Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Autoservis Drastich, Olomouc

Black/white list
OT bude moderovano
Zpráva
Autor
Alp Čestný člen
Čestný člen

#1 Příspěvek od Alp Čestný člen »

Bohuzel se musim podelit se silne negativni zkusenosti se zminenym servisem. Zejmena me to mrzi z toho duvodu, ze to bylo uplne zbytecne a slo tomu zabranit jednoduse a v pohode. O to vic, ze uvedeny servis je takrikajic "klubovy"

Pujcil jsem auto jednomu clenovi klubu, s tim ze si potrebuje odvezt neco na moravu (mam kombajna). Bohuzel se mu stala v Brne neprijemnost. Motor prestal jit korektne, zapapkal pomerne dost vody ... proste nepojizdne. Tento clen ve sve dobre snaze situaci vyresit zavolal odtahovku, tak aby ta odvezla auto do nejblizsiho znameho servisu doporucovanem klubaky.
Zavada znela jasne, auto nejede, z vyfuku jde dym a ztraci se voda. Definice celkem zrejma, rekl bych.
Cena opravy byla odhadnuta na akceptovatelnou sumu. Nu coz se da delat, holt se stane.
Dnes jsem si byl auto vyzvednout. Nejen, ze se cena opravy dostala na dvojnasobek, na opakovane vyzvy o zaslani polozek a co se tam teda vse resilo se mi rozpisu nedostalo, az dnes. Radeji ani neresim, ze v jinem servisu by za tuto castku byl jiny cely motor, vcetne vyluxovani auta a plne krabice stromecku do zasoby :)

Inu budiz, zaplatil sem castku na ktere jsme se tedy zpetne dohodli. Pravda snizenou, nebot jedna z vad na krase je ta, ze pri rozebirani nikdo neresil nove tesneni pod vikem ventilu (ktere v tomto rozsahu stoji minimum) a misto toho pouzil na stare tesneni tubu silikonu :( Olej tak strikajic po celem motorovem prostoru a svicky pod olejem jakbysmet :(
I jsem tedy akceptoval beh motoru naprosto priserny a valici dym se z vyfuku, s tim ze "to dlouho stalo", a ze pri testovaci jizde zmineneho servisu bylo vse v poradku. OK, si to sedne, ostatne z me strany doslo k prodleni s vyzvednutim, nebot na dvojnasobnou castku sem opravdu nemel financni rezervy.
Potud OK, beru, akceptuji.

Bohuzel co uz neberu a neakceptuji:
Po 14ti km odjetych po Olomouci pres mesto (takze rozhodne ne zadna klada), motor v cervenem, po vychladnuti dolito 5litru vody (z 12ti cca celkem). Tedy volam zpet do servisu co s tim ... odpovedi se mi nedostava, sam navrhuji (na tip kamaradu mechaniku), ze tedy doleju vodu, odvzdusnim, muze se stat, ze se tam nejaky vzduch dostal ... Koncim se slovy "kdyby Vas napadlo co s tim, urcite se ozvete".

Aby to tedy poradne vychladlo, pockal jsem nekolik hodin, vyridil nejake ty spolecenske navstevy u znamych v okoli druhym autem, ktere ridil kamarad.

Inu vecer jsme vyrazili zpet do Prahy (cca 300km pred nami = mechanik nas ubezpecil pri prevzeti, ze dojedeme v pohode, ze motor ma sve mouchy, ale jede)

Po cca 55km celkem (vcetne tech 14ti), opet motor v cervenem, z vycka expanzky se vali voda proudem ... tedy volam opet do servisu co s tim ... bylo mi navrzeno, at autem dojedeme ... na moji namitku, ze auto je nepojizdne a vykazuje stejnou zavadu s jakou se tam dalo, sem defakto nedostal ani kloudnou odpoved. Stojic na poli u dalnice, bez znalosti okoli a kontakt na nejblizsi odtahovku v Praze se situace resila pres hodinu, kdy uz to za me prevzal kamarad, protoze na tohle nervy nemam.
Vysledkem byl naprosty distanz od navrhovanych reseni. Ano opravdu nechat auto v poli u dalnice do pondeli fakt nejde.

Jaky je vysledek?
Jsem o par desitek tisic lehci + odtah do Prahy, auto ve stavu jak se do servisu davalo = nepojizdne, z vyfuku hafo vody ...

Chapu ze snaha byla to opravit, bohuzel uz nechapu ten pristup, kdyz se nepovedlo. Servisak se ani netazil poskytnou pomocnou ruku s kontaktem na nejakou odtahovku, ci ze by se prijel podivat, ci dal nejakou radu co s tim ...

Suma sumarum, varuji pred timto servisem. Vymenu desticek mozna zvladaji, ale slozitejsi veci typu vymena tesneni pod hlavou a VSE s tim souvisejici evidentne ne. Navic jakmile maji penize v kapse, tak je clovek neznamy, uz radeji nehodnotim to, ze je prinejmensim slusnost pripravit zakaznika na fakt kolik to bude stat, driv nez to udelam.
Alp Čestný člen
Čestný člen

#2 Příspěvek od Alp Čestný člen »

jen pro dokresleni, ze sem se fakt snazil i pres velkou miru nasrani ... navrhl jsem, ze se podelime spolecne o naklady na odtahovku do Prahy, pul na pul, tzn 4tisice korun kazdy. Ani ne desetina ceny opravy. Ja si vyresim novy motor (ktery mam predjednany ve spickovem stavu) ... a na celou kauzu zapomeneme a ten "udajne" opraveny proste hodim do srotu, nebo si z nej udelam stolecek ... aneb prachy tedy vem cert .... tohle povazuju za extremne ferovy ustupek ... rekl bych az hodne idiotsky z me strany ...

Vysledek: neakceptovano ... obrazek si udelejte sami.
Alp Čestný člen
Čestný člen

#3 Příspěvek od Alp Čestný člen »

zjevne si nepochopil pointu ... ano to jsem chtel hned od zacatku s rozumnym pristupem ... ale jak chces nekomu predat auto, kdo nema zajem na predani :)

... takze soudni znalec bude zjevne vhodna varianta ...

navic nemuzu si dovolit risknout, ze se pri reklamaci, objevi "nejaka dalsi zavada", kterou budu muset zacvakat solo ... proste v ne nemam duveru. Az to prohlidne nekdo nezavisly, sepise se o tom protokol, tak pak dojde k reklamaci ...
Huska
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Huska »

No Alpe to snad nemyslíš vážně ... jak budu mít chvilku napíši jaká je realita včetně všech důkazu kdo má pravdu !!!!! ... to se fakt nestydíš takto zkreslovat výsledek který je přesně dle tvého přání !!!

