Zdravím, zakládám toto téma, protože ho aktuálně řeším. Při pomalé jízdě přes nerovnosti se ozývají z interiéru různé pazvuky a tak jsem se rozhodl je začít řešit. Mám sedan.
Zatím jsem řešil:
- Zadní plato u sedanu, ve kterém jsou reproduktory. Nacpal jsem zespodu z kufru molitan nastříhaný na proužky do různých otvorů, aby to plato nedunělo. Nastříhal jsem molitan 3 a 5 cm a natlačil kolem 3. brzdového světla do jednoho boku na stranu kde nejsou dráty k žárovce (jak je žárovka) a pak přes ty různé malé dírky jsem pod plato natlačil proužky molitanu. Určitě nějaké pazvuky z plata při jízdě to odhlučnilo. Dále po sklopení sedadel jsou tam takové větší díry v plechu, pod který jsem také nacpal různé kusy molitanu.
- Prostor v kufru. Demontoval jsem všechny boční kryty kufru abych se dostal k vrzajícím plastům, které jsou přišroubovány v kufru (nad rezervou, jsou to dva plastové díly). Všechny dotyky mezi sebou a dotyky s plechovou karosérii, jsem podlepil plstěnými nálepkami (nálepky co se používají na podlepování noh nábytku).
- Zadní díl kufru sedanu. Oddělal jsem ho a pod dvě plastové úchytky (dvojité, co se rozebírají, mají v sobě ten špunt) jsem nalepil plstěné nálepky. Plastový díl se přestal hýbat.
- Výplně dveří. Dále se chystám odhlučnit vrzající kůži, která je na tapecech dveří, o rám dveří. Koupil jsem takovou odhlučňovací lepící pásku, kterou se chystám nalepit okolo celé boční výplně dveří. Když si člověk šáhne na madlo a trochu s ním zacloumá, tak ty výplně dveří pěkně vržou o rám dveří a možná o i něco jiného. 7. 11. - realizováno
Pokud má někdo další zkušenosti co vrže a jak na to, určitě mnozí z nás to ocení.
Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Pazvuky z interiéru BMW E39 a jak na ně
Pazvuky z interiéru BMW E39 a jak na ně
Naposledy upravil(a) PearlJam dne stř 08.11.2023 14:11, celkem upraveno 1 x.
Re: Pazvuky z interiéru BMW E39 a jak na ně
Tohle je sranda, ale pazvuky z palubovky jsem u minulé 39 v podstatě neodstranil. Třikrát sundaná a nic. Na kostkách tedy.
Dneska jsem sklopil zadní sedadla a některé pazvuky vymizely. Tak se na to musím kouknout, co je může způsobovat.
Tak jsem se na to kouknul a sedadla jsou uchyceny za takové očka, které jsou přišroubovány k dílu, jak je zadní plato. Povolil jsem imbusovým klíčem a trochu poposunul dozadu. Teď sedadla mnohem lépe sedí na těch očkách a nehrkají, když jsou zavřené.
Ještě nějaké pazvuky mám pocit, že se ozývají ze sloupku, ve kterém je pás spolujezdce (nějaké klepání).
Tak jsem se na to kouknul a sedadla jsou uchyceny za takové očka, které jsou přišroubovány k dílu, jak je zadní plato. Povolil jsem imbusovým klíčem a trochu poposunul dozadu. Teď sedadla mnohem lépe sedí na těch očkách a nehrkají, když jsou zavřené.
Ještě nějaké pazvuky mám pocit, že se ozývají ze sloupku, ve kterém je pás spolujezdce (nějaké klepání).
Naposledy upravil(a) PearlJam dne čtv 09.11.2023 20:51, celkem upraveno 1 x.
-
Pazvuky z "palubky" e 39 způsobuje vymezovací vzpěrný šroub pantu kapoty,který dorovnává výšku dílů kapota-blatník.Když je haubna zavřená,vzniká stlačením ve spoji pnutí a vrže to,přenáší se to pak a vychází jakby z podpalubky - pomůže prostříkání sprejem s PTFE nebo nalepení PTFE folie do oblasti šroubu
Naštěstí mi pod palubkou nic nehrká.