Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

E39 540i A tlak oleje motoru

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
PavelP

E39 540i A tlak oleje motoru

#1 Příspěvek od PavelP »

Ahoj , přejel jsem u parkovací závory takový dva zpomalovací obrubníky za sebou a najednou se rozsvítila hláška : Motor stop , nízký tlak oleje.
Dojel jsem cca 15 m na parkovací místo a motor jsem vypnul.Koukal jsem zda není louže oleje pod autem a zkontroloval jsem hladinu oleje v motoru což bylo vše v pořádku.
Tak jsem znovu nastartoval motor , hláška zmizela a nesvítil ani červený symbol mazničky mazání motoru.
Pak jsem zařadil rychlost ( D ) a po snížení otáček motoru když zabrala převodovka tak začal rychle za sebou blikat symbol mazničky
motoru ,po zvýšení otáček maznička zhasla .
Tak jsem motor zase vypnul a chvilku jsem se trápil co s tím. Asi po deseti minutách jsem motor znovu nastartoval
všechny hlášky zmizely červená maznička i po řazení ( D - R ) neproblikávala . Motor běží normálně
Otázka zní zda se s tím tady někdo nesetkal a jaké bylo řešení .
Děkuji za odpovědi PavelP
ACDC

Re: E39 540i A tlak oleje motoru

#2 Příspěvek od ACDC »

Jaký olej, teplota motoru.
PavelP

#3 Příspěvek od PavelP »

Olej jsem používal BMW 5W-30 LL-04 co to auto mám ale teď jsem ten olej na trhu nenašel tak jsem prvně nalil 5W-30 Shell Helix Ultra ,najeto tak 500 km .
Teplota provozní , rafička na " dvanácté " .
ACDC

#4 Příspěvek od ACDC »

Ručička na 12 vůbec nic neznamená. Stačila by kontrolka studený-vařící. A olej má vždy víc stupňů.
Jezdil/jezdím s dvěma 540i asi 15 let ale o tomhle jsem nikdy neslyšel, neviděl. Uvidí se, co to udělá dál. U M62/TU se může povolit kolo na oil pumpě. Ale to jsem taky nezažil. V té první jsem měl tlakoměr oleje a za celou dobu víc než tři atm. pořád.
PavelP

#5 Příspěvek od PavelP »

ACDC píše:Ručička na 12 vůbec nic neznamená. Stačila by kontrolka studený-vařící. A olej má vždy víc stupňů.
Jezdil/jezdím s dvěma 540i asi 15 let ale o tomhle jsem nikdy neslyšel, neviděl. Uvidí se, co to udělá dál. U M62/TU se může povolit kolo na oil pumpě. Ale to jsem taky nezažil. V té první jsem měl tlakoměr oleje a za celou dobu víc než tři atm. pořád.
jo , našel jsem na netu ten olej co jsem dával ,po výměně na shell se to objevilo poprvé .Vyměním olej zpět na BMW 5W-30 LL-04 a shell vyleju na plaňky u plotu .T
Uvítal bych radu na ten tlakoměr oleje kam umístit a zapojení atd.Ještě mě napadlo vyměnit čidlo tlaku oleje ale to bych udělal až po výměně oleje
Zatím díky PP
ACDC

#6 Příspěvek od ACDC »

Naistalovat tlakoměr oleje není zas taková prkotina. Motor na to není připraven. Takže úprava u čidla oleje, potom kam umístit budík nebo displej. Za starých dobrých časů se vše dalo koupit, u nás, celou sadu. Dnes nevím, na novější auto jsem to už nedával..
PavelP

#7 Příspěvek od PavelP »

ACDC píše:Naistalovat tlakoměr oleje není zas taková prkotina. Motor na to není připraven. Takže úprava u čidla oleje, potom kam umístit budík nebo displej. Za starých dobrých časů se vše dalo koupit, u nás, celou sadu. Dnes nevím, na novější auto jsem to už nedával..
Ahoj a díky za typ . Pro mě to není žádný problém , jsem strojař už skoro 40 let s dobře vybavenou dílnou.
Objednal jsem olej ,filtr a po výměně se uvidí.Jestli to bude blbnout koupím ještě čidlo tlaku oleje .
PavelP

#8 Příspěvek od PavelP »

Tak jsem zjistil při výměně oleje místo kastrólu za BMW LL-4, že jsem motor přelil o 1,5 litru oleje ,jsem pako a nechápu jak se mě to mohlo povést.
Měrka ukazovala pořád málo tak jsem lil a lil :oops:
Po výměně oleje vše OK ;)
ACDC

#9 Příspěvek od ACDC »

Jo, to se stane, taky jsem malinko přelil. Ale hned jsem odsál. Já tam leju MOBIL super a LQ.
Odpovědět