Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

E90 320d M47 spaliny v kabině

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
kenny46

E90 320d M47 spaliny v kabině

#1 Příspěvek od kenny46 »

Dobrý den, už více jak 2 měsíce řeším problém s výfukovými plyny v kabině vozu. Při zapnuté ventilaci (topení) je v kabině silně cítit zápach spalin z výfuku. Při stání na semaforech se v autě se zavřenými okny nedá vydržet. Při zapnutém vnitřním okruhu nebo při použití klimatizace spaliny v kabině cítit nejsou.

V rámci úkonů pro odstranění závady bylo doposud děláno: přetěsnění víka ventilů, přetěsnění svodů a srovnání dosedacích ploch svodů, přetěsnění spoje mezi svody a turbem, výměna spony a těsnění mezi turbem a katalyzátorem.

Zatím ani jedno nepomohlo a dochází mi nápady, kde by mohlo k úniku spalin docházet. Blok motoru v okolí turba a katalyzátoru je celý “začouzený” od spalin a při nastarovaném autě jsou cítit spaliny v motorovém prostoru na straně výfuku, když otevřu kapotu. Měl by prosím někdo další nápad co zkontrolovat, protože se v tom nedá moc jezdit a nerad bych se v tom udusil. :D

Děkuji
starML Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

Re: E90 320d M47 spaliny v kabině

#2 Příspěvek od starML Člen Klubu »

Mám podezření na děravý vlnovec viz obrázek níže.
Obrázek
kenny46

Re: E90 320d M47 spaliny v kabině

#3 Příspěvek od kenny46 »

Po dlouhém hledání jsem pravděpodobně našel místo úniku. Vypadá to, že kouř vychází v oblasti regulace turba. Je technicky možné, aby to bylo tudy? Pokud ano, předpokládám, že je potřeba vyměnit celé turbo?
Odpovědět