Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Vibrace při brždění

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
lukes88

Vibrace při brždění

#1 Příspěvek od lukes88 »

zdravím všechny nadšence značky. Koupili jsme druhé auto do rodiny a to bmw e87 120d. Když jsem pro auto jel, tak jediná věc která hrála na funkčnosti proti byly vibrace při brždění. Prodávajícím mi bylo řečeno, že jsou to jen zvlněné kotouče, že stačí vyměnit, jinak ok. Dobrá tedy, autičko jsme dovezli domů a koupil jsem brzdy, kotouče a desky, jak předek tak zadek. Vše od Brembo Xtra. Přední kotouče vrtané ( pro sportovní desing ) , zadky plné,jsou tam chlazené. Do výměny předních jsem se pustil sám, klasika, pečlivě jsem očistil dosedací plochy jak na nábojích,tak na kolech, namazány vodící třemy prostě vše jak má být. Při projíždce při koupi se mi zdálo, že jdou vibrace odpředu, tudíž jsem dodělal práci na předních brzdách a jel to projet. A nedělo se nic. Vibrace opět stejné. Na výměnu zadku jsem neměl takovou tu věc, co stahuje válečky, tudíž jsem to zavezl mechanikovi. Před tím se v tom projel a říká mi, že to jde od zadu, říka uděláme zadek a bude to ok. A pravda.Vyměnily se zadní kotoucě a desky a autíčko brzdilo parádně,fakt radost z jízdy,klid a prostě vše jak má být. Bohužel po dvou měsícich máme vibrace zpět. Když jsem přezouval ze zimních na letní,tak jsem sundal prední kotouče,třmeny,očistil dosedací plochy,dal dokupy a jel projet, první přibrždění vibrace, pak klid. Respektive se to sklidnilo ze 100% na 15% cca. Po dvou týdnech opět to samé... Vibrace,velice nepříjemné. Prosím vás o jakoukoliv radu,co by to mohlo být. Brzdy jsou téměř nové, jak desky,tak kotouče,nestály zrovna málo peněz a nevěřím,že jsou zkroucené a pod. Materiál co se týče desky,kotouče jsou stále zánovní. I ty staré co tam byly jak desky tak kotouče měly cca 70% kondici. Před pár dny mi proskla přední pružina. Mám nové pružiny, dorazy, horní uložení tlumičů. Vibrace stale.. spojuji si příčinu prasklé pružiny tím, ze k tomu mohlo dojít při těch vibracích. Ještě těsně po koupi jsem nechával repasovat komplet zadní nápravu ( vše LF , taky nemalo pěnez..) a mám obavy, aby mi ty bibrace neodělaly nějaké jiné věci na podvozku,prostě něco neutřepaly. Prosím vás od radu,na co se zaměřit, po čem jít. Vím, že tam může[/img][/img] byt vice variant,ale momentálně si nemohu dovolit nacpat do auta peníze stylem bež a zkoušej vylučovací metodou, koupili jsme pozemek a začíname stavět a každá kačka dnes dobrá :) Ze čtení na netu jsem vystudoval buď : brzdové třmeny tlumiče jednotlivé díly přední nápravy náboj s ložiskem kotouče fakt křivé a zvlněné nejsou, ani nevyvážena kolo nejsou... zaráží mě, že problémy přestaly, pak se vrátili a pak zase trošku přestaly a znova jsou tady. už jsem z toho fakt hotový,zkuste mi prosím poradit a nasměrovat mě nejakým smerem, pokud máte vlastní zkusenost. Vibrace jsou od 40 - 50 km nahoru. Pedál se mi zdá tvrdší... pri seslápnuti nafull vibrace ustanou a auto zastavi.pri pribrzdovani vibrace jako krava.. haze to celym autem sakra. Zkouseno aji jizda z kopce s vypnutym motorem a jizda cca 60 km a pri brzdeni s vypnutym motorem jsem i tak citil lehke vibrace. Otázka jestli to nemuze byt posilovac brzd nebo hlavni brzdovy valec..fakt jsem z toho uz nervy,auto je moc fajn a tohle mi to akorat mrvi,prosim o radu,díky :// a omlouvám se za tento sloh,ale jsem fakt uz bezradny, nikdo mi neumí poradit
martin440 Člen Klubu
Člen Klubu

Re: Vibrace při brždění

#2 Příspěvek od martin440 Člen Klubu »

především jestli chodí dobře "pístky ve třmenech "( plochej šroubovák nebo monterajzna -zatlačit nadoraz dovnitř a párkrát opakovat , musí to "chodit lehce" bez velkýho odporu a drhnutí,
brzdiče se nemažou (max "měděnou vazelinou") ale je to zbytečný, není to konstruovaný, aby to bylo mastný -voda to vymeje , očistit zarovnat případný hrany, aby ty desky byli v tom třenu volný-nesmí drhnout !!to samý platí o destičkách, musí to lícovat pěkně, a prvních 100km tomu nedat po držce-nevyžhavit to do červena ze 180 na 0 ;) prostě běžná až citlivá jízda aby si to sedlo a "vyzrálo" a nakonec samozřejmě vůle v čepech a pod silenbloky zkontrolovat, jestli nejsou utahaný nebo vybouchaný už, nájezd jsi nenapsal

a z kopce se bez motoru nejezdí a nestojí se neustále na brzdě :roll: :roll: :roll:
auto nemůže za vola, kterej v něm sedí, keci sou zadara, whisky stojí prachy..... :wink: :wink: :wink:
lolko111

Re: Vibrace při brždění

#3 Příspěvek od lolko111 »

Neviem či moja skúsenosť pomôže, ale aspoň sa podelím..... E65. Vymenil som ojazdené originálne predné kotúče na nové TEXTAR PRO. Po výmene všetko OK. Po cca 3000km začalo pri brzdení triasť volantom (brzdy som určite neprebrzdil, neprehrial). Dal som ich zosústružiť a opäť všetko OK. Po cca 3000 km nimi opäť začalo triasť pri brzdení. Kúpil som teda ZIMMERMANNY a po výmene všetko OK. Po cca 3000 km začalo drmať aj tými. Tak som sa už nesral a kúpil som originál BMW kotúče. Odvtedy mám pokoj už nejakých 7000 km.
Odpovědět