Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

E87 116i vymena stredoveho tunelu

vše o E81/E82, E87/E88, F20/F21/F22/F23, F40
Odpovědět
Zpráva
Autor
swenak

#1 Příspěvek od swenak »

Zdravim, pokud by to nekoho zajimalo a mel by chut se zbavit puvodniho stredoveho tunelu, ktery nema zadnou moznost umisteni napoju a nechat si namontovat lepsi verzi, ktera umozni pojmout 2 napoje a jeste drzak na dalsi napoj, tak stoji cca 3000kc s DPH a montaz cca 1800 s DPH. Ja to udelal a hned mam z auta vetsi radost :-)) Je spatne, nemit pred porizenim moznost vybrat si doplnkove prislusenstvi a pak to resit takhle, ac zrovna drzk napoju by snad mel byt uz v zakladu :-))
Tom_120i

#2 Příspěvek od Tom_120i »

swenak píše:Zdravim, pokud by to nekoho zajimalo a mel by chut se zbavit puvodniho stredoveho tunelu, ktery nema zadnou moznost umisteni napoju a nechat si namontovat lepsi verzi, ktera umozni pojmout 2 napoje a jeste drzak na dalsi napoj, tak stoji cca 3000kc s DPH a montaz cca 1800 s DPH. Ja to udelal a hned mam z auta vetsi radost :-)) Je spatne, nemit pred porizenim moznost vybrat si doplnkove prislusenstvi a pak to resit takhle, ac zrovna drzk napoju by snad mel byt uz v zakladu :-))

A nemáš prosím fotku jak to vypadá naživo po výměně?
Mimas

#3 Příspěvek od Mimas »

Predpokladám, že nejako takto:Obrázek
Tom_120i

#4 Příspěvek od Tom_120i »

Ten má navíc akorát ten výsuvnej držák na pití, to pochybuju, že by někdo chtěl za takový obnos?

///MOD Killca: odstranena zbytecna citace
Kvarka

#5 Příspěvek od Kvarka »

Ahoj, mam tohohle mazlika teprve dva dny, takze se teprve zorientovavam a zjistuju zakladni dostatky / nedostatky.. :)
Kde je mozne sehnat tuhle loketni operku a hlavne tenhle drzak na kafe (nechci davat za ten vinstalovanej 5K ;)? Dekuju moc..
FrankDrebin

#6 Příspěvek od FrankDrebin »

Ahoj, gratuluju k autu :wink: Prozradis o jakou motorizaci se jedna? :)

Podle katalogu stoji ten "postranni" drzak vcetne uchyceni 1000 Kc, doba instalace 1,5 hodiny, loketka stoji cca 6300 Kc, doba instalace neznama, to ti presne reknou v servisu :)

My jsme ten postranni drzak meli u novyho auta automaticky, ale po par km ta vec putovala pryc a nikdy jsme to nepouzili :) A celkem dost to zabira misto, ja bych sel do ty vymeny stredovyho panelu :)
Kvarka

#7 Příspěvek od Kvarka »

FrankDrebin píše:Ahoj, gratuluju k autu :wink: Prozradis o jakou motorizaci se jedna? :)

Podle katalogu stoji ten "postranni" drzak vcetne uchyceni 1000 Kc, doba instalace 1,5 hodiny, loketka stoji cca 6300 Kc, doba instalace neznama, to ti presne reknou v servisu :)

My jsme ten postranni drzak meli u novyho auta automaticky, ale po par km ta vec putovala pryc a nikdy jsme to nepouzili :) A celkem dost to zabira misto, ja bych sel do ty vymeny stredovyho panelu :)

Dekujuu :)
Je to E87, r.v. 2005, vic ti asi nereknu, pac teprve pochytavam a sama nevim :)
Me se ten externi docela libi a drzatek na kafe neni nikdy dost..
Mohl bys mi jeste prosim poradit dle jakeho katalogu? (Oboje, i operka i drzak..) A zdali se to da objednat nekde pres web? :oops:
FrankDrebin

#8 Příspěvek od FrankDrebin »

Tim katalogem se mysli ETK - zjednodusene receno seznam vsech dilu :) Najdes ho na adrese http://www.realoem.com/bmw/select.do?la ... E87&arch=0 (lze tam samozrejme najit i ostatni rady BMW, i ty, ktere se uz nevyrabeji).. Jsou i tam ruzne moznosti vyhledavani, opravdu vychytana stranka :wink:

Urcite je dobry mit i nejakou stranku, na ktere lze najit cenu dilu v CZK.. To najdes treba zde http://www.bmwkrotil.cz/index.php?mname ... menu&id=11

K tomu drzaku napoju a operce - Je mozne, ze bude kvuli te operce se bude muset vymenit ten stredovy panel, takze bys to mela i s drzakem rovnou :lol: Ale to s tou vymenou je jen muj nazor, je docela dobre mozne, ze by to slo i s tim stredovym panelem, ktery tam mas ted :) A bacha na lidi v autorizacich, kteri maji na starosti prodej nahradnich dilu, jsou schopni ti tvrdit, ze u Tveho auta Tebou vybrana uprava ci vymena dilu neni mozna.. Nekteri z nich pracuji jen s tim, co na ne "vyplivne" pocitac - vezmou si poslednich 7 znaku VIN kodu auta, natukaji to do pocitace, a kdyz jim system napise "neni mozne", tak pak uz dost casto vubec nepremysli jestli to nejde udelat jinak.. To samozrejme nejde rikat pausalne, ale u nekterych veci se mi uz potvrdilo, ze sice ETK (a prodejce dilu) rika, ze to nejde, ale ve skutecnosti to jde :D

