zdravím, dnes jsem byl na testu tlumičů a ty testy jsou úplně k ničemu.
na autě mám najetu 15400km a vyjelo, že přední náprava jak levá tak pravá je účinnost tlumičů 33% a zadní levá 15 a pravá 13%. Po 15tis km? To jsou pekný blbosti. Nikdo ze 2 techniků mi nebyl schopen říct co to je.
Zajímavý ještě je, že prej pokud to klesne pod 50% tak to sčervená, ale výsledek byl i při 33% zelený. Takže nikdo mi nedal vysvětlení jestli to tak je nebo to nedokáže změřit. Přý že mám extrémně nízkoprofilové gumy, že to může být tím......
jaký máte názor? Podle mě, kdyby zadní tlumič měl účinnost jen 13% auto by lítalo ze strany na stranu a navíc při propružení se hned vrátí do původní polohy. Podle mě je to nesmysl ten test
MOD Killca: upraven nazev na nazev odpovidajici moralne sekci Zkusenosti se servisy.
Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Barumcentrum test tlumičů
Já mám celkem dobrou zkušenost s testerem, co mají v bejvalý Obnově (dnes řetězec Matador). Nevím, co mají v Barumu, ale úplně nejhorší je ta krabička od Monroe, co se přilepí na blatník.
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
Osobně si myslim, že něco jako "test tlumičů" je naprostá blbost. Nějaká zázračná měřící krabička?
Přece poznáš, co to auto dělá, když sedíš za volantem, ne? Mrtvoly po 15k km jsou podlě mě taky kravina. Máme doma VW s 250k km na krku a teprve posledních pár tisíc km se mi zdá, že už to netlumí, co to bejvalo.