nedávno ráno mě málem vypekl můj poklad. Večer jsem zaparkoval před barákem, normálně auto chcípnul, zapadla západka zámku volantu. Vše jako vždy. Další den ráno pokud o start a nic - neodemkl se zámek volantu, kličkem ani volantem nešlo otočit. Zkoušel jsem vrtět a hejbat volatem i klíčekm do různých poloh (co západka volantu dovolila) a nic. Pak jsem zkoušel téměř nepoužívaný klíč co mám jako rezervní - nic. Plastovej servisní klíč - taky nic. Pak už jsem začal hledat potenciální důvod a jen tak ze zouvalství jem zkusil opět klíč co používám normálně a najednou zámek povolil a normálně jsem nastartoval a odjel. CCa po týdnu si auto půjčila manželka klicek sel normalne do polohy 2 (zapnute zapalovaní) ale nesel otocit do polohy 3 (starter). Takze to fakt vypada asi na nejakou nahodilou mechanickou zradu.
Zkousel jsem hledat nejake navody demontaze apod ale moc moudrej uz toho teda nejsem. Netušim v které části spínačky hledat chybu.
Nemáte někdo podobnou zkušenost / tip co je špatně?
Auto je jinak velmi zachovalé, nájezd asi poctivejch 112 000 km, klíč co používám běžně je normálně opoužívanej ale ty záložní klíče jsou jak nový, bez opotřebení. Jinak je to Compact s posledními čísly VINu KJ06099 - vyroben 6/1998
Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Zasekávání spínačky E36 Compact
Re: Zasekávání spínačky E36 Compact
Vystříkej trochu spínačku wdčkem. Napal tu hadičku na doraz a pomalu vytahuj. Třeba zůstávají viset stavítka. Možná už je nejaké stavítko při ohlé. Zámek spínačky jde vyndat ven, pak lze skontrolovat jak spinačku, tak osičku mezi spínačkou a elektrickou častí, pamatuji, že často praskla na dvě půlky. Na youtube najdeš návod jak vyndat vložku. Tuším musíš mít klíček v druhé poloze. Na zámku nakdeš malou dírku, do ní nacpeš obyčejnou sponku z vlasů a vložka jde ven.