Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
První dojmy - "Auto Technik Unger" na Kotlářce
Tak dneska ráno otevřela novou prodejnu s autopříslušenstvím a servisem německá firma A.T.U. Byl jsem se tam zajet podívat, protože to mám kousek od baráku. Je to poměrně velký, mají tam spostu dopňků, příslušenství, autokosmetiku, kola, pneu, autoelektriku a nějaký základní náhradní díly za solidní ceny. Mají tam velké akce na kvalitní pneu -25% a na AL kola Aluett akci 3kola plus jedno grátis (akce platí do 13.11.07), poměrně velký výběr pěkných kol. Součástí budovy (no spíš haly) je i servis, kde Vám udělají test tlumičů grátis. Dneska tam bylo narváno, tak si tam zajedu příští týden. Myslim, že i když jsem tam byl porvé, servis jsem nezkusil, tak můžu doporučit se tam zastavit a mrknout tam.... Praze 5 - Košíře, ulice Ke Kotlářce (podélná s Plzeňskou), za benzínkou OMW 

Byl jsem tam minulej tejden na výměnu oleje, mají castrol 10w40 za 200Kč/L, což je docela slušný, výměna 200Kč, filtr 300Kč a zdarma test tlumičů, kterej ale vyšel divně mám nový Kayaby na zadku včetně uložení a dorazů cca 14 dní a ukázalo to 42% a 37%.. Chtěl jsem po nich ještě doplnit olej do diferáku a převodovky, nepodařilo se jim povolit šrouby
Lepší, než aby to zprasili.. Celkově OK

Na Chodov jsem jezdil poměrně často, hlavně kupovat doplňky, s dílnou tam mám jen zkušenost s montáží autoradia což bylo bez problémů. Maji tam ale docela dost plno.. K Agipu jsem tam jezdil do myčky, než mi letos v červenci totálně zprasila auto. Potřeboval jsem jenom umýt spodek kvůli stk, ale samostatnej program nemaj, tak jsem vzal ten úplně nejdražší a auto vypadá jako přejetý drátěnym kartáčem!! Ten postřeh s M kama je správnej, pokaždý tam jsou k vidění pěkný kusy..
to VELMEN: mám barvu diamant schwarz, pošli foto na slajch@email.cz !!!
to VELMEN: mám barvu diamant schwarz, pošli foto na slajch@email.cz !!!
slajch píše:Byl jsem tam minulej tejden na výměnu oleje, mají castrol 10w40 za 200Kč/L, což je docela slušný, výměna 200Kč, filtr 300Kč a zdarma test tlumičů, kterej ale vyšel divně mám nový Kayaby na zadku včetně uložení a dorazů cca 14 dní a ukázalo to 42% a 37%.. Chtěl jsem po nich ještě doplnit olej do diferáku a převodovky, nepodařilo se jim povolit šroubyLepší, než aby to zprasili.. Celkově OK
u Pupíků ve Svojeticích to povolili bez problémů, v diferáku chybělo 1/2l ..
slajch píše:Byl jsem tam minulej tejden na výměnu oleje, mají castrol 10w40 za 200Kč/L, což je docela slušný, výměna 200Kč, filtr 300Kč a zdarma test tlumičů, kterej ale vyšel divně mám nový Kayaby na zadku včetně uložení a dorazů cca 14 dní a ukázalo to 42% a 37%.. Chtěl jsem po nich ještě doplnit olej do diferáku a převodovky, nepodařilo se jim povolit šroubyLepší, než aby to zprasili.. Celkově OK
soráč,ale ty ceny nejsou v pohodě. Jako za takovej shit,jako je castrol dát 200,-/litr,je celkem smutný,ale asi máte v praze jinak nastavený ceny

soráč,ale ty ceny nejsou v pohodě. Jako za takovej shit,jako je castrol dát 200,-/litr,je celkem smutný,ale asi máte v praze jinak nastavený ceny

To, že je Castrol shit, je hodně odvážné tvrzení, můžeš to nějak dokázat, nebo jedna paní povídala?
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
Vlasta píše:To, že je Castrol shit, je hodně odvážné tvrzení, můžeš to nějak dokázat, nebo jedna paní povídala?
Nic proti, Vlasto, ale já tvrdím z vlastní zkušenosti, že Castrol má v tom samým obalu úplně suprovej olej a v tom samým obalu u stejného prodejce totální sračku. Proto je u mně od nich sračka všechno a přestal jsem od nich kupovat (vše se týká motorového oleje). Mě nezajímá, v kterém měsíci to zrovna kde stáčeli... A že někdo někomu namastil kapsu a najednou je Castrol TOP pro BMW, je mi vlastně u prdele. Já radši kupuju to, co bylo TOP pro BMW, když bylo moje auto nový... Za 250,- za litr (cca, přesně už nevím, musel bych vyštrachat FAčka).
A neptej se mně, kde jsem na to přišel. Je to můj názor, který jsem si (před asi rokem a půl) udělal tím, že jsem si, po špatné zkušenosti, prošel nějaké materiály (upozorňuji, že jako laik) po netu a názory různých mechaniků, co jsem potkal (samo za delší období

Nikomu to nevnucuji, jen jsem napsal svůj názor, protože se mi Tvá poznámka jevila jako pichlavá...

