Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Natural 95 bez bio složek
Natural 95 bez bio složek
Ahoj,
nevím jestli to sem patří, ale podělím se o informaci.
Pokud chcete Natural 95 bez bio bordelu, tedy ne E5/E10 tak EuroOil - stáhněte si aplikaci do mobilu srcovku a tam si najděte pumpu která má čistý benzín. Ze zdrojů jedna paní na pumě v Buštěhradě povídala, vím že natural 95 bez bio bordelu budou mít minimálně do konce března, pak se neví. Na každé pumě mají vždy dodáky s technickými parametry paliva které jim tam vozí. Nebojte se před natankováním zeptat.
snad to někomu pomůže
nevím jestli to sem patří, ale podělím se o informaci.
Pokud chcete Natural 95 bez bio bordelu, tedy ne E5/E10 tak EuroOil - stáhněte si aplikaci do mobilu srcovku a tam si najděte pumpu která má čistý benzín. Ze zdrojů jedna paní na pumě v Buštěhradě povídala, vím že natural 95 bez bio bordelu budou mít minimálně do konce března, pak se neví. Na každé pumě mají vždy dodáky s technickými parametry paliva které jim tam vozí. Nebojte se před natankováním zeptat.
snad to někomu pomůže
-
- Člen Klubu
Re: Natural 95 bez bio složek
Jaká srcofka? Jo dyk Euro-Oil se dycky říkalo už od řepky napadení, že mají např. N98 bez bio (skrz vele-výtoč, do které se počítá i prodej z Čepra ostatním prodejcům) takže jim to nějak množstevně vyšlo. Ale to už taky nějakej rok neplatí pokud vím a min. E5 tam mohlo bejt rozpuštěný.
Každopádně s N95 je to teď napikaču, všude E10. Zrovna na EO jsem předfčírem cíleně stavil a E10 je i na Optimalu :/ N98 tady nemají tak nevím. Popojel jsem dál na D-Oil, kde je N98 a na pistoli pro jistotu vůbec nic.
Ptám se u pokladny, paní mrkla do papíru "noo, tak ta 95ka má E10 a tu 98ičku tam je složky do 20% maximálně" "Cóo? Tak děkuju.."
Někde jsem četl, že do vyšších oktanů se ale dává ETBE (ethyl terc butyl ether), místo škodlivějšího biolihu. Nakonec u MOL je E5 jen v EVO100.
Každopádně s N95 je to teď napikaču, všude E10. Zrovna na EO jsem předfčírem cíleně stavil a E10 je i na Optimalu :/ N98 tady nemají tak nevím. Popojel jsem dál na D-Oil, kde je N98 a na pistoli pro jistotu vůbec nic.
Ptám se u pokladny, paní mrkla do papíru "noo, tak ta 95ka má E10 a tu 98ičku tam je složky do 20% maximálně" "Cóo? Tak děkuju.."

Někde jsem četl, že do vyšších oktanů se ale dává ETBE (ethyl terc butyl ether), místo škodlivějšího biolihu. Nakonec u MOL je E5 jen v EVO100.
JJ ETBE se používá do prémiových paliv Orlen/Shell/OMV. Třeba Verva 100 je sice E10, ale je tam ETBE, takže žádné problémy se skladováním, ani dalšími problémy, které způsobuje Ethanol, nicméně cena je vyšší, no. Já Vervu100 tankuju už léta, takže tohle neřeším
F06 640i Xdrive - Spacegrau Metallic
EX E63 630i - Saphirschwarz Metallic
EX E46 316ti Compact - Japanrot
EX E36 323i Saloon - Orientblau Metallic
EX E36 316i Compact - Hellrot
EX E63 630i - Saphirschwarz Metallic
EX E46 316ti Compact - Japanrot
EX E36 323i Saloon - Orientblau Metallic
EX E36 316i Compact - Hellrot
- pavproch
Taky tak, do obou svých N52B30 neliju nic jiného něž V100.
-
- Člen Klubu
k tomu se aktualně může hodit kdo by chtěl do problematiky zabřednout hlouběji jeden (z mnoha) podrobnějších testů :
https://www.auto.cz/velky-test-stooktan ... e10-148709
https://www.auto.cz/velky-test-stooktan ... e10-148709
-
- Člen Klubu
bla bla bla keci
Závěr
Náročné testy neprokázaly mezi jednotlivými palivy tak velké rozdíly, aby bylo možno stanovovat pořadí. Nebylo naměřeno nic, čím by šly podložit pocity motoristů, že jim vůz na palivo v kategorii E10 hůře táhne nebo má vyšší spotřebu paliva. Rozdíl ve spotřebě může být jedno procento v případě, že se to výrobcům nepodaří vykompenzovat vyšší hustotou, což se v případě našeho testu stalo. Motoristé, kteří mají pocit, že jejich vůz pracuje na Vervu 100 s E10 hůř než předtím, jsou obětí sugesce. Od chvíle, co uviděli na stojanu nemilou cedulku, hledá jejich mozek jen to negativní.
taky vůbec nejde o nějaký dojmy, o ale procentuální podíl lihu a jiných aditiv v benzinu
zatím je dlohodobě 5% lihu na pumpách F1 ( převážně na hranicich a Plzeň)

Závěr
Náročné testy neprokázaly mezi jednotlivými palivy tak velké rozdíly, aby bylo možno stanovovat pořadí. Nebylo naměřeno nic, čím by šly podložit pocity motoristů, že jim vůz na palivo v kategorii E10 hůře táhne nebo má vyšší spotřebu paliva. Rozdíl ve spotřebě může být jedno procento v případě, že se to výrobcům nepodaří vykompenzovat vyšší hustotou, což se v případě našeho testu stalo. Motoristé, kteří mají pocit, že jejich vůz pracuje na Vervu 100 s E10 hůř než předtím, jsou obětí sugesce. Od chvíle, co uviděli na stojanu nemilou cedulku, hledá jejich mozek jen to negativní.
taky vůbec nejde o nějaký dojmy, o ale procentuální podíl lihu a jiných aditiv v benzinu

zatím je dlohodobě 5% lihu na pumpách F1 ( převážně na hranicich a Plzeň)
auto nemůže za vola, kterej v něm sedí, keci sou zadara, whisky stojí prachy.....

-
- Člen Klubu
no mě ten test a závěr za 300tis. úplně kecy nahovno nepřijde, když většina šoferů řeší na forech stejně placebo. Něco jinýho bylo N95 vs. 100okt. Tohle je o vlivu E10 na výkon atd, podle mě marginální a všechny dopadly taknějak OK což je dobře.
Je ale fakt, že měřili spíš rozdíl v aditivech případně jednotlivých várkách když základ jde údajně vše ze Schwechatu / Kralup.
Je ale fakt, že měřili spíš rozdíl v aditivech případně jednotlivých várkách když základ jde údajně vše ze Schwechatu / Kralup.
-
- Člen Klubu
tady nejde o vliv na výkon ale o aditiva který případně poškozují vstřikovací system.... 

auto nemůže za vola, kterej v něm sedí, keci sou zadara, whisky stojí prachy.....