Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Autec-Praha 5

Black/white list
OT bude moderovano
Zpráva
Autor
540david

#1 Příspěvek od 540david »

Ahoj,
jelikož mě teďka potkala menší patálie z klimatizací(kompesor KO!) :cry: , byl jsem nucen shánět nový. Zvolil jsem řešení koupit kompresor z vrakáče za 6k. Bohužel s ním byly menší problémy, vyšla mě oprava i z opakovaným naplněním cca. 10k. Jel jsem tedy do Elitu(mám slevu 30%) a ten nejlevnější kompresor byl i ze slevou za necelých 15tis. Ze zvědavosti jsem zajel do AUTEC- Praha5.
První co mě překvapilo, bylo požádání o techničák a velice šlušné chování. Technik se mnou velice ochotně a vřele povídal 8O a sdělil mě cenu kompresoru 14.800Kč!!(málem jsem dostal infarkt) Potom jsem se dozvěděl, že mám na autě příplatkový M-podvozek. Na dotaz kolik stojí přední tlumiče (jeden už trošku teče) vyšla cena na zhruba na 7tis/ks. Technik řekl, že má několik kusů na skladě a jelikož moc E39 do servisu nejezdí dá mě slevu 5tis/Ks.
Vím jak to v Autorizovaných servisech chodí( pracoval jsem v Porsche-Smíchov), ale todle mě opravdu překvapilo.
Někdy se vyplatí kouknout se i do origo. servisu.
boby06

#2 Příspěvek od boby06 »

ja tam teda jezdim jenom pro dily na 36 ale vzdy to bylo v poho a vychazeji mi tam vstric. Ceny neporovnam.Jinam nejedzdim.
Maxiczech

#3 Příspěvek od Maxiczech »

Tak tak. Nejezdím jinam. Ten techničák chtěli ohledně VIN čísla. Aby byl origo díl 100% na tvé autí. Nemá cenu hledat levné díly a většinou jak jsem už několikrát psal, nejsou mnohdy z druhovýroby ani levnější, natož spolehlivější a lépe konstruované. Opakuji! Náhr. díly na BMW pouze origo! Nebudem si dělat z našich mazlů nějaký kýče.. No ne? :P
Michall

#4 Příspěvek od Michall »

Taky se musím připojit,párkrát jsem tam taky něco kupoval,a cena stejná nebo i nižší než u neorigo dílu.
jacob
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od jacob »

Nevim jak to chodí jinde v servisech, ale kdyz sem byl po 1 v autorizáku a to rovnou v autecu, štvalo mě to, že clověk neví absolutně nic, nemuze se s nikym domluvit, prostě mi tam prisel chladnej prijimací technik, kterej fungoval jak robot, chtěl jsem snim kecat o možnostech, co to muze byt, pripadně se nějak poradit a domluvit, ale to se nějak neodehravalo, prijimaci technik chladně sepsal co se s autem děje kdyz otocí klickem a dal nic neresil neptal se NIC.. Pak mi rekl at si to zase odkracim ven a ze se "VOZVE". Takze moje auto někam zmizelo do zadu kamsi, kam neni pristup. Takze clověk je defakto odstrcenej a oni si tam dělaj uz co chtěj...

Pak mi bylo jen sděleno ze se vymenila baterka a podivalo se na cerpadlo, ktery teda je nakonec vpohodě (prej si mysleli ze neni) a prej ze teda mam prinest 10 000,- a auto si odvest. Takze aniz bych chtěl něco takovyho aplikovat, dělalo se to automaticky bez optání a popsaní zavady, clověk nema sanci mluvit s technikem, něco vám odklábosí prijimací technik kterej se evidentně o tom nechtěl ani bavit, prostě něco plácnuj ze to ASI takhle je a ze víc nerekne ze neví. Pak auto odněkud jakoze vyjede, cely zapraseny, světlej interier byl takovej spis cernej od oleje a auto smrdělo jako kdyz se to cely polilo naftou.

Takze moje zkusenost s řezníkama z autecu asi takováhle...
Strosek

#6 Příspěvek od Strosek »

Pro mě už AuTec taky není co býval.
S odchodem pana Kořínka jsem od nich přestal cokoli kupovat.
Hlavně teda díky jedné negativní zkušenosti. Jeden prodavač - nebudu ho jmenovat, pro mě je to prostě prodavač ( asi v tom oboru vyučenej - nic víc ) mě vodil 3 tejdny za nos. Bylo to díky jeho totální neschopnosti komunikovat s dodavatelem.

Jemu totiž řsdělili, že bude díl v centrálním skladu v Německu ( nějakej Dyngolfing - neznám přesně jméno města :oops: - to není důležitý )
v pátek XX.XX.2007 a ten pan prodavač mi řekl, že to teda v pátek bude. Já na to spoléhal. Už jsem měl auto kvůli tomu 3 tejdny na heveru.