PS: oprav naše jméno máš tam hrubku
:-) Born to be for BMW :-)
:-) 344ic E30 +320dT E46+ Superb II combi+A6 Allroad+Š1000MB+MAN TGA+Peugeot Boxer,307SW,6x Berlingo,Avia,JCB,Gilera,Stadion S11 EX: MGA roadster, E30 318i, 325e, 318i, E36 323i/LPGi,318iA, 328i, E46 328iT, E46 320d :-)
Huska
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Huska »

Shrnu situaci z druhé strany (každý si udělejte obrázek)

1) Skutečně auto kleklo v Brně a jednomu z místních členu jsem byl pomoci, ale voda tekla z výfuku (i po dolití pokusu o odvzdušnění .. samozřejmě po X hodinách a vychladnutí ... zmizelo za 2minuty běhu 10l vody, což znamená že ojnice dostali zabrat :-(

2) nabídku na opravu v tátově servisu přijal s velkým poděkováním

3) urgentní odtah v nočních hodinách za Alpové účasti (viz foto)

4) sundáním sání a ventilových vík se zjistilo neobvyklé zanesení motoru cca 5mm " asfaltové konzistence" na včech vnitřních dílech zřejmě nějaký těsnící olej/aditivum (doložím fotkami), tuto informaci že z motoru po koupi vytekl nějaký sajrajt Alp potvrdil ještě před zahájením prací. Dále se zjistili totálně zadřené vanosy. Zapůjčení specielních přípravků na povolení vanosů. (objednáno z BMW ve Vídni ... v ČR je má jen Autec, který nepůjčuje)

5) sundání hlav ... zjištění brutálního poškození válců a pístů ... téměř jistě vlivem neodborné montáže LPG (ulomené kusy vnitřní části sání)

6) odeslání fotek a doporučení výměny celého motoru (pokud bude nutné vložím se mailovou komunikaci).Alpovo rozhodnutí, že
chce opravu jen hlav ... auto je na prodej !!! za co možno nejméně peněz.

7)hlavy zavezeny na otlakování a srovnání (za 20 let co funguje firma v Lužicích u Šternberka tam údajně tak zkřivené hlavy neměli (tvrdili, že Škodovka by už dávno nejela), nicméně je dali dokupy včetně záruky (opět je možné doložit). Aby bylo vše pořádně bylo by nutné srovnat i blok (to znamená demontáž motoru rozebrání atd)

8)koupeno originál těsnění pod hlavu poskládání motoru, vyčištění vanosů (odstranění nánosů a zabroušení rýh), všude kde to šlo odstranění těch nánosů v bloku. Dolití oleje, nemrznoucí kapaliny atd. (těsnění pod ventil dklem se skutečně neměnilo, ale dalo na speciální tmel plně nahrazující těsnění ... nikoli "silikon") . Vše uděláno profesionálně dle utahovacích momentů atd

9)Zavezení auta (na vleku) na seřízení vanosů (znovu nebylo možné zapůjčit přípravky) .. (opět možné doložit).

10) kompletní doskládání odvdušnění, zahřátí projetí atd .. Už v tento okamžik se ukázalo špatné rozhodnutí majitele o opravě jen vrchu motoru, kdy se olej tlačí přes kroužky do sání !!! a přes těsnění mezi sáním a hlavami prolíná na motor. Olej neteče nikde přes hlavu atd.

11) Narážky na cenu??? kdo z Vás by udělal levněji včetně všech zápůjček, odtahů, vyřizování a ježdění pro díly, hlavy, kapalin a XX hodin práce na autě s PLG které většina mechaniků nehce dělat? .. zkuste si vše spočítat

12) poslední, ale extra důležitá věc ... čekání 6 měsíců než si majitel přijede pro auto protože nemá peníze, následně začne svádět vinu za svá rozhodnutí na opravu a vyškemrá si slevu ikdyž byl s cenou předem seznámen. Udělá si zkušební jízdu cca hodinovou a pak podepíše doklad kde je vše napsané dle skutečnosti popsané v bodech výše ????

13) ve výdledku po půl dni od odvozu zavolá, že auto vaří atd ... dostal jasnou informaci at auto doveze zpět, že má záruku na opravované části ... s tím nesouhlasí jen chce slevu XX tis Kč s tím, že pak už o něm neuslyšíme a vyhrožuje posudkama znalců ???? Dostal odpověd at si udělá posudek, že práce v rozsahu objednávky je provedená správně !!!

teď si udělejte názor kdo tu spekuluje?

PS: V případě potřeby tu zveřením všechny důkazy .. faktury za pronájmy, opravy, díly mailovou komunikaci s Alpem, fotky atd :mad:

Přílohy
jeden z poškozených válců
jeden z poškozených válců
P1280671u.jpg (23.76 KiB) Zobrazeno 4237 x
nánosy
nánosy
P1060631uu.jpg (85.97 KiB) Zobrazeno 4237 x
:-) 344ic E30 +320dT E46+ Superb II combi+A6 Allroad+Š1000MB+MAN TGA+Peugeot Boxer,307SW,6x Berlingo,Avia,JCB,Gilera,Stadion S11 EX: MGA roadster, E30 318i, 325e, 318i, E36 323i/LPGi,318iA, 328i, E46 328iT, E46 320d :-)
Huska
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Huska »

troutny píše:[q
A ty ojnice teda byly ohlé a měnily se,nebo jen "dostaly" zabrat?
Trošku mi to přijde sprostý vůči potenciálnímu kupci,který by toto koupil s "udělaným" vrškem a vylágrovaným spodkem.
Ono jde změřit kompresi i se sudanou hlavou,což jsi myslím,že jste měli udělat.Ale pakliže to někdo podepsal takto udělat "opravu" tak je soudní znalec asi zbytečný.
Nevím,neznám nikoho,ale uvařit to takhle tak tomu ten šofer musel dávat co proto,ignorace teploměru apod.
Otázka je kdo z Vás mluví pravdu a kdo .....

