Dobrý den,
vlastním BMW 4 (řady F36), předtím jsem měl BMW 330i (řady E90). Každý rok řeším rovnání disků od děr na silnici. Disky jsou rozměru 225/40 R19 vpředu, 255/35 R19 vzadu. Problém byl i u 330i - měl jsem původně disky R19, poté vyměnil za R18. Dá se s tím něco udělat? Děr je na silnicích čím dál více.
Děkuji za rady
Petr
Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
BMW 4(F36) - ohnuté dísky
Re: BMW 4(F36) - ohnuté dísky
Uděláš s tím leda koupi kovaných disků, které jsou odolnější, jinak těžko.
Ale jak to děláš nevím, já na E92 provozuju 20" (255/30 a 295/25) a disky mám rovné..
Ale jak to děláš nevím, já na E92 provozuju 20" (255/30 a 295/25) a disky mám rovné..
-
- Člen Klubu
Taky nechápu jak jdou vymetat všechny díry? A jak se to projevuje, deformace je přímo viditelná nebo vibrace auta / cuká volant ? Co to jsou vlastně za kola? Btw. co uvádíš jsou rozměry pneu.
V určitých rychlostech jsou cítit vibrace od podvozku i do volantu. Disky mám originál BMW styling 442. Uváděl jsem rozměry pneu, jestli to není tím, že mám nízký profil pneu a ty disky dostávají větší rány. Snažím se dírám vyhýbat, ale občas do nějaké vjedu. Schválně to nedělám
.

-
- Člen Klubu
Místo k ohnutí u tohoto 5ti paprsku zrovna je, ale na profilu 40 apod. by neměl být pblm.
Skrz vibrace ono je taky kumšt ráfky s pneu dobře vyvážit. Jak jsem se vícekrát přesvědčil ne každej pneuservis to správně dovede. Zkus možná nechat znova jestli se jízda nezlepší.
Viditelný ohnutí alu běžnou jízdou si tady nedovedu představit. Odolnější bude nějakej vícepaprsek, nebo kovaný styling s odpovídjícím ET atd..
Skrz vibrace ono je taky kumšt ráfky s pneu dobře vyvážit. Jak jsem se vícekrát přesvědčil ne každej pneuservis to správně dovede. Zkus možná nechat znova jestli se jízda nezlepší.
Viditelný ohnutí alu běžnou jízdou si tady nedovedu představit. Odolnější bude nějakej vícepaprsek, nebo kovaný styling s odpovídjícím ET atd..
O viditelné ohnutí nejde, ale když jsem disk nechal vyrovnat tak vibrace zmizely. Jak píšeš s tím vyvažováním jsem si užil u té E90. Nechal jsem 3x vyvážit a poté jsem zjistil že je disk hnutý, stačilo ho nechat vyrovnat a bylo po problému.
A neodlétali ti jen závaží? Občas se s tím moc neprdí, závaží nalepí na špínu a to pak odletí.... Na podobném setupu jsem jezdil na E63 a nikdy se mi nepřihodilo že bych kopnul disk, to už bys jó musel vymést kráter ve velké rychlostí, ale o tom bys věděl, žes něco takového provedl
F06 640i Xdrive - Spacegrau Metallic
EX E63 630i - Saphirschwarz Metallic
EX E46 316ti Compact - Japanrot
EX E36 323i Saloon - Orientblau Metallic
EX E36 316i Compact - Hellrot
EX E63 630i - Saphirschwarz Metallic
EX E46 316ti Compact - Japanrot
EX E36 323i Saloon - Orientblau Metallic
EX E36 316i Compact - Hellrot
-
- Kontaktovat uživatele:
Taktéž to řeším neustále dokola. Profil 30 a především neorigo disky. Kdo ví, zdali ty tvoje origo jsou fakt origo.
To je ten hlavní kámen úrazu. Nechám to srovnat, vyjedu z pneuservisu, trefím první kanál a už se zase houpu na vejcích. Dokonce jedno kolo už 2x svařované.
Od té doby, co s tím autem jezdí už primárně manželka, tak hodně vážně uvažuji o výměně za nějaké menší. 17"/45, nebo podobné balóny. Ale když ty kola dělají tolik. Mám stařičkou E91 naprosto obyčejného vzhledu, a s těmi letňáky (19" S166) to je úplně jiné auto.
Ale stejně mi nic jiného nezbyde. Každý rok si říkám "dojedu gumy..."
To je ten hlavní kámen úrazu. Nechám to srovnat, vyjedu z pneuservisu, trefím první kanál a už se zase houpu na vejcích. Dokonce jedno kolo už 2x svařované.
Od té doby, co s tím autem jezdí už primárně manželka, tak hodně vážně uvažuji o výměně za nějaké menší. 17"/45, nebo podobné balóny. Ale když ty kola dělají tolik. Mám stařičkou E91 naprosto obyčejného vzhledu, a s těmi letňáky (19" S166) to je úplně jiné auto.
Ale stejně mi nic jiného nezbyde. Každý rok si říkám "dojedu gumy..."