Tak jsem mu pro jistotu v pátek volal, že si pro to k večeru přijedu. A ten pán mi řekl, že mi říkal, že to bude v pátek, ale v Dyngolfingu. Já myslel, že ho pojedu zabít. Prej, že mi to tak říkal. Kdyby mi to před tím říkal, tak se ho logicky zeptám, kdy to bude mít on v AuTecu. K čemu by mi byla informace, že to maj v Německu ?!!! Navíc po 3 týdnech ?!!!
Tak jsem mu řekl, že mě to dál nezajímá.

No a pak mi další pátek ( to už bylo po 1 měsíci od objednání a 3 předchozích urgencích ) volal, že prej "zázraky se dějí" - že to pro mě má. Tak jsem mu řekl, ať si to strčí do prdele, že už jsem mu minulej pátek jasně řekl, že to nechci. Že si pro to dojedu do Německa sám a bude to hned. A hlavně - nikdo si tam nedovolí mě vodit za nos a pak ze mě ještě dělat debila, kterej si nepamatuje co mu kdo říkal do telefonu. No a tak jsem se navíc dostal černou listinu lidí, kteří si něco objednali a nevyzvedli. :oops: :twisted:

Takže nakonec to je vlastně ten kurevskej ten důvod proč mě tam už nikdy neuvidí - jsem na pranýři - je tam na nástěnce moje současná fotka ( s plnovousem / bez, příčeskem / bez,.. ), telefon, adresa, rodný číslo,..., jméno manželky za svobodna,... :twisted:

EDIT:

Jak píšu na začátku - náhradní díly už v AuTecu nekupuju - servis neposuzuju, s tím nemám žádnou negativní zkušenost.

Když byl v prodeji ND pan Kořínek, Kopinec, tak to bylo asi milionkrát lepší jak teď. Ti dva už tam nejsou, byli nahrazení lidmi, kteří jim ve své práci nesahají ani po kotníky.
Mimochodem, pan Kořínek teď dělá v Renocaru. Když cokoli potřebuju, tak rozhodně kontaktuju jen jeho. Pro mě je to o lidech. Pokud se pan Kořínek zase přesěthuje do AuTecu, tak zas bude pro mě AuTec místem, kde kupuju ND na BMW. Teď -- ani, kdyby mě na kolenou prosili. :twisted:

O panu Stehlíkovi není třeba vést žádnou debatu, neznám člověka, kterej by na něj nadával. Ale ten snad taky už není změstnancem AuTecu. On je homologační technik pro ČR, ne.
CZAirwolf

#7 Příspěvek od CZAirwolf »

Strosek píše:je tam na nástěnce moje současná fotka ( s plnovousem / bez, příčeskem / bez,.. ), telefon, adresa, rodný číslo,..., jméno manželky za svobodna,... :twisted:

Ehm...tohle si dovolit nemuzou ne ? To bych rekl, ze uz je vazne na zalobu (osobni udaje)...
Strosek

#8 Příspěvek od Strosek »

CZAirwolf píše:
Strosek píše:je tam na nástěnce moje současná fotka ( s plnovousem / bez, příčeskem / bez,.. ), telefon, adresa, rodný číslo,..., jméno manželky za svobodna,... :twisted:

Ehm...tohle si dovolit nemuzou ne ? To bych rekl, ze uz je vazne na zalobu (osobni udaje)...

Dělám si prdel :twisted:

Ale prej tam moje tel číslo maj - říkal mi to kamirád. No jo, jenomže to už nepoužívám. :? :twisted:
Slid

#9 Příspěvek od Slid »

Já v Autecu vždy kupoval jen díly jednal s p. Kopincem a vždy mě vyšel max. vstříc.Vše stačilo po telefonu objednat domluvit se na určitý den a vše bylo jak bylo domluvený.Nikdy sem nemusel osobně objednávat a dávat zálohy jako jinde, prostě vše krásně po telefonu.Pokud budu chtít opět nějaký díl půjdu zase tam :wink:
cormier

#10 Příspěvek od cormier »

Na Autec už jsem slyšel hodně dobrého i zlého, ale za sebe můžu říct následující:
Můj nejlepší kamarád dostal v roce 2003 služební BMW 530D, kupované v Autecu. Auto má ke dnešnímu najeto přes 260.000,-Km. Od začátku je servisováno rovněž v Autecu. Nikdy nebyl se servisem žádný problém. Vždy maximální ochota a snaha vyjít vstříc - několikrát jsem tam byl s ním. Vždy vše opraveno v termínech jak se předem dohodlo.
Je teda pravda, že nemá požadavky jako např. aby mohl být přítomen při výměně oleje atd., ale podle toho jak auto šlape pochybuju , že mu tam nechávají nějaké staré zbytky.
Čemu něvěřím je, že by předali auto po opravě nějak zašpiněné, smradlavé atd. Vždycky nám ho předali umyté + vyluxované.
Jeho nadřízený má BMW 730D a také max. spokojenost.
Já když jsem ještě měl E36, tak jsem tenkrtát potřeboval nějaké osvědčení, v jakém roce a měsící je auto vyrobeno - vyřizoval mi to p.Stehlík - perfektní jednání, udělal to na počkání a bylo to zadarmo ( přesto, že předtím říkal do telefonu, že to bude něco stát, myslím že pár stovek, ale to už si nevzpomenu).
Slid

