička u lesa". Možná se Ti někdo s diagnostikou ozve - tu musíš určitě opakovat.
:D
PavelP

#4 Příspěvek od PavelP »

Ahoj a děkuji všem.
a popojet jsem nezkoušel, čidlo jsem zadal dle VIN kodu a dle čísla origo BMW mému dodavateli dílů .Je to nějaká druhovýroba takže ne origo díl za 6000,- tisíc kaček
Vesnička u lesa je kousek od Dobřan ale servis mě dělají v Nýřanech pokud na opravu nestačím nebo potřebuji dát auto na zdviž.
Téměř všechny opravy si dělám sám protože mě to baví
Jsem domluvenej na diagnostiku v pondělí tak pak uvidím,
Ještě jednou děkuji PavelP
ardo

#5 Příspěvek od ardo »

Jakou barvu má koncovka čidla? Spoustu prodejců to neřeší, rok 1996 má ještě šedou a čidlo nejde zaměnit za čidlo s modrou koncovkou,která je někdy od roku 1999 ;)
A po výměně je potřeba auto opravdu kousek projet
PavelP

#6 Příspěvek od PavelP »

Děkuji za info , origo koncovka je šedá , neorigo bílá
Na krabici je napsáno
LorO sensor,wheel speed
CZUJNIK ABS
120-02-048
Auto jsem projel a stále svítí asc i abs , zítra jedu na diagnostiku

PavelP
bmwwehrwolf

#7 Příspěvek od bmwwehrwolf »

Zdar,....podobné srágory nemáš vůbec kupovat,tady se nedá ušetřit,na BMW z čidel a elektroniky funguje obecně korektně z náhrad pouze Bosch ,Hella a Siemens-VDO,jinak je to loterie.Pochopitelně ideál je origo oem.
PavelP

#8 Příspěvek od PavelP »

bmwwehrwolf píše:Zdar,....podobné srágory nemáš vůbec kupovat,tady se nedá ušetřit,na BMW z čidel a elektroniky funguje obecně korektně z náhrad pouze Bosch ,Hella a Siemens-VDO,jinak je to loterie.Pochopitelně ideál je origo oem.
Mno tak origo čidlo stojí 6000,- Kč
Pokud máš nějaký konstruktivní nápad tak sem s ním
Bosch , Hella číslo dílu ??? popř.kde koupit
Děkuji PavelP
bmwwehrwolf

#9 Příspěvek od bmwwehrwolf »

Cau,hledej podle kodu OEM 34521182159 /nevím teda zda máš manuál nebo automat,ale neměl by v tom být rozdíl. Tyhle by měly být kompatibilní: https://i-obchod.rall.cz/cs/hledani/1/9 ... 2z/2476019

https://i-obchod.rall.cz/cs/hledani/1/9 ... 10/3820217

https://i-obchod.rall.cz/cs/hledani/1/9 ... 042/393283

https://i-obchod.rall.cz/cs/hledani/1/9 ... 1/13624522

za zmínku stojí febi bilstein,v mnoha případech dodávají v přebalu oem originál,ale není podmínkou, https://i-obchod.rall.cz/cs/hledani/1/9 ... 126/435321

Pokud máš barvu zásuvky pin konektoru modrou či šedou,...preferuj rovněž stejnou barvu u nového dílu
bmwwehrwolf

#10 Příspěvek od bmwwehrwolf »

.......pokud se nepletu,tak siemens se ted prodává pod značkou VDO,...když tak mě opravte
bmwwehrwolf

#11 Příspěvek od bmwwehrwolf »

dal je tady zavada,ale ta je velice nepravdepodobná,.....soucasti kryciho gufera naboje loziska kola zatavený kroužek podobný profilovému drazkovanemu obvodu drazkoveho hridele,jak se naboj kola s loziskem otaci,pomoci techto konstatnne rovnomernych vybrani snima otacky kola senzor abs-ale tim to na 99% nebude,....projevuje se to kopanim do pedalu,pri vetsi nerovnomernosti vzdalenosti cidlo abs-kroužek muze abs svitit,ale nesvitilo by stale,.....snimaci krouzek se nikdy tak neposkodi do teto miry,...leda by doslova vykorodoval,cožje nesmysl. Při neopatrne vyměně vadneho čidla abs,kdy je potřeba nekdy zakorodovane stare cidlo odvrtat,se muže vrtak dotknout snimaciho gufero kroužku a abs potom neustale zdanlive bezpriciny kope,jelikož puvodně konstatntni vzdalenost senzor-snimaci kroužek se stala poskozenim krouzku pri neopatrne demontazi nerovnomernou.
PavelP

#12 Příspěvek od PavelP »

bmwwehrwolf píše:Cau,hledej podle kodu OEM 34521182159 /nevím teda zda máš manuál nebo automat,ale neměl by v tom být rozdíl. Tyhle by měly být kompatibilní: https://i-obchod.rall.cz/cs/hledani/1/9 ... 2z/2476019

https://i-obchod.rall.cz/cs/hledani/1/9 ... 10/3820217

https://i-obchod.rall.cz/cs/hledani/1/9 ... 042/393283

https://i-obchod.rall.cz/cs/hledani/1/9 ... 1/13624522

za zmínku stojí febi bilstein,v mnoha případech dodávají v přebalu oem originál,ale není podmínkou, https://i-obchod.rall.cz/cs/hledani/1/9 ... 126/435321