Ale nechci se tu chlubit cizim perim, sam jsem tu na klubu zadal o pomoc a o tom "ze to jde" (zamenitelnost nekterych dilu), jsem se dozvedel od kluku odsud a ja jim za to moc dekuju :wink:
Killca

#9 Příspěvek od Killca »

dalsi, uzivatelsky privetivejsi ETK je kdyztak zde http://bmwfans.info/parts/catalog/
vlevo je matal Obrázek a vpravo Killca Obrázek
Kvarka

#10 Příspěvek od Kvarka »

Super chlapy, dekuju moc :)
Sic jsem z toho jelen, chtela jsem Vas jeste pozadat, zdali mi nemuzete doporucit nejakyho schopnyho technika, kterej umi veskere dily sehnat a s radosti je namontovat.. :)
FrankDrebin

#11 Příspěvek od FrankDrebin »

No rekl bych, ze dily a prislusenstvi je nejlepsi si objednavat osobne u kterehokoliv prodejce BMW, staci znat cisla dilu :) Mozna by se nekdo dostal na lepsi ceny, ale aby na tom taky neco vydelal, tak by se stejne dostal na +- stejnou cenu, za kterou by sis to mohla koupit sama :lol:

Ohledne montaze bys musela svuj dotaz bliz specifikovat (o co se jedna etc.) :)
Kvarka

#12 Příspěvek od Kvarka »

Ohledne montaze bys musela svuj dotaz bliz specifikovat (o co se jedna etc.) :)[/quote]

Ouk, objednam co potrebuju dle Vasich odkazu a specifikace na namontovani: :rolleyes:
- drzatko na kavu (nejlepe to postranni externi jak je na horni fotce)
- loketni opetka (ta v my osekany i116 (ha to uz jsem vypatrala 8) ) neni..)
- a asi i ta podloketni operka se dvema drzatkama na kafe

A jeste offtopic, co si myslite o zmene na angel eyes? Nekde jsem cetla, ze to muze udelat peknej hokej v palubnim pocitaci.. ?
FreeMaroStyle

#13 Příspěvek od FreeMaroStyle »

Killca píše:dalsi, uzivatelsky privetivejsi ETK je kdyztak zde http://bmwfans.info/parts/catalog/

A jak moc se tomu dá veřit?? 100%?? ... Zajimá mě mimo téma když jsem porovnal turbo a vstřiky mezi 118d a 120d tak jsou naprosto totožné čísla dílů, mám tomu veřit že to tak je ve skutečnosti naprosto stejne??

Omlouvam se za OT.
FrankDrebin

#14 Příspěvek od FrankDrebin »

No obavam se, ze zrovna s tim "postrannim" drzakem by se nikdo mimo autorizak srat nechtel :D

Podle autorizovanyho servisu se pocita za tu vymenu stredoveho panelu 10 AW jednotek (1 AW jednotka = 5 minut prace), v mem pripade to tedy bylo za praci 1550 Kc s DPH .. Je to celkem dost, ale v tomhle pripade jsem si rekl, ze instalaci nekde mimo autorizak bych asi moc neusetril.. Ja neautorizak vyuzil az pri "klasickym" servisu (olej, filtry etc.), kde jsem proti original BMW servisu usetril ranec (platil jsem 6500 Kc misto 14000 Kc)..
Kvarka

#15 Příspěvek od Kvarka »

FrankDrebin píše:No obavam se, ze zrovna s tim "postrannim" drzakem by se nikdo mimo autorizak srat nechtel :D

Podle autorizovanyho servisu se pocita za tu vymenu stredoveho panelu 10 AW jednotek (1 AW jednotka = 5 minut prace), v mem pripade to tedy bylo za praci 1550 Kc s DPH .. Je to celkem dost, ale v tomhle pripade jsem si rekl, ze instalaci nekde mimo autorizak bych asi moc neusetril.. Ja neautorizak vyuzil az pri "klasickym" servisu (olej, filtry etc.), kde jsem proti original BMW servisu usetril ranec (platil jsem 6500 Kc misto 14000 Kc)..

Super, diky za info! Takze, chapu to tedy tak, ze si mam stredovy panel koupit sama pres ty linky, co jste mi tu nahazeli a pak s tim zajet do autorizaku? Nebo oni to tam maji? Sorry, jsem fakt jeste trikolkar :Poklona:
FrankDrebin

#16 Příspěvek od FrankDrebin »

Ty linky, ktery jsme Ti tu uvedli, jsou na katalogy s cisly dilu a orientacnimi cenami, ale objednat se pres ne nic neda.. :) Objednat dily si muzes u prodejce BMW bud podle cisel, ktera si zjistis v ETK nebo podle katalogu prislusenstvi k jednotlivym modelovym radam, ktere tam v te prodejne maji na prepazce a rovnou si s nima muzes domluvit i montaz :)
Kvarka

#17 Příspěvek od Kvarka »

Uff, takze nejlepsi misto? Zajet do Bychla? :)
Prisaham, uz posledni otazka.. :roll:
FrankDrebin

#18 Příspěvek od FrankDrebin »

Kdyz se podivas na vlakno http://bmwklub.cz/modules.php?name=Foru ... sc&start=0 , ve kterym se pise o zkusenostech s BMW Bychl, tak tam bych radsi nejezdil :lol:

V prazskym Renocaru Ti v dilech nejak extra neporadi, ale jsou tam slusni, takze bych Ti poradil jet tam :)

A klidne se ptej dal, za to Ti tu hlavu nikdo neutrhne :wink: :)
Odpovědět