#11 Příspěvek od Slid »

na p. Stehlíka jsem zapomněl opět jednáná 1*
Rado1

#12 Příspěvek od Rado1 »

p. Stehlik mi zabezpecil znovuvyrazenie typoveho cisla motoru, ktore uz bolo necitatelne a na STK ma poslali do prec. Jeho jednanie hodnotim tiez na 1*
VELMEN

#13 Příspěvek od VELMEN »

Tak já tam jezdil dost pro díly..auto na servis tam nechat nemůžu to bych nezaplatil,ale jak bylo uvedeno chce to se zeptat..Volal jsem třeba na váhu a říkal 10 ale má ji skladem s sám nabídl slevu na 7..lambda na e34 6tis..něco tam fakt stojí za to..všechny těsnění apod..jedině origo...a jednání super díly vždy max do třech dnů..jednal jsem témeř vždy s panem Komárkem...a pan Stehlík je prostě zlatej..žádná slibotechna..taky jsem u něj nechal ověřovat vinko a všechno dle dohody a super..
Hanz Člen Klubu
Člen Klubu

#14 Příspěvek od Hanz Člen Klubu »

tak po předchozích jen dobrých s ND přidám jednu fakt negativní zkušenost
-dal jsem tam do komise alu sadu kol, sepsali jsme smouvu, kola vystavili dole u jetych aut, kdyby neco volaji... dneska tam jdu, kola nikde, ptam se nejakyho arogantniho "prodejce", ten mi na pul huby rekl mezi radky, ze jsem debil, ze nevim, ze ten a ten maji vyhazov, ze kola jsou nekde ve skladu, ze kdyz donesu smlouvu, tak mi je asi vydaji (to uz jsem jen tise ziral)... ptam se, proc mi nezavolali, kdyz vzniknul takovy problem... nevim, rikam, ze uz tu nedela, tak co po me chcete... masakr... nahore platim ND, zenska u pokladny mi zavre pred nosem, ze uz tam hodinu nema byt, ze musim pockat az se vrati zensky z obedu...
“Ability is what you're capable of doing.”
100RM

#15 Příspěvek od 100RM »

Do Autecu len v pripade najvyssej nudze (potrebujem diel, ktory inde skladom nemaju). Jednanie velmi povysenecke, niekedy az arogantne. Clovek sa tam citi jak nejaky podradeny...
7er. True definition of luxury. Yours.
Koby
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od Koby »

autec teda končí nebo jak to je? potřeboval bych ještě 2 kravinový díly asi za 400,- dohromady.. :D ale asi to nechám na renocar..
castro
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od castro »

100RM píše:Do Autecu len v pripade najvyssej nudze (potrebujem diel, ktory inde skladom nemaju). Jednanie velmi povysenecke, niekedy az arogantne. Clovek sa tam citi jak nejaky podradeny...

když nastoupí s takovímto přístupem, dělám si z nich prdel taky.. jednoduchý :-D
100RM

#18 Příspěvek od 100RM »

castro píše:
100RM píše:Do Autecu len v pripade najvyssej nudze (potrebujem diel, ktory inde skladom nemaju). Jednanie velmi povysenecke, niekedy az arogantne. Clovek sa tam citi jak nejaky podradeny...

když nastoupí s takovímto přístupem, dělám si z nich prdel taky.. jednoduchý :-D

To ja taky, vytocit sa nenecham. Ale je mi to samozrejme neprijemne a pokial nemusim, tak tam nejdem. Okrem toho mame v Renocare slevu a pristup je tiez niekde inde, takze nemam co riesit.
7er. True definition of luxury. Yours.
Killca

#19 Příspěvek od Killca »

Ja mam s autecem velmi dobre zkusenosti, co se prodeje dilu tyce, kdyz jsou na prepazce ti dva dobri chlapci(jeden holohlavej mladsi a jeden vlasatej starsi), tak je nakup jako sen, jednou v zivote ale tam byl sam na prepazce jeden takovej mladej tlustsi vlasatej a byl to takovej model jako Nick tady z klubu, ale byl total strasnej, chmurnej, znudenej, arogantni, styl "tak ja to teda objednam no"

tak to byla jedina chybicka, jinak vzdy super pokec s panama, tak nevim, s prodejem bazaru a salonu sem se zatim nesetkal

ale uz brzo kamos rozjede origo BMW salon a servis na praze 5, tak uz pro me autec uplne skonci a bude to vsechno pohodlnejsi a hezci :)
vlevo je matal Obrázek a vpravo Killca Obrázek
jurasis

#20 Příspěvek od jurasis »

Náhradní díly vždy bez chybičky a super přístup od obou, ten holohlavý je Komárek a ten druhý Zaspal...
Ten třetí, mladej vlasatej, jen zaskakuje, ten snad ani neví, kolik má auto kol. S ním nic nedomlouvat. Bývá tam většinou v sobotu.
A zbytek Autecu nekomentuji...
.
Proč většinou zvítězí hloupá myšlenka? Protože moudřejší přece vždycky ustoupí...
.
Odpovědět