Koupil jsem dalsi sedmu na dojizdeni do kolbenky protoze byla za dobre prachy a tim padem se do ni da i neco pustit. Byla polepena folii, pod folii totalni katastrofa, takzvane dokurwene na sracky. Jelikoz se tady deje uplne howno, tak sem budu davat svoje uspechy a treba i neuspechy. Projektu na zachranu sedmy tu bylo nekolik, tady ten muj skonci snad tak ze pred kolbenkou nebude delat uplnou ostudu. Je to opet predface, opet individual s takovou normalni vybavou kde na dojizdeni do rachoty snad nic zasadnicho nechybi. Neni to uplne ukrutne nalozene auto ale pro mne ma asi vsechno podstatne. Chybi zadni komforty, trosku mne to samo ze mrzi ale vzadu sedim naprosto vyjimecne. Vsechno posdtatne ma, vcetne dynamik xenonu ktere u predface povazuju za nutnost. Vevnitr je champagne a maritime, zvenku nachtblau.
A ted nejaky plan... Nez napadne snih tak bych ji chtel mit zvenku hotovou. Pevne doufam ze ty sracky napadnou az v prosinci. Na lak ji budu pripravovat u sebe doma krom zadnich blatniku, ty asi udelam v kolbence protoze u sebe nechci strikat plnic a do sveho maleho ''boxu'' dam max 3 dily, pro pohodli dva... Dneska musi byt v zakladu a plnici kapota, zitra oba dva blatniky. Optimismus mi nechybi, do toho tu mam stat dve auta co musim taky poresit. Nudit se rozhodne nebudu...
A nejaka fotecka. Mam tam trochu bordel tak jsem radsi zhasnul at neni uplne videt -)
ref fojle: Já si celofolii dal na brambora2 dobrovolně a ráth - byl od výroby stříbrný, já ale musím mít auto černé.... a už černý je. A mně se to tak líbí, i dyž na té folii (hlavně na čele) jsou po 2 zimách vidět stříbrné tečky (od kamínků).
Jak rychle jsem zacal, tak rychle jsem skoncil... Nedal jsem si majzla a rizl se pekne do ruky, tak mam asi tak sedm stehu. Budpou mit v kolbence radost -))) Ale neco malo jsem udelal... Mam nahrubo obrouseny jeden blatnik a vetsinu kapoty. Na blatniku samozrejme prekvapeni pod tmelem. Je tam malinkate poskozeni a mistr co to delal tam nakydal pul kila tmelu, nevim proc, smysl mi unika... Vsude tam kde to je vybrousene na plech byl naprcany tmel. Uplne zbytecne... Ja ho tam mam taky vic, ale vetsinu vybrousim a nechm ho jen tam kde je nejake poskozeni. Pekne infrakem vysmazim at mne neceka nejake neprijemne prekvapeni a sup do plnice.
A uplne stejne na kapote, odkryju predek kapoty a tuna tmelu, kapota byla lakovana jednou z fabriky a potom jeste dvakrat mamrdama. Vzhledem k tomu ze netrpi zadnym defektem zboreniny predpokladam ze byla obita sutrama nebo nejake jine lehci poskozeni. No a mamlas misto aby vybrousil to lehke poskozeni tak tam naprcal zase kybl tmelu. Nechapu to. Mnohem snazsi je ty sutrove prustrely vybrousit, klidne az na plech nez tam rvat material co tam nepatri. Cim vic vrstev tim vic je to nachylnejsi na prusery, propadani, sesychani a je to pak hnusne jak pytel na hady... Kdyz to pres hodne vrstev trefi sutr odleti moc velky kus barvy a je to moooooc videt. Kdyz je tm jen malinkata vrtvicka tak treba neodpryske nic. Ale trochu to i chapu, nikomu se to nechce brousit protoze je to fakt pracne, zdlouhave a vetsinou to nikdo nezaplati. Jenze ten pekac si planuju nechat, tak to omrdavat moc nechci, chci aby byla fakt pekna... Takze kapota misty na plech, a zbytek vybrousim az na ten svetly zaklad z fabriky, tomu nic neni, drzi naprosto paradne. Jelikoz na te kapote neni zadne jine poskozeni tak na ni prijde nejspis mokry plnic ktery ma obrovskou vyhodu ze se nemusi vubec brousit, je to urcene na nove fabricke dily. Ma nevyhodu ze nic moc neschova takze pred nastrikem musi byt ten dil uplne TOP. Jelikoz tam zadne poskozeni neni a tam kde bylo je to vybrousene az na holy plech tak si troufam rict ze bude pripravena uplne dokonale, stejne jako by to byl novy dil... Skoda toho prstu, jinak bych ty tri dily dneska dodelal, na blatniky fouknul plnic a uz mohl hezky zrat. Docela mne to stve, jsem na to nejaky nadrzeny protoze mne to docela bavi.
