Ted jsem prodaval svoji X5 (2001, 3.0iA) - kupoval to ode me borec. Ten si to chtel nechat zkontrolovat, takze nekde ve Slapanicich (u Brna) sidli typek, ktery se zabyva BMW a podle toho jak mluvil a jak se choval ma vyborny prehled.
Auto velmi podrobne zkontroloval, na zvedak, diagnostika, sundat kryty motoru atd.... Vsechno OK az na 2 drobnosti - ramena a silent bloky.
No...a ted mala story nez budu pokracovat. Vzadu mi to drive delalo divny zvuk pri rozjezdech, jakoby kov o kov. Byl jsem tedy v RC - protoze mi jiz drive rikali, ze jsou ramena na vymenu, dohodli jsme se, ze to vymeni nez to prodam. Takze vymenili 3 ramena ze 4 + prace + geometrie, celkem 36 tis. CZK dne 29.11.2009.
Nicmene zvuk stale pokracoval...takze znova do RC...36 tis. CZK temer zbytecne....jenze panove nevedeli co s tim muze byt.
Trvalo jim 3 dny (!!!) nez mi rekli, ze to jsou na 99% silent bloky. Takze vymenili silent bloky (uz ani nekomentuju, ze to trvalo asi 7 prac. dni, protoze udajne meli problem se systemem a nebyli schopni dovezt 4 silent bloky na zadni napravu...pak dovezli jen dva....pak slavnostne tedy dorazily vsechny)...dalsich 10 tis. CZK za material + praci dne 7.12.2009. Zvuk konecne prestal, auto jsem tedy prodal typkovi vyse.
ZAVER
A ted prijde to nejlepsi - prave pri prohlidce v tech Slapanicich mi borec rekl, ze ramena NEJSOU original (RC samozrejme vse fakturoval jako BMW original). Navic rikal, ze silent bloky jsou blbe namontovany, resp. mely by byt nadoraz, ale je tam ca. 2 mm mezera, coz sice nevadi, ale neni to taky uplne OK. Clovek chodi do znackoveho servisu, investuje do toho, aby mel origo dily a spickovou praci BMW techniku a pak se mu dostane tohle. Nastesti jsem mel origo doklady a nevypadal jsem jako trotl, ale pany v RC jeste prijdu "pozdravit", auto jsem prodal dneska.
Potrebuje to jeste nejaky dalsi komentar??? Snad jen ze znamy mel v RC servisovane 530d a na servis RC nenachazi jedine dobre slovo - mimojine dal na jejich rady a nasledne musel repasovat automat za bratru 50 tis. CZK.
Asi ani nemusim psat, ze RC je podle meho nazoru absolutne neprofesionalni servis, jsou tam nekompetentni technici (aspon nekteri), maji strasny jednani, pokud si primo tam nekoupite auto za 2 mil....a to, ze tam davaji neorigo dily a prodavaji jako origo, je na zalobu.
Takze - F*CK renocar. V Brne by to potrebovalo jiny servis, at maji konkurenci a trochu se snazi....nebo zkrachuji.