Koupili jsme jako druhý auto E87 116i (N43) v třidveřovym provedení. Je to 05/2009 (jen tak mimochodem, auto má najeto 24 tkm, navíc parkovaný v garáži, uvnitř prakticky nový)
Co mi neni moc jasný, je jak fungujou Xenony, u E61 svítí na dálková světla ke xenonu ještě vnitřní H7 žárovky, tady se pouze přepíná slonka bixenonu a vnitřní žárovka nic.
Pořádně jsem to ještě nezkoumal, dneska když jsem přepnul světla do polohy 0, zdálo se že se vnitřní rozsvítili (nebyl čas a příležitost podívat se na to pořádně), ptám se proto rovnou tady, jak to vlastně má správně svítit? přijde mi trochu škoda že na dálkový světla ty vnitřní žároky nesvítí.
Mimo světla mám ještě další dva dotazy:
1. u rádia se občas vypíná displej, četl jsem o tom na německym foru, je to docela častej problém - řešil to někdo tady? v německu to hodně lidí řešilo ještě v rámci záruky za nový. Neřešil někdo něco podobnýho? Co jsem koukal, ty displeje docela zlobí na všech řadách rádií, tohle je Busines. Zajímá mě hlavně jestli se to nechá vyřešit nějakou opravou nebo výměnou, rádio se nechá koupit např. na ebay za docela slušnou cenu.
2 Když se motor ohřeje, je na volnoběh trochu neklidnej a hlasitější, nezní ani jako čtyřválec, co jsem čet, je to prej snad přímim vstřikováním a mělo by to bejt normální. Napínák řetězu by se projevoval asi spíš za studena, navíc se to prej těch novějších ročníků už moc netýká.
Jinak nevim jak u Vás, ale zjistil jsem že se dají v BMW zdarma nechat vyměnil zapalovací cívky, byla vadná celá serie a bmw je měnilo na N43 a myslim i na N53 motorech. Pokud by s tim měl někdo nějaký zkušenosti, uvítám je.
Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.