Docela by mne zajimalo jak muzou vzniknout takoveto malinkate promackliny v blatniku, je to jen v tom lemu a jeden malinky dulek nahore, jinak nic. Borene to byt nemohlo protoze by ten hlinik nikdo takto nevytahl a hrana toho lemu je perfektni... Obavam se ze na to asi neprijdu...
matiz píše:Docela by mne zajimalo jak muzou vzniknout takoveto malinkate promackliny v blatniku, je to jen v tom lemu a jeden malinky dulek nahore, jinak nic. Borene to byt nemohlo protoze by ten hlinik nikdo takto nevytahl a hrana toho lemu je perfektni... Obavam se ze na to asi neprijdu...
To bych si tipnul, ze do toho nekdo mrdnul dverma na parkovisti.
Nene, vsechen tmel byl pod barvou a videt byl az kdyz se obrousla vrstva laku a barvy, frajeri foliari to jenom prebrousili aby zahladili nejake prustrely od sutru. Jenom mne fest nasrali ze to prebrousili na plech. U kapoty a blatniku respektive u hliniku mi to je fuk, ale projebali fest strechu, neosetrili ani prd, prcli na to folii a nasrat. No a strecha je zelezna a vesele roky rezla. Neni to katastrofa, ale bude s tim prace a ne uplne malo. Koncernovic strechy jsou mnohem vetsi pruser nez ta moje... Dat to do 1A stavu znamena okno ven, vybrousit dokonale vsechnu rez, preventivne odrezovac, reaktivni zaklad pro zvyseni prilnavosti, na nej nonstop od standoxu a na to teprve tmel a pak normalni plnic vybrousit, bazi a lak... Ne ze by to neslo, ale je to zbytecne o dost pracnejsi. K tomu samozrejme nekolikrat olepit a zamaskovat vse co se strikat nema. A jelikoz uz jsem videl jak se to umi odloupnout kdyz se to neudela poradne jak jsem popsal tak ja to na strese riskovat nebudu. Jsou tam extremni tepelne vykyvy a nechci to delat dvakrat. Stve mne to o to vic ze budu muset koupit i nove tesneni na sibr. Ono se to nezda, ale dvojecka ke dvojecce a dvacka pryc jak nic. Ruka docela boli ale mam takovy dojem ze odpoledne to pujdu zkusit. Potrebuju sundat tapce a ty podelane listy na dverich. Z tech mam velky strach, tak snad to pujde sundat bez poskozeni.
ettore: No, to byl taky jeden z duvodu proc jsem o to vubez zakopnul. Bohuzel na co se tam clovek podiva to je tam spatne, proste dojeta sedmice... Klasicke veci jako logic ko, ask ko, zhaveni ko, tuner taky nakoply nebo nejaka antena poskozena cemuz bych se ani moc nedivil protoze folie i na oknech, airbagy ko - umrela jednotky ve sloupku, ramena uplne, ale uuuuplne na sracku, jako bonus nejaky ocas vymenil tlumic a misto EDC tlumice tam dal obyceny takze nefungoval ani podvozek, celni okno ko, spolujezdcovo okno nejede, hydrokufr po smrti a na ramena vzadu jsem se ani nedival... Jako uplnou trgedii to nevidim, logic jsem dal druhy a ten nekdy spravim, ask mne jeste ceka, airbagy jsou uz taky opravene, edc tlumic vymeneney, zauceny takze podvozek uz jede, ramena se vymeni az to bude nalakovane, to mne trapi ted nejvic protoze to povezu na nalakovani otevrene a jestli bude prset nebo snezit tak to nemuzu prevest. Je to takove fakt zmrzacene auto, ale zase na druhou stranu s nicim nemam velky problem. A vsadim svoje boty ze z toho bude hodne pekna sedmicka. A po ni pujde dovnitr hned 740d a repete... Tu budu mit jenom na nedeli do kostela.
HyndaDAn: To si nemyslim protoze je neporusena hrana, jen je tam par dulku. Kdyby do toho nekdo prasknul tak je poskozeni i v te hrance. A jeden dulek je i nad tim hnizdem...