spodek se nerozebíral viz bod č.6 .... asi vložím fotky na imageshack, ať jde vidět poškození válců a pístů pořádně ... pak pochopíš že měřit tlaky je druhořadá záležitost (měřily se před sundáním hlav). Jinak v historii než auto kleklo (cca rok bylo opakovaně přehřáté, mělo problémy s přehříváním od koupě.... toto je informace od lidí co s tím jezdili/nebo auto znají), za práci co byla provedena otec nese plnou odpovědnost a ručí, ale za špatné věci, které se neopravovali, protože je majitel nechtěl nikoli
Alp Čestný člen
Čestný člen

#7 Příspěvek od Alp Čestný člen »

Takze Husko, k tvemu vyjadreni doupresnim

1. Ano souhlas, nebyl jsem u toho, muze se vyjadrit 100RM, ten vas objednal.
2. Ano mel jsem duveru, ze to udelate kvalitne. S tebou konkretne jsem se bavil o cene predbezne, nezli jsem dal souhlas s odtahem.
3. Ano prijel jsem, kdyz uz byl platak s autem odtahujicim na miste
4. Ano pripoustim. Zapujceni pripravku ve Vidni netusim, tvuj tata mi ukazal fakturu od pana Odehnala. O tom jestli se daji pripravky za nizsi cenu poridit jinde nebudu spekulovat, ostatne i tvemu tatovi sem telefonicky rekl, ze je mohu zajistit. Chtel si je zajistit sam, budiz.
5. Spekulativni, ale budiz = ovsem tato zavada nema nic spolecneho s tim, co vam bylo zadano k oprave = ztrata vody.
6. Ano fotky prisly, rekl jsem at opravite tu vodu, pripadne pokud bude cena opravy vyssi, nezli novy motor, tak at zkusite sehnat motor. Rekl jsem a tvemu tatovi telefonicky potvrdil, at NEOPRAVUJETE poskrabany blok a valce. O nutnosti srovnani bloku se NIKDO nezminil, samozrejme bych souhlasil, ci nesouhlasil po oznameni ceny. Plne duveruji profesionalite servisu, nechci opravovat poskrabane(nesouvisi s vodou).
Ad prodej, neprodej, je irelevantni. Jen pro obecne info, auto bude na prodej, ale rozhodne s jinym motorem.
7. OK
8. OK, specialni tmel nemeni nic na tom, ze prolina olej a je tim zasrany cely motorovy prostor. Mimochodem nejen z pod nej, ale i z prsou a regulace leveho vanosu (jen pro info) = neresim, ale nove tesneni jste tam za tech par korun dat mohli, nikdo se neptal jestli ho zaplatim nebo ne. Samozrejmne bych zaplatil. Opravdu na 9let stare tesneni, jeste k tomu prehrate tmel nestaci a uz unikalo mirne i predtim a chystal sem se na jeho vymenu i ja. O nutnosti vymeni NIKDO neinformoval, bral jsem to jako automaticke a tvemu otci kladl na srdce hned od pocatku, ze kdyz uz je to rozdelane at se vymeni VSECHNA tesneni (hlava, sani, vyfuk, krouzky pod cidly, prsa apod.)
9. Tady se rozchazite s tvym otcem, tvrdil mi do oci pred svedky, ze pan Odehnal byl u nej osobne !!! vcetne ukazky dokladu.
10. DISKUTABILNI jestli se skutecne deje, ale tuto zavadu jsem AKCEPTOVAL a nemam s ni problem. Plyn se montoval pred 98mi tisici km, motor nikdy neztracel olej :) ... NERESIM, neni predmetem zadani = oprava vody
11. nemam s tim problem, cena je rekneme i primerena. NESPLNUJE dva aspekty: NEBYLA oznamena predem a prevysuje cenu noveho motoru. PRESTO jsem ji ZAPLATIL !!!
12. nauc se pocitat. V prubehu ledna mi volal tvuj tata ze auto je OPRAVENE. A konecne mi sdelil cenu. Jelikoz prevysovala dvojnasobne puvodne domluvenou, slusne jsem jej pozadal o seckani, s tim, ze mu tedy mohu na ucet poslat cast at neni tratny. A ze pozaduji aby mi poslal rozpis provedenych praci. I tebe konretne sem s tim otravoval, ze mi jej stale NIKDO nedodal. Auto BYLO vyzvednuto za 3 mesice od domluvy. Slevu sem zadal z duvodu ze tece olej kde nema, bmwklub slevu a fakt ze motor chrasti jako zblazneny. Slevu mi tvuj otec SAM NABIDL. Projeti trvalo 12minut, najeto 4,6km, nikoliv hodina, opet se nauc pocitat. Hodinu jsme u tveho taty byly dohromady se vsim kolem. K tvemu otci jsem prijel na 10tou a kratce po 12 uz sem byl v koprivnici na tuning srazu. Mohou potvrdit clenove zdejsiho fora.
13. Opet uvadis nespravne. Volal jsem okamzite po prvni zavzdusneni po ujeti 14ti km !!! mohu dolozit vypisem z mobilu az mi prijde, ale odhaduji to maximalne na 20minut po odvozu (viz bod 12). Tento cas nemam presne nyni k dispozici. Tvemu otci sem jasne rekl, at se ozve co s tim. Navrh at auto privezeme zpet NEZAZNEL !!!
Vecer odvazim auto po odvzdusneni. Stane se co se stane a je tentokrat jiz kompletne nepojizdne.
Ano mam ho dovezt zpet. Auto je nepojizdne, vykazuje stejnou zavadu s jakou se odvazelo, byl jsi u toho ... z vyfuku se vali kvanta dymu. Stojim v poli u dalnice a fakt to neznam v okoli, kde sehnat odtahovku. Proste s tim neslo odjet a tvuj otec to nehodla resit, mam si to zajistit sam.
Uplatnuji zaruku na PREDMET opravy, akceptovana je pouze zaruka NA KONKRETNI opravene dily. Dohadujeme se dost dlouho na to, ze jsem si nedal nechat srovnat hlavy atp., ale ODSTRANIT ZAVADU v PLNEM rozsahu. Neni akceptovano. Kamarad co jel se mnou nasledne tedy navrhuje, ze se podelim s tvym otcem na POLOVINE nakladu na odtah do Prahy, neb sdeluji, ze uz na to nemam nervy a dam novy motor tak jako tak, zejmena z duvodu, ze by opetovne rozebrani a slozeni tveho otce stalo mnohem vic. Ano auto chci prodat a je logicke, ze v tomhle stavu je neprodejne a opravdu nemam duveru v provedenou praci po tehle zkusenosti.
NENI akceptovana snaha o dohodu, ani navrzen rozumny postup, ci podana pomocna ruka, ci nejaky zajem na reseni. Navrhujeme tedy, ze to nechame prozkoumat nezavislou autoritu, at se vyhneme vzajemnemu osocovani, kdo co provedl nespravne, ci v cem je chyba. Ano tuto zalezitost dela soudni znalec.
Nezlob se, ale proste odmitam jit do risku, ze to tedy nejak na sve naklady dostanu k vam, NECO s tim udelate a ja docvakam dalsi dozajista nemaly peniz a opet uslysim "TO V POHODE DOJEDETE" a takto porad dokola ... Bez toho aby byla kontrola co se s tim vlastne deje a co tam kdo dava. Navrhoval sem, at se prijedete i 50km od Olmiku podivat, ze nekecam, ze je to v haji, nemate zajem. (Stali jsme tam 4hodiny, nikdo neprijel)
Zatlacili jste me do rohu, za hafo penez mam auto ktere je na tom uplne stejne jako kdyz se vam predavalo, navic stojim v poli u dalnice ve tme.

