Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
318i 87kw kovový rachot od motoru
-
318i 87kw kovový rachot od motoru
Prosím o radu, mám E46 318i 87kw 1998 LPG/benzin a od motoru se ozývá hlasité kovové chrastění. Místo odkud chrastění jde nejde přesně určit. Co je ale zajímavé, že občas chrastění na chvíli úplně přestane, a potom třeba při přidání plynu opět začne. S autem se nejezdí, servis na to nepřišel.
Přidávám odkaz s videem, jak to zhruba zní. Video není moje.
https://www.youtube.com/watch?v=oWEZRgX3Rcs
Přidávám odkaz s videem, jak to zhruba zní. Video není moje.
https://www.youtube.com/watch?v=oWEZRgX3Rcs
Re: 318i 87kw kovový rachot od motoru
Jako první bych oddělal řemen příslušenství, abys vyloučil tohle okolo (kladky, altík, kompresor AC apod)…
“Ability is what you're capable of doing.”
Asi solidní servis
Jinak jak píše Hanz = vylučovací metodou.

Pokud to je automat tak se stává že rachoti i unašeč hydromenice.
Teď jsem s podobným zvukem slyšel Superba a byla to dvouhmota.
Jo dvouhmoty to dělají.
Dvouhmota by se podle mého potvrdila, pokud by se ten zvuk měnil pří sešlápnutí spojky ne? 

-
Už byli dole řemeny a zvuk se stále ozývá, takže žádné příslušenství motoru to nebude. Jinak při sešlápnutí spojky se zvuk nemění. Zvuk občas úplně zmizí a potom zase začne. S autem jsem od závady najel už 70km a drží
ale chrčí stále

Takže rozvody?
-
a co řemenice na klikovce?? Na tu nemá odpojení řemenů vliv,...to video dle mě nebude dvouhmota ani měnič,vychází to zepředu motoru,typuju hlavní řemenici-urvanej gumovej mezikus
-
Napadlo mě jestli to nemůže být zvuk startéru tj. jeho volnoběžky, za předpokladu, že zůstává zaseknutý v setrvačníku. Tomu by myslím odpovídalo i to, že se zvuk při startu objeví vždycky a nejvíc nahlas. Co myslíte?
-
určitě bych se podíval na hlavní řemenici,která je současně tlumičem kmitů,který je v kompletu navulkanizován. Volnoběžka to teoreticky může být,ale spíš nepravděpodobné,ten mechanismus by otáčky motoru dlouho nevydržel .
-
Nakonec to bude opravdu ten startér, hlavní řemenice je zkontrolována a ta to není. Poté auto při startu pouze točilo startérem a ne setrvákem, takže budou poškozené pružiny pastorku, které ho buď nevysounou nebo naopak nechají v záběru to způsobovalo ten zvuk.
JJ, může to být.