.
Proč většinou zvítězí hloupá myšlenka? Protože moudřejší přece vždycky ustoupí...
.
Proč většinou zvítězí hloupá myšlenka? Protože moudřejší přece vždycky ustoupí...
.
Vlasta píše:To, že je Castrol shit, je hodně odvážné tvrzení, můžeš to nějak dokázat, nebo jedna paní povídala?
jak už píše jurassis, Je to taky čistě jen můj názor a proto,že se pohybuju v obchodě s náhradníma dílama a stýkám se se spoustou mechaniků,mě to v něm jen utvrzuje. U Castrolu,OMV atd. platíš pouze reklamu,nic jiného.Zkus zabrousit jinam a uvidíš.
Takže se pohybujete na teorii JPP. Zkuste si přečíst příspěvky od majora, kterej je tady respektovanej odborník na oleje.
Vlasta píše:Takže se pohybujete na teorii JPP. Zkuste si přečíst příspěvky od majora, kterej je tady respektovanej odborník na oleje.
Všechny jsem je velmi pozorně pročetl, neboj. A nejen jeho.
A už rok a půl beru olej do motoru jen od Majora...

Takže, podle Tebe, když si laik sežene informace kde se dá (protože většina firem mlží co nejvíc, protože to většinou nehraje do karet jejich marketingu), tak je to vždy teorie JPP, jo?
Tak jo, asi se zase začnu dívat na televizi, tam mají přece vždyck pravdu... A toho času, co ušetřím...
.
.
.
jurasis píše:Vlasta píše:Takže se pohybujete na teorii JPP. Zkuste si přečíst příspěvky od majora, kterej je tady respektovanej odborník na oleje.
A už rok a půl beru olej do motoru jen od Majora...![]()
Takže, podle Tebe, když si laik sežene informace kde se dá (protože většina firem mlží co nejvíc, protože to většinou nehraje do karet jejich marketingu), tak je to vždy teorie JPP, jo?
Tak jo, asi se zase začnu dívat na televizi, tam mají přece vždyck pravdu... A toho času, co ušetřím...
Většina těch blábolů v diskuzích na netu má stejnou vypovídací hodnotu, jako ty v té televizi. Ano Castrol je standardní olej, splňující potřebné specifikace a má navíc doporučení jednotlivých automobilek. Ale rozhodně to není shit, jak tu psal tvůj kolega, na kterýho jsi reagoval.
cvaj píše:Vlasta píše:Takže se pohybujete na teorii JPP. Zkuste si přečíst příspěvky od majora, kterej je tady respektovanej odborník na oleje.
hele,každýmu asi sedí něco jinýho. Já bych si do auta nikdy Castrol nelalil a už vůbec ne polo za 200,-/litr. To je šílený.taky cena toho filtru je šílená.
Tak záleží, co máš za auto. Když budeš mít DPF a budeš potřebovat low saps olej potřebné specifikace, tak ti bude Castrol dobrej.
Vlasta píše:jurasis píše:Vlasta píše:Takže se pohybujete na teorii JPP. Zkuste si přečíst příspěvky od majora, kterej je tady respektovanej odborník na oleje.
A už rok a půl beru olej do motoru jen od Majora...![]()
Většina těch blábolů v diskuzích na netu má stejnou vypovídací hodnotu, jako ty v té televizi. Ano Castrol je standardní olej, splňující potřebné specifikace a má navíc doporučení jednotlivých automobilek. Ale rozhodně to není shit, jak tu psal tvůj kolega, na kterýho jsi reagoval.
1. jsem se pořád nedověděl, jaké máš lepší zdroje než zkušenosti lidí a dostupné informace na netu
2. specifikace splňuje, ale to kdejakej olej na trhu. Teď mě napadá, takže jsou vlastně všechny nejlepší...

O tom, že máš jiné důvody proto používat Castrol (třeba záruky na auto, protože ten olej máš předepsaný nebo třeba náhrada na trhu není) o tom se nebavím
3. můj kolega to není, to pro pořádek, a má plné právo si svobodně myslet, že je to shit...

.
.
.
Kdybys´ četl příspěvky majora, tak tam mimo jiné píše, že je Castrol v seskupení s Aralem a BP a to nejsou zrovna olejářský nýmandi.
Až si koupíš novější auto, přijdeš na to časem třeba sám. Specifikaci BMW LL04, kterou mám předepsanou splňuje dnes tak 5-7 olejů, SAE, kterou dávám jenom Castrol
Až si koupíš novější auto, přijdeš na to časem třeba sám. Specifikaci BMW LL04, kterou mám předepsanou splňuje dnes tak 5-7 olejů, SAE, kterou dávám jenom Castrol