Takze ted si udelejte nazor sami.

Nechapu proc sem davas fotky meho motoru, mas k tomu nejake me svoleni ? :)

Delate si to zbytecne horsi ... fakt se divim, ze vam to za to stoji ... :(
Alp Čestný člen
Čestný člen

#8 Příspěvek od Alp Čestný člen »

Huska píše:
spodek se nerozebíral viz bod č.6 .... asi vložím fotky na imageshack, ať jde vidět poškození válců a pístů pořádně ... pak pochopíš že měřit tlaky je druhořadá záležitost (měřily se před sundáním hlav). Jinak v historii než auto kleklo (cca rok bylo opakovaně přehřáté, mělo problémy s přehříváním od koupě.... toto je informace od lidí co s tím jezdili/nebo auto znají), za práci co byla provedena otec nese plnou odpovědnost a ručí, ale za špatné věci, které se neopravovali, protože je majitel nechtěl nikoli

Takze Husko, uz to fakt prehanis. Jednak nemas pravo vkladat nekam fotky majetku ktery ti nepatri. Dale nevim kde beres tu informaci ze auto kleklo v historii. Vykladas tu nepodlozene veci. To ze jsem menil vodni pumpu, termostat a chladic je znama vec, neb kvuli ulomenemu kousku vrtule se chladic rozrizl. Zaroven i to, ze se menila hadice z duvodu proriznuti sponou. Preventivne sem vymenil VSE s tim souvisejicim.
Zajimalo by me KTERI lide s tim jezdili rok. Nezlob se na me, ale vykladas tu fakt dost silne vyrazy. Naprosto nepodlozene me tu osocujes.
Ano posledni 3mesice mel pujcene auto zdejsi clen, ktery s nim jezdil denodenne do prace pokud vim, neb mel sve auto rozbite. O uniku vody se zminil, preventivne se vymenil fridex, termostat (za novy), hadice a spona na ktere byla nalezena zavada (povolovala se a voda tak unikala). Ale to je celkem preci jedno, stalo se to, ruplo tesneni, je preci jedno jak ... ohanis se tu naprosto zbytecne necim, co s tim nesouvisi ... vytahujes veci, ktere jsou irelevantni. Nejde tu o historii, dostali jste zakazku na OPRAVU UNIKU VODY. Nic vic, ale take nic min.

Dale chtel jsem opravit unik vody. Pouze sem nechtel opravit poskrabani valcu. Takze tu laskave rikej alespon pravdu.

Dale nevim, z jakeho duvodu me tu osocujes, ze bych si dovoli prodat auto s motorem na urovni poskrabanych valcu. Husko, bez urazky, uklidni se. NIKDY bych si to nedovolil takto prodat.
Navic unik oleje pres pistni krouzky by byl poznat a musel by si to koupit uplnej idiot. To sam dobre vis.
Po Vas sem pozadoval opravu abych tak, aby auto bylo pojizdne, ja si jej mohl odvezt, normalne s nim jezdit a sehnat NOVY motor a nasledne pripadne prodat. I za cenu tu, ze bude zrat olej. Ano mam k dispozici jine auto, s timhle nepotrebuju jezdit, mam jej v planu ulozit do garaze a nechat jej tam tak dlouho, az budu mit jiny motor ... a pak pripadne prodat ...

MOTOR shanim a poptavam od doby kdy se zavada stala, jako preventivni opatreni a i tvemu otci sem sam rikal, ze pokud o nejakem vi, at doporuci.

NEJSEM blazen, ani sebevrah, abych si dovolil prodat auto o kterem vim, ze neni v poradku, minimalne proto, ze bych mohl byt budouci majitelem popotahovan a to velice krute.

TAKZE mne laskave NEOSOCUJ z neceho co nemas podlozene (minimalne bych rad videl aspon jeden inzerat na prodej od doby vzniku zavady) ... to ze sam vam rekl, ze to auto hodlam v budoucnu prodat sem zanasis naprosto irelevantne. Mimochodem sem vam rekl, ze ho hodlam prodat az sezenu jiny motor.

Takze se vazne klidni, uz to fakt prehanis .... nechapu o co ti jde ...
Alp Čestný člen
Čestný člen

#9 Příspěvek od Alp Čestný člen »

jen si dovolim poznamku. Neresim tu, proc byl motor v haji, kdo za to muze apod. proste se stalo, ostatne taky si to sam zaplatim. Pouze tu pridavam zkusenost s jednim servisem, jak se stavi ke svym zakaznikum. Dale ani nezpochybnuji, zda-li prace oznamena byla provedena dobre, nebo spatne, i kdyz k ni mam vyhrady. Jen zpochybnuji fakt, ze oprava za nemalo penez nevedla k vyreseni zavady, prestoze jsem byl ubezpecen, ze tento predmet opravy je v poradku a v tomto ohledu je vozidlo pojizdne. Dale pak nasledujici pristup kdyz k tomu tak nebylo ...