Mne to ani nepripada ze by to bylo neco velkeho, mam za svuj zivot rozdelanych aut na lakovani tolik ze to nejde spocitat. Kdyz to neni borene, tahane a svarovane ze tri aut tak to je na pohodu. A hlavne ted mam super vychytavku, sbiram pouzite kelimky od bezbarveho laku, jsou sroubovaci, se sitkem a mam jich hafo, za tyden i patnact. Takze vsechny sroubky a male veci z jenotlivych casti hodim do toho kelimku, napisu tam predni dvere nebo svetla kufr, zavru vicko a hodim do krabice. A az se to zacne skladat je to uplna bomba, mam vsechno z malych casti popsane a tim to bude tak jak to ma byt a nehledam to.
Ty jo, ja si rikal, kam to auto s maritimem zmizelo a nenapadlo by me, ze zrovna u nekoho jako jsi ty a ze se do toho takhle vrhnes.. Pamatuju si dobre, ze interier byl podle fotek uplne v hovnech a cenovka 90?
No, normalni clovek by to nekoupil s tema vadama, je jich fakt dost, je to takova druha xalerovka, akorat ze v inividualu s maritime ale jinak uplne hrozna... Sedaky jsou fuj, ridicova je trhla, zadni taky asi od detske sedacky nebo co ja vim. Ne ze by mne to nesralo, bylo by mnohem lepsi kdyby byly krasne, no jeden champagne intros mam nejak navic, tak ho tam asi posleze nastehuju Neco s tim udelam, v tom co tam je jezdit dlouho doufam nebudu... I kdyz kdo vi jestli, boss mne totiz do tech mojich planu haze trochu vidle a zadira mne, dneska odpad dalsi kolega na nemocenskou, situace je zla az kriticka. Sel jsem s tou pochroumanou rukou do rachoty, jeste ze existuji tabletky co fakt umi tlumit bolest protoze bez nich bych to nedal. Uz jsem mel abstak, tak jsem si dneska dal svojeho prvniho zlataka. Mne to sice prijde spis jak kurinec, ale v nazvu barvy nejaky ten gold je -)) Nenechte se zmast ze to je dodavka, ty laky jsou lepsi nez na dnesnich osobnich pleckach, jeste neni poradne vypnuty kdyz jsem to fotil, zitra bude jeste hezci. Bohuzel na svoje jsem nesahl, mam toho dneska uplne dost, skoncil jsem v sest vecer... Zitra snad skoncim nejak normalne a budu pokracovat na sedmici.
matiz píše:Dat to do 1A stavu znamena okno ven, vybrousit dokonale vsechnu rez, preventivne odrezovac, reaktivni zaklad pro zvyseni prilnavosti, na nej nonstop od standoxu a na to teprve tmel a pak normalni plnic vybrousit, bazi a lak...
... Bohuzel na co se tam clovek podiva to je tam spatne, proste dojeta sedmice... Klasicke veci jako logic ko, ask ko, zhaveni ko, tuner taky nakoply nebo nejaka antena poskozena cemuz bych se ani moc nedivil protoze folie i na oknech, airbagy ko - umrela jednotky ve sloupku, ramena uplne, ale uuuuplne na sracku, jako bonus nejaky ocas vymenil tlumic a misto EDC tlumice tam dal obyceny takze nefungoval ani podvozek, celni okno ko, spolujezdcovo okno nejede, hydrokufr po smrti a na ramena vzadu jsem se ani nedival...
Ahoj Matizi, krasna prace, zajimavej konicek.
Jen prosim te nejak mi to neda a musim se zeptat tak jakoze na Filozofa - co jsem pochopil jsi to koupil za 90, kolik mas v planu do toho pustit nez z toho bude spolehlivy auto? Jako chapu, ze Logic KO a ASK KO pripadne hydrokufr KO jsou veci, se kterymi se musi pocitat, ale podle toho popisu je toho docela dost k naprave a to jsi nereferoval o motoru a prevodovce jak na tom jsou a jeste se tu pise, ze interier je v hovnech.... Ma smysl to zachranovat jako celek? Proto bych timto rad pozadal o cely financni plan tohoto projektu a staci mi to na desetiny Kááá CASH mesicne, dekuji.
Nahod nejaky fotky introse at muzu projekt veledulezite posoudit prosim.
Jinak ti se zachranou fandim a hezky jsi tu potvrdil, ze kdyz uz ma auto folii tak je asi lepsi ji nikdy nesundavat, protoze fakt lepsi nevedet