Pokud máš barvu zásuvky pin konektoru modrou či šedou,...preferuj rovněž stejnou barvu u nového dílu
Jo super díky palec nahoru
bmwwehrwolf

#13 Příspěvek od bmwwehrwolf »

Nemáš za co,.....ještě si to pro jistotu prověř na realoem.com podle vin auta.

https://www.autodily-pema.cz/front/prod ... lt/8123792
Filozof

#14 Příspěvek od Filozof »

Potvrzuji že funguje jen ORIGO nebo SIEMENS VDO či HELLA a BOSCH

Přidám se s problémem ABS na E38 což je skoro to samé co e39 mají společné díly ABS apod.

Stalo se mi několikrát a to mám nové čidla ABS na kolech, že pokud nafouknu více pneumatiky na 2,8 zadek nebo méně ted přesně nevím tak mi začne svítit ABS po chvilce jízdy.

Pokud dám zpět tlak tak ABS zase zhasne.

Proč to dělá když jsou obě kola stejně nafoukané ?
PavelP

#15 Příspěvek od PavelP »

No tak proběhlo mnoho vody od začátku tématu tak jsem ještě před komunikací koupil druhou sračku z polska i na druhou stranu protože nejdříve to bylo levé kolo a pak pravé kolo a po výměně u pravého kola a nastartování auta ASC i ABS kontrolka
zhasla.
Takže auto funguje jak má - oprava obě strany 800,- Káčé
Děkuji všem palec nahoru
PavelP
PavelP

#16 Příspěvek od PavelP »

Filozof píše:Potvrzuji že funguje jen ORIGO nebo SIEMENS VDO či HELLA a BOSCH

Přidám se s problémem ABS na E38 což je skoro to samé co e39 mají společné díly ABS apod.

Stalo se mi několikrát a to mám nové čidla ABS na kolech, že pokud nafouknu více pneumatiky na 2,8 zadek nebo méně ted přesně nevím tak mi začne svítit ABS po chvilce jízdy.

No tak s tlakem v pneu to nemá nic společného.Hledej chybu jinde
bmwwehrwolf

#17 Příspěvek od bmwwehrwolf »

PavelP píše:No tak proběhlo mnoho vody od začátku tématu tak jsem ještě před komunikací koupil druhou sračku z polska i na druhou stranu protože nejdříve to bylo levé kolo a pak pravé kolo a po výměně u pravého kola a nastartování auta ASC i ABS kontrolka
zhasla.
Děkuji všem palec nahoru
PavelP
Čus,tak že taky dobré vědět,....takové 2 v 1 :D , ta náhrada bude mít nějakou mírně rozdílnější hodnotu oproti originálu,ale asi zase ne natolik hraniční,aby to systém "nerozžvejkal" v případě,že čidla na nápravě budou v náhradě obě vyměněna za stejné.
Každopádně gratulace k opravě.
bmwwehrwolf

#18 Příspěvek od bmwwehrwolf »

Filozof píše:Potvrzuji že funguje jen ORIGO nebo SIEMENS VDO či HELLA a BOSCH

Zdar,...máš na autě stabilizaci nebo jen klasika ASC+ABS? Vono to pracuje na základě snímání rozdílnosti otáček jednotlivých kol ,ale přefouknutí pneu nemúže dělat systémem zaznamenatelný rozdíl na poloměru /odvodu pneumatiky/,....rozměry kol vpředu i vzadu jsou stejné ?

Jak píšeš,senzory u bmw jedině origo,hella,vdo nebo bosch,ostatní jsou velmi problematické,...u tds mě to potrápilo až až,..nerovnoměrné otáčky zahřátého motoru,diagnostika bez závad,...měněny všechny čidla včetně indukčního snímače otáček motoru za náhrady dle oem kódů kompatibilní a nerovnoměrnost volnoběhu ještě horší,....poté,co jsem vyměnil indukční čidlo klikové hřídel za Hella problém přestal. Přitom neorigo čidlo ot kliky mělo ohmický odpor v předpisových hodnotách.
No faktem je,že jsem mezi tím udělal komplet rozvody včetně kol,vyměnil vstřikovací trysky a přetěsnil čerpadlo.
PavelP

#19 Příspěvek od PavelP »

bmwwehrwolf píše:
PavelP píše:No tak proběhlo mnoho vody od začátku tématu tak jsem ještě před komunikací koupil druhou sračku z polska i na druhou stranu protože nejdříve to bylo levé kolo a pak pravé kolo a po výměně u pravého kola a nastartování auta ASC i ABS kontrolka
zhasla.
Děkuji všem palec nahoru
PavelP
Čus,tak že taky dobré vědět,....takové 2 v 1 :D , ta náhrada bude mít nějakou mírně rozdílnější hodnotu oproti originálu,ale asi zase ne natolik hraniční,aby to systém "nerozžvejkal" v případě,že čidla na nápravě budou v náhradě obě vyměněna za stejné.
Každopádně gratulace k opravě.
Ahoj , tak to mě pak taky napadlo , ani nevíš jakou jsem měl radost , když ty kontrolky zhasly :thumbsup:
Odpovědět