Vsechno je to jen o komunikaci, jak jiz jsem predeslal, bylo to uplne zbytecne. Proste povazuji za naprosto korektni pristup v tomto pripade napr.:

1. odtahnout auto (za smluvenou sumu)
2. rozebrat (za predem oznamenou sumu)
3. projit vsechny mozne varianty a vysvetlit zakaznikovi co to obnasi, jaka to ma rizika a kolik to muze stat maximalne a doporucit idealni reseni + upozornit na pripadna rizika, kdyz se zakaznik rozhodne jinak, nezli idealni reseni, pripadne si nechat podepsat reverz.
4. dodrzet smluvenou maximalni cenu
5. predat zakaznikovi odzkousene vozidlo, pripravene k jizde
6. v pripade problemu nabidnout pomocnou ruku napr. typu (zajistim odtah za tolik a tolik atp)
7. v celem rozsahu zodpovidat za PREDMET opravy, nikoliv za kroky, ktere servis uvazi jako vhodne. Pokud takoveto kroky nebyly dostatecne, tak poskytnout dostatecnou vzajemnou soucinnost. Ovsem pokud na pripadne riziko vyplivajici z nedostatecneho posouzeni situace nebyl zakaznik upozornen a nebyl ziskan jeho souhlas s podstoupenim rizika, tak zodpovidat za dilo jako celek, nikoliv jen za to, co jsem si jako servis vybral, ze se mi hodi opravit ...
8. obecne vzato, kdyz uz neco reknu, tak na tom trvat a bezduvodne to nemodifikovat

Nic vic, nic min ... nehodlam tuto kauzu tady dale resit, Huskuv pristup typu osocovani me, ze to chci s touto zavadou prodat me urazi, ale jsem clovek tolerantni. Jen si proste davejte na tento servis pozor a nechte si vsechno predem podepsat a dojednat, at se pak nedivite.

ANO je moje vina, ze jsem to tak neudelal, neb jsem duveroval v relativne dobre renome tohoto servisu. O to vice mne ale mrzi pristup protistrany.

A fakt me zarazi, ze nestalo servisu za to, podilet se na odtahovce 1/2 nakladu (4000,- Kc) za cenu, ze to dale nebudeme resit. Nebot muj pozadavek na to, aby auto dojelo do Prahy nebyl i pres veskera ubezpeceni splnen. ANO udelal sem chybu, ze jsem duveroval, proto sem navrhl i solidni reseni situace, na ktere bych byl ostatne tratny ve vysledku jen ja ...
Huska
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Huska »

Ad č.6 ... samozřejmě, že jsi dostal informaci (dokonce velmi podrobnou), že by se měl opravit i spodek, rozhodl ses tak jak jsi ses rozhodl... jiný motor jsi mě osobně říkal že stojí cca 80tis. Kč (protože se jedná o vanosový model které se těžko shání)
Ad č.9 ... ano Odehnal byl u nás, ale seřízení dělal ve své dílně
Ad č.11 ...nahoře jsi psal že by jsi to měl za mín i svyluxováním bednou stromečků, ted je cena OK (lehké protiřečení)
Ad č.12-13 ... otec ti řekl že na vlastní náklady znovu rozebere a zistí co je špatně , že za svou práci ručí ... ale vy jste o tom nechtěli slyšet, nemáte důvěru, jediný směr je Praha (z telefonátu to vypadalo, že nás jen chcete "pumpnout", nic jiného) ....... a stále čekám kdy řekneš pravdu kolik jste chtěli peněz??? nebylo to "jen" za odtah za 4tis Kč :!:

k dalšímu odkazu:
nic nepřeháním, přečti si co jsi napsal?

Otec ti i sehnal motor tehdy když zjistil poškození, tak nevykládej, že jsi neměl možnost volby.

bohužel nepravdy tu píšeš jen ty a já mám vše podložené!!!... klidně zítra naskenuji doklady kde jsi osobně podepsal co sis objednal a za co platíš. Nebo budeš tvrdit, že to není tvůj podpis? Nebo se bojíš fotek, kde je zobrazená pravda a proto se tu oháníš "bůh ví čím" kdo mi dal právo zveřejnit moje vlastní fotky????? Případně požádám o svědectví lidí co tvé auto znají nebo jsou zasvědceni do tohoto případu at řeknou svůj názor ... já se toho nebojím.
Pokud se s tím nechceš smířit, nabídka na opravu stále platí, ale počítej, že pokud je chyba jinde, než v objednané části tak tě už znovu nikdo šetřit nebude.

Velice jsi mě zklamal, že nejsi schopen nést následky za svá rozhodnutí a snažíš se hodit vinu na jiné. :D

Alp Čestný člen
Čestný člen

#11 Příspěvek od Alp Čestný člen »

bazzi píše:Too Alp: Mrzí mne to kámo, ale věřím, že nový motor bude nejlepší řešení. Což ostatně po všech nesnázích je jasné. Jinak jak psal někdo další, ponaučení je jasné...

Too Huska: Příjde mi divné co jsi napsal v rámci ,,škemrání o slevu" . Pokud není dáno jinak je cena smluvní a taková na které se dané strany dohodnou a jsou ochotny ji akceptovat. Což jste dle mého udělali, tudíž to sem vůbec nepatří!!! Osobně bych si nedal k někomu kdo o svém zákazníkovy mluví či smýšlí jako ty... Pokud je někdo dobrý mechanik, dost těžko se nechá ukecat na něco o čem ví, že bude jezdit 10km a pak opět klekne... To kolik to stálo chápu a bohužel je to dáno okolnostma. NA jednu starnu jsem rád, že jste tehdy clena kterému se to stalo nenechali ve štychu, na druhou mne merzi jak to dopadlo. Vaši práci neznám a jak jsem pochopil dle toho co píšeš, není ten servis tvůj, ale otce. Tudíš si v některých věcech protiřečíš. :wink:

Jasna paka, novy motor bude a pak se bude zase jezdit o sto sest ...
Ad cena, slevu navrhl sam Huskuv tata i jeji castku. Ja jen upozornil na zjevne zavady na prvni pohled a slevu akceptoval. Uznavam, ze s tim mel dost prace a nepatrim mezi ty, kteri chteji nekomu uprit odmenu. Nikdy, ani v moment, kdy byl motor opet kaput, sem neupiral tvemu tatovi narok na penize za provedenou praci. Jen sem cekal na nejaky rozumny navrh a mel na nej pomerne dost casu (4hodiny).
Huska
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od Huska »

bazzi píše:Too Alp: Mrzí mne to kámo, ale věřím, že nový motor bude nejlepší řešení. Což ostatně po všech nesnázích je jasné. Jinak jak psal někdo další, ponaučení je jasné...

