Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Koupě e46 328i a oprava motoru
Koupě e46 328i a oprava motoru
Zdravím všechny.
Mám zájem o koupi jedné e46 328i s motorem m52b28tu. Je v opravdu hezkém stavu, má dobrou výbavu a líbí se mi jak barva tak interiér. ALE. Cena je 50k s tím, že nemá STK a 4. a 5. válec mají nízké tlaky. Má otázka tedy zní: čím by to mohlo být? Vím že takhle na dálku nemůžu po nikom chtít aby mi řekl co s tím je, ovšem rád si poslechu všechny možnosti ať vím s čím počítat... V inzerátu píše že podle názoru servisu jde jenom o špatně ventily. 2022 byla dělána hlava a teď byl dělaný vanos. Vím že se dají koupit s dobrým motorem pod 100k, ovšem tento kousek je opravdu hezký...
Díky všem za odpovědi
Mám zájem o koupi jedné e46 328i s motorem m52b28tu. Je v opravdu hezkém stavu, má dobrou výbavu a líbí se mi jak barva tak interiér. ALE. Cena je 50k s tím, že nemá STK a 4. a 5. válec mají nízké tlaky. Má otázka tedy zní: čím by to mohlo být? Vím že takhle na dálku nemůžu po nikom chtít aby mi řekl co s tím je, ovšem rád si poslechu všechny možnosti ať vím s čím počítat... V inzerátu píše že podle názoru servisu jde jenom o špatně ventily. 2022 byla dělána hlava a teď byl dělaný vanos. Vím že se dají koupit s dobrým motorem pod 100k, ovšem tento kousek je opravdu hezký...
Díky všem za odpovědi
Re: Koupě e46 328i a oprava motoru
Ruky prec, a hladaj normalne auto
Už jen třeba proto, že cena opravy bude vyšší než kolik je rozdíl za auto v lepším stavu.
BTW Pár lehčích oprav mám za sebou. Málokdy to je to co říká majitel a ještě méně často, za pár korun.
BTW Pár lehčích oprav mám za sebou. Málokdy to je to co říká majitel a ještě méně často, za pár korun.
-
fabledwarrior
- Člen Klubu
Já si nemyslím, že to budou jen ventily... však píše, že byla dělaná hlava v 2022 a ventily už jsou KO? Tak kdo to dělal? Přistupoval takhle k servisu i jiných částí?
Ztráta tlaku na válcích může mít dost příčin a ve finále se můžeš dostat na kompletní GO motoru a tam, když to chceš udělat pořádně, se nedoplatíš vzhledem k ceně auta.
Jestliže vyloženě chceš tohle auto, tak si k tomu kup jiný M52B28TU motor, který si předem můžeš vyzkoušet a otestovat.
Asi to bude tohle auto že?: https://auto.bazos.cz/inzerat/180313132 ... 8i-e46.php
Zrovna na tomhle autě nevidím nic speciálního, co by stálo za ten risk a práci. Možná se fakt raději podívej po něčem plně funkčním a ušetříš si hromadu starostí a peněz.
Ztráta tlaku na válcích může mít dost příčin a ve finále se můžeš dostat na kompletní GO motoru a tam, když to chceš udělat pořádně, se nedoplatíš vzhledem k ceně auta.
Jestliže vyloženě chceš tohle auto, tak si k tomu kup jiný M52B28TU motor, který si předem můžeš vyzkoušet a otestovat.
Asi to bude tohle auto že?: https://auto.bazos.cz/inzerat/180313132 ... 8i-e46.php
Zrovna na tomhle autě nevidím nic speciálního, co by stálo za ten risk a práci. Možná se fakt raději podívej po něčem plně funkčním a ušetříš si hromadu starostí a peněz.
Díky za smysluplné odpovědi. Ano je to ono. Není speciální, ale je v opravdu hezkém stavu a vypadá že to není vyjetá vražda... Přijde mi že hezké 46 začínají 150+...
-
fabledwarrior
- Člen Klubu
No bohužel hezkých benzínových šestiválců je dneska jak šafránů a když už jsou, tak už to není auto za 50. Moc jich nezbylo, majitelé si jich celkem cení a lidé je stále chtějí - to je pak těžká situace. Ještě chvíli počkej, až se oteplí, tak se to snad zas začne v bazaru rojit uspanýma autama...
-
- Člen Klubu
ale jo barva pěkný, šíbr sport sicny, kola nicmoc ale je to za hubičku. Co stojí náhradní funkční motor po inzercích? Koupil bych rovnou jeden na swap jako jistotu . Jinak ti to bude stát nepojízdný a rozdělaný do aleluja. Co znamená "vyměněna hlava", za nějakou ve finále ještě horší ?
- TurboShnek
Zdá se mi, že to auto vlastnil nějaký velmi mladý člověk který se moc nazajímal o údržbu.fabledwarrior píše:Asi to bude tohle auto že?: https://auto.bazos.cz/inzerat/180313132 ... 8i-e46.php

Motor je jedna věc ale co bude třeba dělat dál aby se auto vrátilo do rozumného stavu? Vidím kondenzaci ve předním světlometu, kola jsou neoriginál z jiného auta, buď chybí boční blinkry nebo jsou nalakované na modro

20 jo?
Jestli je ten stav až na ten motor ucházející, opravdu to není zrezlý, vše tak nějak funguje, tak když by se dal sklepat na 40, tak si myslím, že je to super. Ale samozřejmě počítat s tím, že si to auto veme jednou tolik.

