Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Vibrace do volantu při rozjedu/dojezdu BMW E91 320D 130KW

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
FestikCZ

Vibrace do volantu při rozjedu/dojezdu BMW E91 320D 130KW

#1 Příspěvek od FestikCZ »

Čau borci,

měl bych takovou možná debilní otázku, ale chtěl bych se zeptat. Auto mi vibruje extrémně do volantu když se rozjíždím z 0 - 10 km/h a taky když brzdím v nízké rychlosti. Dělá to jakoby když automatická převodovka tlačí motor dopředu a ten se o něco opřel. Začalo to dělat po výměně silentbloků motoru a převodovky cca po dvou týdnech, tak nevím jestli jsme tam mohli něco podělat? Případně je nějaký speciální postup na výměnu silentbloků motoru?

Projevuje se to taky, když jakoby auto houpne, tak když je auto nejníž vozovce, tak vibruje do volantu + je to i slyše, takovej dunivej zvuk. Pozor, tady ale zase nastává to, že se to děje jenom někdy. Někdy celý den to vibruje a pak zase půl dne ne, jak kdyby se posunul někam, kde se nedotýká.

Když třeba dám D a držím brzdu, tak to vibruje a po 5s se to trošku ztiší, ale furt to jde trošku slyšet. Silentbloky jsem dával na předek FEBI (nic jiného nebylo dostupné) a na převodovku Lemforder. Nesetkal se s tím někdo?

Už jsem to měl v BimmerService u Prostějova, ale tam na nic nepřišli. Zítra jedu s kamarádama na zvedák se na to podívat, ale už mě dochází trpělivost. Dělá to i když auto je jakoby na zvedáku, takže se kola nedotýkají silnice.

Auto:
BMW E91
320D
130KW
2008
Automatická převodovka
Odpovědět