Too Huska: Příjde mi divné co jsi napsal v rámci ,,škemrání o slevu" . Pokud není dáno jinak je cena smluvní a taková na které se dané strany dohodnou a jsou ochotny ji akceptovat. Což jste dle mého udělali, tudíž to sem vůbec nepatří!!! Osobně bych si nedal k někomu kdo o svém zákazníkovy mluví či smýšlí jako ty... Pokud je někdo dobrý mechanik, dost těžko se nechá ukecat na něco o čem ví, že bude jezdit 10km a pak opět klekne... To kolik to stálo chápu a bohužel je to dáno okolnostma. NA jednu starnu jsem rád, že jste tehdy clena kterému se to stalo nenechali ve štychu, na druhou mne merzi jak to dopadlo. Vaši práci neznám a jak jsem pochopil dle toho co píšeš, není ten servis tvůj, ale otce. Tudíš si v některých věcech protiřečíš. :wink:

jen jsi potvrdil má slova, že cena je smluvní a pokud se dohodli (po slevě klubu) nechápu znovu tlaky na tátu, který je v tomto dobrák o další slevu na místě .. to je to co jsem psal
odhadnout jak se bude chovat motor po takové opravě nejde (je možné zavolat i lidem kteří toto xkrát dělali i na V8-čce) ... je to 50:50 (je to spíš o kondici motoru před takovou vadou, což ví jen majitel ... možnosti byly oznámeny. Výsledek mého otce extra trápí, ale přece nemůže dělat věci které zákazník nechce.
Speedy Čestný člen
Čestný člen

#13 Příspěvek od Speedy Čestný člen »

Já mohu potvrdit dle slov Alpa i Husky, že si Alp objednal jen opravu prasklého těsnění pod hlavou, a že vadné válce opravit nechtěl. Po shlédnutí fotek se divím, že ten motor vůbec jezdil a krom přehřívání a divného klapání u hlav(asi ten zanesený Vanos, což prý diagnostikovalo několik lidí a nikdo na to nepřišel) a drobných úniků oleje byl jinak ok.
Alp Čestný člen
Čestný člen

#14 Příspěvek od Alp Čestný člen »

Huska píše:[color=blue]Ad č.6 ... samozřejmě, že jsi dostal informaci (dokonce velmi podrobnou), že by se měl opravit i spodek, rozhodl ses tak jak jsi ses rozhodl...

Prosim tedy o dolozeni toho, ze jsem dostal informaci, ze je potreba srovnat blok. (btw existuje metoda jak zjisti stav dosedaci plochy a jeji sikmost bez vyndavani bloku a ani neni draha :)). Zaroven doloz sdeleni informace a jeji stvrzeni, ze nehodlam nechat merit rovnost bloku. Taktez doloz upozorneni, ze tim, ze jsem to "udajne" zamitl, prebiram riziko, ze zavada dana predmetem opravy, nebude odstranena.

Huska píše:[color=blue]
jiný motor jsi mě osobně říkal že stojí cca 80tis. Kč (protože se jedná o vanosový model které se těžko shání)

Tento fakt nikde nepopiram. Mimochodem blok je shodny i s nevanosovymi typy motoru a stoji mnohem mene. Ale obavam se, ze resis neco, co sem vubec nepatri, viz vysse :)
Ad č.9 ... ano Odehnal byl u nás, ale seřízení dělal ve své dílně

OK beru, je mi to celkem jedno, tvuj otec tvrdil neco jineho, ale o to vubec nejde. Je mi jedno koho pouzivate jako subdodavatele a jakym zpusobem si to realizujete. Do toho mi nic neni.
Ad č.11 ...nahoře jsi psal že by jsi to měl za mín i svyluxováním bednou stromečků, ted je cena OK (lehké protiřečení)

Ano mel bych to za mene, ale nezpochybnuji cenu tveho otce. Moje blbost, ze sem to nechal odvezt k vam. Ostatne NIKDY sem ani nenavrhl tvemu otci vyssi slevy. Vse si navrhl on sam, ja jen akceptoval.
Ad č.12-13 ... otec ti řekl že na vlastní náklady znovu rozebere a zistí co je špatně , že za svou práci ručí ... ale vy jste o tom nechtěli slyšet, nemáte důvěru, jediný směr je Praha (z telefonátu to vypadalo, že nás jen chcete "pumpnout", nic jiného)

A zaroven sdelil, at auto dorucime na misto. Take to, ze veskerou dalsi praci budeme hradit v plne vyssi, coz zminujes i nizze. Pochopte konecne, ze sem si nedal jmenovite opravit konkretni veci typu, vymena tesneni. Nybrz, ze jsem si dal opravit zavadu "NEFUNGUJE, ZERE VODU". Nezpochybnuji provedenou praci, zpochybnuji fakt, ze jste se dostatecne nevenovali zajisteni jejiho odstraneni, stanoveni ceny, upozorneni na stav veci. Jeste jednou ti zopakuju slova tveho otce. "Do Prahy dojedete v pohode". Zaroven zpochybnuji pristup tveho otce a nezajem na reseni, ci poskytnuti pomoci.
Husko, ja nechtel nic jineho, nez s tim autem dojet do Prahy. NIC VIC, NIC MIN. Nikdo tady nikoho nepumpuje. Nemam duvod.
....... a stále čekám kdy řekneš pravdu kolik jste chtěli peněz??? nebylo to "jen" za odtah za 4tis Kč :!:

Nevim co tim myslis, ale jsem si vedom toho, ze tvuj otec nesouhlasil s uhrazeni poloviny nakladu za odtah. Dali jsme mu moznost poskytnuti slevy za cenu, ze si vse vyresim sam a nebudu reklamovat. Castku si navrhnul on sam, tu po nem nikdo nepozadoval, akceptovali jsme ji, nasledne si to z neznameho duvodu rozmyslel. Jedinym pozadavkem z me strany bylo 1. aby auto dojelo do Prahy, kdyz se tak nestalo tak za 2. uhrazeni poloviny nakladu za odtah. Neakceptoval.

k dalšímu odkazu:
nic nepřeháním, přečti si co jsi napsal?

Otec ti i sehnal motor tehdy když zjistil poškození, tak nevykládej, že jsi neměl možnost volby.