Jestli je ten stav až na ten motor ucházející, opravdu to není zrezlý, vše tak nějak funguje, tak když by se dal sklepat na 40, tak si myslím, že je to super. Ale samozřejmě počítat s tím, že si to auto veme jednou tolik.
- TurboShnek
Jo, protože už vím, jak to dopadne.Pajk85 píše:20 jo?![]()

Těsnění dveří nové originál cca 2000,-. Motor cca 35 000,- a více, jeho výměna v servisu cca 20 000,-. Seřízení ručky cca hodina práce 1000,-. Pokud si to člověk nebude dělat doma sám.
https://auto.bazos.sk/inzerat/160308063 ... m52b28.php
Tady motor i s převodovkou za 1600 E až 1900 E
https://auto.bazos.sk/inzerat/159560361 ... 30-e46.php
Tady za 2000 E.
https://auto.bazos.cz/inzerat/181556775 ... m52b28.php
za 35 000,-
https://auto.bazos.sk/inzerat/160308063 ... m52b28.php
Tady motor i s převodovkou za 1600 E až 1900 E
https://auto.bazos.sk/inzerat/159560361 ... 30-e46.php
Tady za 2000 E.
https://auto.bazos.cz/inzerat/181556775 ... m52b28.php
za 35 000,-
- TurboShnek
Tohle vypadá dobře pokuď je všechno jak píše a pokuď je všechno spravné utažené, atd.PearlJam píše:https://auto.bazos.sk/inzerat/159560361/motor-m52b28-bmw-e36-e30-e46.php
Tady za 2000 E.

-
fabledwarrior
- Člen Klubu
Tady pozor, já si nejsem úplně na 100% jistý, ale řekl bych, že do E46 se dával snad už jen double vanos. Tenhle singl je tak do E36, E38 a E39. Ale musíš k tomu také použít odpovídající vanu.
Je to trošku mimo, ale přemýšlel jsi, když už teda chceš e46, o 330d? Papírově je jen o malinko slabší, ale v reálném běžném provozu jede o dost líp, než 2.8i (respektive aby 2.8i jela líp než 3,0d, musíš mít otáčkoměr nejmíň nastojato a to tě po čase nebaví, pořád to točit), žere míň, motor M57 vydrží nesmysl, vůbec bych se nebál koupit s nájezdem přes 300tis. km., olej to vůbec nežere, turba, vstřiky ani Egry neodchází a ani zdaleka to není taková kasička, jako 2.8i. Mě M57 vydržel přes 450 tis. km a do šrotu šel jen kvůli korozi kastle. Chápu kult benzínu, ale nafty od BMW prostě byly v těch letech lepší...
No nakonec jsem se rozhodl že do toho nepůjdu a počkám na kousek s Ok motorem... Zas tak úplně mimo to není, M57D30 je topka, známý měl 530d e39 a najeto přes milión
Nejsem zastánce mota "nafta patří do kamen" ale ten benzín má něco do sebe... Ovšem kdyby byl pěknej 3L diesel tak bych do toho klidně taky šel. Přemýšlel jsem i nad E39 ale nakonec jsem se rozhodl pro E46 protože mám radši sportovnější jízdu

Nejsem zastánce mota "nafta patří do kamen" ale ten benzín má něco do sebe... Ovšem kdyby byl pěknej 3L diesel tak bych do toho klidně taky šel. Přemýšlel jsem i nad E39 ale nakonec jsem se rozhodl pro E46 protože mám radši sportovnější jízdu

Na druhou stranu musím dodat že m52 je hodně dobrej motor, táta měl m52b25 v e39 a nalítal na tom přes 700k km. Tehdy ji prodal jen kvůli začínající korozi a dodnes o ní mluví jako o nejlepším autě co kdy měl 

Ano, pretoze nemal M57xxx ... potom by pochopil...
Zdar, proč si myslíš, že v E39 nezažiješ sportovní jízdu? To auto je absolutní topka, co se týká sportovní jízdy..... Mám ho se sportovním podvozkem (530d v automatu) a vždycky se těším, když se s ním můžu svézt. Problém je, že pěkné kousky už skoro neexistují, resp. do každé E39 musíš nasypat pár Kč, aby jsi ho dostal do rozumného stavu, ale motor je držák a s relativně nízkou spotřebou, město cca 10 plus, dálka 6 až 7 l. Pomalu je požírá rez u aut, které stojí venku, ale pořád se dají najít kousky do kterých předchozí majitelé investovali a jsou za menší peníze než součet investic. M5 E39 jsou dneska už za pořádný ranec, pod 500 tis. prakticky neexistují a jsou i za 2 mega. Což u auta, které je 20 a více let staré pěkná pálka.MartinK11 píše:No nakonec jsem se rozhodl že do toho nepůjdu a počkám na kousek s Ok motorem... Zas tak úplně mimo to není, M57D30 je topka, známý měl 530d e39 a najeto přes milión![]()
Nemyslím si že s e39 nezažiju sportovní jízdu, na jednu stranu mě to k ní táhne protože zbožňuji sportovní limuzíny, a ten design je masterpiece, na druhou stranu je prý e46 mnohem hbitější i tím že je lehčí... kdyby se naskytla hezká e39 za dobrej peníz tak bych proti tomu nic neměl... ovšem prodávají se hlavně předražený vylítaný vraždy, bohužel.