Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

fungl nová G30 - vibrace za jízdy

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
molczik

fungl nová G30 - vibrace za jízdy

#1 Příspěvek od molczik »

Zdravím pánové a dámy.

Mám uplně novou G30 (540i xDrive) a hned jak jsem s autem vyjel ze salonu na dálnici, všiml jsem si vibrací mezi 120/130 a 150 km/h. Hned jsem si řekl, že budou špatně vyvážené gumy, tak jsem je nechal převáížit. Vibrace neustaly. Následně mi v pneuservisu zjistili, že jedna guma může být vadná. Nechal jsem tedy auto rovnou přezout na zimní (Michelin Pilot Alpin 5) ale vibrace jsou tam pořád. Nic výrazného, ale jsou tam. Kola jsou vyvážená, osobně jsem to viděl, na vyvažovačce vše zelené.

Poradíte, co by to mohlo být? Co geometrie? U takhle novýho auta mi to ale přijde divné. Auto má najeto 1200 km.

Předem díky za tipy/názory.
Tomasis Člen Klubu
Člen Klubu

Re: fungl nová G30 - vibrace za jízdy

#2 Příspěvek od Tomasis Člen Klubu »

Tak pokud máš úplně nové auto, není lepší ať to řeší "někdo" jiný? Chceš přijít o záruku jenom proto, že se v tom budeš hrabat sám?
Ewou

#3 Příspěvek od Ewou »

Hned po zjištění bych se otočil a zpátky do salonu to řešit.
molczik

#4 Příspěvek od molczik »

Tomasis píše:Tak pokud máš úplně nové auto, není lepší ať to řeší "někdo" jiný? Chceš přijít o záruku jenom proto, že se v tom budeš hrabat sám?
Jo. Necham převážit ty kola ještě jinde a když to nepomůže, tak pak reklamace.
martin440 Člen Klubu
Člen Klubu

#5 Příspěvek od martin440 Člen Klubu »

vrátit... aušus z výroby a jinej kus, pokud jsi nepřekročil lhůtu , i když netuším, jak to u týhle značky funguje, já, stát se to mě, bych to vrátil okamžitě hned ten den !!!! vzal bych technika posadil ho vedle a žádal relevantní zápis, pokud b se cukal, poslal bych ho do kelu okamžitě zrušit smlouvu o koupi, případně s právníkem .....i na auta platí "do 14 dnů" bez důvodu" vůbec bych se s nima nesral ;)

---------

P.S. geometrie nedělá vibrace !!!!
auto nemůže za vola, kterej v něm sedí, keci sou zadara, whisky stojí prachy..... :wink: :wink: :wink:
molczik

#6 Příspěvek od molczik »

martin440 píše:vrátit... aušus z výroby a jinej kus, pokud jsi nepřekročil lhůtu , i když netuším, jak to u týhle značky funguje, já, stát se to mě, bych to vrátil okamžitě hned ten den !!!! vzal bych technika posadil ho vedle a žádal relevantní zápis, pokud b se cukal, poslal bych ho do kelu okamžitě zrušit smlouvu o koupi, případně s právníkem .....i na auta platí "do 14 dnů" bez důvodu" vůbec bych se s nima nesral ;)

---------

P.S. geometrie nedělá vibrace !!!!
Na nové auto se čeká zhruba rok, tedy pokud ho BMW vůbec dokáže vyrovbit. Covid a válka na Ukrajině udělal z automotivu hodně nestabilní business plný náhod a problémů s výrobou (třeba sedačky do BMW se vyráběly v Charkově, kabely někde v Rusku apod.) Takže zůstanu jen u reklamace a budu se modlit, že na to přijdou, čim to je. Ale i tak díky!
ubosek

#7 Příspěvek od ubosek »

i na auta platí "do 14 dnů" bez důvodu" vůbec bych se s nima nesral ;)

to snat plati len u eshopu ne?
Snejk
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Snejk »

no, to je u g30 normalni vyrobni stav.. ale vetsina lidi to ignoruje tak se s tim jezdi... ale vibrujou vsechny... neni to auto pro citlive zadky
kabyr01

#9 Příspěvek od kabyr01 »

ubosek píše:i na auta platí "do 14 dnů" bez důvodu" vůbec bych se s nima nesral ;)

to snat plati len u eshopu ne?

Platí to, pokud si to objednáš on-line ;)
Don

#10 Příspěvek od Don »

Snejk píše:no, to je u g30 normalni vyrobni stav.. ale vetsina lidi to ignoruje tak se s tim jezdi... ale vibrujou vsechny... neni to auto pro citlive zadky
:shock: to jsou fakt takovy keply
M3maniac Čestný člen
Čestný člen

#11 Příspěvek od M3maniac Čestný člen »

Snejk píše:no, to je u g30 normalni vyrobni stav.. ale vetsina lidi to ignoruje tak se s tim jezdi... ale vibrujou vsechny... neni to auto pro citlive zadky
asi vsechny xdrive, moje nevybruje :D 255.000 km najeto :D
antiS

#12 Příspěvek od antiS »

ja mam G31 a ted po prezuti na zimaky mi to vibravolo okolo 90 a pak klid a pak zas az okolo 130 a u 150 to byl teda slusnej narez. Nakonec jsem zjistil, ze mam ve vzorku pneumatiky zaseknuty kaminek.. po vyprosteni je klidek.

Spis co me trapi (a nevim, zda to je u vsech G31/G30. Mam xDrive) tak je "plavani" pri dalnicnich rychlostech (jak letni tak zimni gumy. Mam tam 17"). Nejsem schopny s tim autem jet rovne. Rikal jsem si, ze to je vetrem, ale i v usecich, kde je dalnice v doliku to dela. Driv jsem mel octavii a ta jela bez hnuti krasne rovne. Je to, jakoby tam byla nejaka vule. Drzim volant bez hnuti a auto si plave ze strany na stranu :/
kabyr01

#13 Příspěvek od kabyr01 »

Začal bych kontrolou silentbloků na ramenech a pak geometrií :D Ty silenty někdy vypadají netknutě, ale reálně v nich fakt může být už vůle, tím spíše pokud jezdíš po ČR a máš už více km...

Ale ber to jako odhad z věštecký koule :D
Jirke

#14 Příspěvek od Jirke »

Tohle je typicky pro F11 na nonRF gumach a na standardnim podvozku.

Ridil jsem 2x G31, obe adaptivni podvozek, obe RF gumy, najezdy aut 40000km a 90000km a neplavaly zdaleka tak jako F11.

Taky je dulezity co je to za gumy a jestli )pokud to jsou nonRF), maji aspon Extra Load (XL). Jednu sezonu jsem mel na aute GoodYear Eagle F1 Asymmetric3, to jsem si myslel jak super gumu mám, a ono to plavalo jak prase, daleko víc nez pak na zimních Michelin Pilot Alpin !
Hanz Člen Klubu
Člen Klubu

#15 Příspěvek od Hanz Člen Klubu »

GoodYear Eagle F1 Asymmetric3 jsem dal také hodně rychle pryč z e92 335, plavalo to ve vyšších rychlostech, měl jsem problém jet 180…
“Ability is what you're capable of doing.”
Ewou

#16 Příspěvek od Ewou »

Tak jak to dopadlo s původním vibrujícím autem?
Odpovědět