Ano tvuj otec slibil, ze se po motoru podiva a ze by nejspis pan Odehnal nejaky mel. Cenu sem se nikdy nedozvedel. Prave protoze mi tvuj otec rekl, ze by mozna potencialne mohl nejaky motor byt, sem mu na to odvdecil at da vedet cenu a stav a pripadne pokud je potreba jen cast tak jaka, ze se sam take pokusim sehnat a zaroven sem mu dost jasne rekl, ze je logicke, aby plnohodnotna oprava nestala vic nez jiny motor. Ostatne jeho vlastni slova.
Neozval se, pak uz jen s tim, ze oprava je hotova. A bude stat tolik kolik stala

bohužel nepravdy tu píšeš jen ty a já mám vše podložené!!!... klidně zítra naskenuji doklady kde jsi osobně podepsal co sis objednal a za co platíš. Nebo budeš tvrdit, že to není tvůj podpis? Nebo se bojíš fotek, kde je zobrazená pravda a proto se tu oháníš "bůh ví čím" kdo mi dal právo zveřejnit moje vlastní fotky????? Případně požádám o svědectví lidí co tvé auto znají nebo jsou zasvědceni do tohoto případu at řeknou svůj názor ... já se toho nebojím.

Nezlob se, ale utocis necim co sem nepatri. Ukolem tvym ani tveho taty nebylo soudit jak se zavada stala a kdo ji zpusobil. Ukol byl jednoduchy. OPRAVIT TO.
Jen pro info, jak je zobrazena na fotkach pravda ze to chlemta vodu ? a prehriva se to?, vysvetli nam neznalcum, jak souvisi poskrabany valec s prehrivanim a unikem VODY (nikoliv oleje).

Doklad zni jasne "OPRAVA NEPOJIZDNEHO MOTORU". Podepsal jsem rosah provedene prace v duvere, ze je adekvatni. Nejsem specialista na motory. :)
Je mi lito, ale vysledkem je NEPOJIZDNY MOTOR.

Pokud se s tím nechceš smířit, nabídka na opravu stále platí, ale počítej, že pokud je chyba jinde, než v objednané části tak tě už znovu nikdo šetřit nebude.

Husko, Husko, myslis, ze vam dam opet na opravu auto, majici stejnou zavadu jako kdyz sem vam ho dal, po tom co jste predvedli?
Kde mam zaruku, ze nezaplatim zase majlant a neodjedu zase ve stejnem stavu jako tentokrat a neskoncim nekde v poli u dalnice ? :)
Nezlob se, ale nejsem blazen ... existuje jina cesta. Necha se to rozebrat pred znalcem. Pokud bude zavada na casti uvedene v rozsahu provedene prace, tak to budeme resit pravne. Pokud bude zavada na casti mimo provedenou praci, tak od tveho otce budu chtit mnou podepsany doklad s upozornenim na rizika, ze se zavada muze obnovit a ze nechci konkretni vec opravit a tim ze neprebira zodpovednost za predmet zakazky (nikoliv za rozsah provedenych praci).
[/quote]
Velice jsi mě zklamal, že nejsi schopen nést následky za svá rozhodnutí a snažíš se hodit vinu na jiné. :D

:) jsi si asi nevsimnul, ze nasledky nesu, plnou merou ...
Jak vidim, tak to asi opravdu nechapes a proto nema diskuze s tebou cenu. Nechal jsem si opravit ZAVADU NA MOTORU, nikoliv konkretni vec. Ohodnoceni rozsahu nutnosti opravy bylo jen a jen na Vas a meli jste v to moji plnou duveru. Ale napriklad o nutnosti srovnani bloku se nikdo nezminil. Automaticky jsem mel za to, ze jste blok zmerili, jinak by me ani nahodou nenapadlo, ze to budete davat dohromady ...
zopakuju ti vysledek. Auto je ve stavu podobnem tomu jak jste si ho prevzali. Je nepojizdne. Cena za opravu zaplacena ... cimzto nesu nasledky plnou merou ... tvuj otec je v pohode, penize vyinkasoval :)

Hele Husko, procti si ty maily, najdi si tam kdy jsi mi napsal, ze je zapotrebi srovnat blok. Kdy jsi mi napsal upozorneni na jakakoliv rizika ze kterych by hrozil stavajici stav (ze to bude tlakovat a poleti voda z vejfuku) a kolik to bude stat. A kdy ja ti odpovedel, ze s riziky souhlasim ... Pak se ti tu predevsema omluvim, reknu, ze sem kokot ...

Jinymi slovy, ukol byl nejen v samotne oprave, ale i diagnostice zavady ... myslim, ze padl solidni navrh ... zvazte kolik bude stat opetovna rozborka/sborka a v tehle vyssi si to srovnejte a mate klid ... :) ... jak uz jsem zminoval .. .tak jako tak tam dam jiny motor ... tenhle je uz v takovem stavu, ze je proste NESMYSL ho opravovat ... ted tu sam tvrdis, ze si to taky myslis ... Coz nezpochybnuju ... hele je to zbytecny utraceni penez vsech zucastnenych stran, nikam nevedouci ... Ber to takhle, jen za ty odtahy pres republiku zaplatim praci na vymene motoru za jiny ...

Fakt to nema cenu ... je to zbytecny flame, argumentace v nesmyslnych mezich a vytahovani veci ktere sem nepatri ... (fakt napr nechapu proc resis historii toho auta :) ...

ANO sem nespokojeny zakaznik, tak se s tim smirte, me nic jineho nezbyva ... povazuji vasi diagnostiku zavady za nedostatecnou a pristup za zvlastni. Ostatne nevim o co ti jde, prachy mate, tak proc se do tohodle takto obouvas ....
Alp Čestný člen
Čestný člen

#15 Příspěvek od Alp Čestný člen »

Huska píše:nechápu znovu tlaky na tátu, který je v tomto dobrák o další slevu na místě ..

Ta sleva byla poskytnuta za zavadu zjistenou na miste. Takze to prosim neprekrucuj ... uznej ze sem nemohl 300km daleko tusit ze je z toho olejnicka. Slevu navrhl sam tvuj otec.
Alp Čestný člen
Čestný člen

#16 Příspěvek od Alp Čestný člen »

Speedy píše:Já mohu potvrdit dle slov Alpa i Husky, že si Alp objednal jen opravu prasklého těsnění pod hlavou, a že vadné válce opravit nechtěl.

No Speedy nevim kdo ti rikal, ze jsem si objednal jen vymenu tesneni a netusim jak jsi na to prisel, pokud tak nekdo ucinil, tak to asi nestihl dorict cele, protoze je to blbost a je ti jasny, ze to ja dobre vim, ze nelze napr vymenit tesneni bez stahnuti hlav a pripadne bloku, ale o to tu nejde ...
Bez ohledu na to, ano vadne valce sem opravit nechtel, ale nechapu proc to sem tahate ... Doprdele vysvetli mi uz konecne nekdo, co maji poskrabane valce spolecne s unikem vody a tlakovani vody ???
Alp Čestný člen
Čestný člen

#17 Příspěvek od Alp Čestný člen »

100RM píše:Ja nechapem jednu vec (teda okrem tych natahovaciek, ktore ma velmi mrzia, pretoze je to aj mojou vinou):

co sa teda teraz po tej oprave na tom motore posralo, ze vysledok je stejny jak ked sme to tam davali prvy krat ? Lebo podla mojej (mozno nie spravnej) logiky - ked dam niekomu nieco opravit, on to opravi a odovzda mi to hotove a posere sa stejna vec, je jasne ze oprava bola prevedena spatne. Ked sa posere nieco ine, v tom pripade nemozem obvinovat servis (aj ked servis moze jedno opravit a nechtiac posrat nieco ine)

Dovolim si nesouhlasit. Pokud servis mel za ukol zavadu identifikovat a nasledne opravit tak zodpovida i za tu identifikaci a vse z toho plynouciho, prestoze se tady z toho Huska snazi stale vykroutit ...
Misto zamysleni se nad tim, ze to proste spatne ohodnotili, tu vytahuje veci co se zavadou vubec nesouvisi ...

je to jako by jsi prijel do servisu ze ti nebrzdi auto, zavada by byla identifikovana jako spatne kotouce. Inu byla by provedena "vymena kotoucu" ... vymenili ti jej, ale dali ti tam tvy puvodni stary obouchany desky, co ti po par zabrzdenich ty kotouce znici ... a kdyz by jsi se ozval, tak se dostalo slov ... jooo pane, rekl jste si o vymenu kotoucu ... a zaclo by se probirat ze mas lozisko v kterem mirne chrci ... aby se odvedlo od skutecneho problemu ...

Co se mohlo posrat ? ... mnoho veci ... ano mohl byt krivy blok, protoze ho nikdo nezmeril, coz nechapu jak pak muze nekdo s vedomim tohoto rizika vydavat za "funkcni dilo", taky muze byt spatny termostat, vodni pumpa, nebo proste jen i spatne slozeno ... tech veci je hafo ... bohuzel je to prilis komplikovany celek.
Huska
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od Huska »

Alpe.. ty jsi tu od toho aby jsi dokázal svá slova, jen to překrucuješ. Objednávka je jasná a večer ji tu zveřejním !

pokud se někdo dočetl celým stohem, tak věřím, že si udělal jasný obrázek

Alp si objednal jen částečnou opravu (v příspěvcích výše i odsouhlasil správný postup nakonec i cenu). Tato oprava je provedená správně!Rozebírat spodek nechtěl a jestli je prasklý blok nebo jiná závada se tudíž nezjištovalo.

Ve čtvrtek odlétám na dovolenou, takže tu nebudu moci reagovat a bránit se.
Věřím že tu není nikdo kdo by zpochybnil že, pokud si člověk objedná jen určitou část (čehokoli.. např. komponent počítače)... jeho požadavek je splněn, ale věc stále nefunguje ( chyba jiného komponentu v PC), že to není chyba dodavatele !
Alp Čestný člen
Čestný člen

#19 Příspěvek od Alp Čestný člen »

patriot píše:Neznám účastníky sporu, neznám zmiňovaný autoservis, ale po přečtění toppicu o pár řádek níže kde si ho všichni chválí ( myšleno autoservis), tak že i na to by měl být brán zřetel ... :wink: Ty lidi tu chválu a kladné hodnocení nepíšou asi jen tak .

Je smutné že se toto mezi klubáky dělá ... :evil:

O tom, ze je to dobry servis nepochybuji ... ale jak na co ... proste tohle je pripad ktery se nezvladl ... a uznavam, ze je komplikovany a proto bych to ani nedal "jen tak nekomu" ... na normalni "nekomplikovane" problemy bude tento servis dobry ... viz. predchozi dobre reference, ze kterych sem i ja sam vychazel ...
Alp Čestný člen
Čestný člen

#20 Příspěvek od Alp Čestný člen »

Huska píše:Alpe.. ty jsi tu od toho aby jsi dokázal svá slova, jen to překrucuješ. Objednávka je jasná a večer ji tu zveřejním !

pokud se někdo dočetl celým stohem, tak věřím, že si udělal jasný obrázek

Alp si objednal jen částečnou opravu (v příspěvcích výše i odsouhlasil správný postup nakonec i cenu). Tato oprava je provedená správně!Rozebírat spodek nechtěl a jestli je prasklý blok nebo jiná závada se tudíž nezjištovalo.

Ve čtvrtek odlétám na dovolenou, takže tu nebudu moci reagovat a bránit se.
Věřím že tu není nikdo kdo by zpochybnil že, pokud si člověk objedná jen určitou část (čehokoli.. např. komponent počítače)... jeho požadavek je splněn, ale věc stále nefunguje ( chyba jiného komponentu v PC), že to není chyba dodavatele !

Hele Husko, uz konecne pochop, ze ja si neobjednal castecnou opravu uniku vody ... ja si objednal diagnostiku a opravu uniku vody. Pri rozebrani jste zjistili poskrabani valcu, na toto poskrabani jsem rekl ze tento problem NECHCI opravovat ... nikdy sem nerekl ze nechci opravit to co souvisi s tim, cim sem to do servisu dal ...

Ostatne mas to podepsane i mnou na predavacim protokolu. Podepsal jsem, ze akceptuji nefunkcnost vanosu a moznost prolinani oleje, ktera na moji zadost NEBYLA opravena .... kdyz uz se tim tak ohanis, tak si to aspon precti ...

Nikde tam ale neni veta, ze akceptuji, ze zavada se kterou se to k Vam daval mozna nebude vyresena ....

Uzij si dovolenou, jak uz jsem rekl, je to tu zbytecny flame ... Zjevne jsi nepochopil muj pozadavek, ze jsem k Vam chtel dat auto, zaplatit a bezproblemove odjet. Jen to posledni i pres ubezpeceni tveho otce se proste nestalo ... (s nefunkcnim vanosem, olejem unikajicim pres krouzky se da jet ... s parnim vodotryskem z vyfuku neda)
Odpovědět