Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Renocar Brno

Black/white list
OT bude moderovano
Zpráva
Autor
flipmode

#1 Příspěvek od flipmode »

Tak o tohle se s vami musim podelit. Na zacatek - Renocar (RC) jsou pekni podvodnici...pokud se nekomu nechce cist vse, presunte se na ZAVER.

Ted jsem prodaval svoji X5 (2001, 3.0iA) - kupoval to ode me borec. Ten si to chtel nechat zkontrolovat, takze nekde ve Slapanicich (u Brna) sidli typek, ktery se zabyva BMW a podle toho jak mluvil a jak se choval ma vyborny prehled.
Auto velmi podrobne zkontroloval, na zvedak, diagnostika, sundat kryty motoru atd.... Vsechno OK az na 2 drobnosti - ramena a silent bloky.

No...a ted mala story nez budu pokracovat. Vzadu mi to drive delalo divny zvuk pri rozjezdech, jakoby kov o kov. Byl jsem tedy v RC - protoze mi jiz drive rikali, ze jsou ramena na vymenu, dohodli jsme se, ze to vymeni nez to prodam. Takze vymenili 3 ramena ze 4 + prace + geometrie, celkem 36 tis. CZK dne 29.11.2009.
Nicmene zvuk stale pokracoval...takze znova do RC...36 tis. CZK temer zbytecne....jenze panove nevedeli co s tim muze byt.
Trvalo jim 3 dny (!!!) nez mi rekli, ze to jsou na 99% silent bloky. Takze vymenili silent bloky (uz ani nekomentuju, ze to trvalo asi 7 prac. dni, protoze udajne meli problem se systemem a nebyli schopni dovezt 4 silent bloky na zadni napravu...pak dovezli jen dva....pak slavnostne tedy dorazily vsechny)...dalsich 10 tis. CZK za material + praci dne 7.12.2009. Zvuk konecne prestal, auto jsem tedy prodal typkovi vyse.

ZAVER
A ted prijde to nejlepsi - prave pri prohlidce v tech Slapanicich mi borec rekl, ze ramena NEJSOU original (RC samozrejme vse fakturoval jako BMW original). Navic rikal, ze silent bloky jsou blbe namontovany, resp. mely by byt nadoraz, ale je tam ca. 2 mm mezera, coz sice nevadi, ale neni to taky uplne OK. Clovek chodi do znackoveho servisu, investuje do toho, aby mel origo dily a spickovou praci BMW techniku a pak se mu dostane tohle. Nastesti jsem mel origo doklady a nevypadal jsem jako trotl, ale pany v RC jeste prijdu "pozdravit", auto jsem prodal dneska.

Potrebuje to jeste nejaky dalsi komentar??? Snad jen ze znamy mel v RC servisovane 530d a na servis RC nenachazi jedine dobre slovo - mimojine dal na jejich rady a nasledne musel repasovat automat za bratru 50 tis. CZK.
Asi ani nemusim psat, ze RC je podle meho nazoru absolutne neprofesionalni servis, jsou tam nekompetentni technici (aspon nekteri), maji strasny jednani, pokud si primo tam nekoupite auto za 2 mil....a to, ze tam davaji neorigo dily a prodavaji jako origo, je na zalobu.

Takze - F*CK renocar. V Brne by to potrebovalo jiny servis, at maji konkurenci a trochu se snazi....nebo zkrachuji. :mad: :evil:
flipmode

#2 Příspěvek od flipmode »

...jedna se o Renocar Brno....
M3maniac Čestný člen
Čestný člen

#3 Příspěvek od M3maniac Čestný člen »

Pokud je to pravda tak je to masakr ,jen jde o to abys tomu člověku co ti to řekl věřil na 100% ,protože nařknout někoho křivě není prdel. Mě to jen utvrzuje v tom, že v česku si člověk musí vše ohlídat. Proto si všechny origo díly kupuju sám a dávám to měnit spolehlivému mechošovi ,kterýmu věřím :wink: narazil jsem na podobnou story před vánocema ,je to tu v česku smutnej příběh... :?
Vlasta Člen Klubu
Člen Klubu

#4 Příspěvek od Vlasta Člen Klubu »

Na většině origo dílů je vytisknutý, vyražený, vylisovaný nebo odlitý ETK číslo
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
matal Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od matal Moderátor »

Tomu se mi ani nechce věřit..
Někdo potřebuje auto, já má dvě BMW..
youwee
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od youwee »

tak to je hnus... Neslo by to hnat na nejaky vyssi mista? (v ramci bmw ČR)
Jarouch

#7 Příspěvek od Jarouch »

Zdar, mě je to uplně jasný... protože byl problém celoreublikovej s origo dílama BMW já čekal na díly i 14dní od INVELTU...Což si jako servisák nemůžu dovolit... Tak si myslím že to vyřešili druhovýrobou aby to bylo rychlejší... Ale jsou to kokoti maj to předem říct nic by se nestalo než to tak tajit a ještě to vydávat za origo... :roll:
Vanessa_CZ

#8 Příspěvek od Vanessa_CZ »

Stejná zkušenost HORIMEX OLOMOUC. Výměna předních ramen po výměně lehké ťukání na levé straně. Nasledně se v jiném servise zjistilo, že spodní rameno vyměněno, ale ne za nový, ale za rok starý!!! REKLAMACE neuznána :-)
M3maniac Čestný člen
Čestný člen

#9 Příspěvek od M3maniac Čestný člen »

Vanessa_CZ píše:Stejná zkušenost HORIMEX OLOMOUC. Výměna předních ramen po výměně lehké ťukání na levé straně. Nasledně se v jiném servise zjistilo, že spodní rameno vyměněno, ale ne za nový, ale za rok starý!!! REKLAMACE neuznána :-)

No a jak zjistíš že díl je rok starý? to jako že má na sobě rok 2010? :D díl může i rok dva ležet ve skladě v Dingolfingu :wink: Takže klidně dnes můžeš koupit rameno nepoužité nové, ale dva roky vyrobené a uskladněné. Pokud toto fakt frajeři v autorizovaném bmw servisu dělají je to mazec.Otázkou je jestli si nedělal šolich nějakej mechanik sám za sebe :wink:
Syrup
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Syrup »

No kdyby to tam nesmelila nejaka konkretni osoba, tak mi nejak unika co by z toho jako meli? ... jasne, penize, jenze by je museli vydelit asi X lidma. Kazdopadne to je husty.
RomanSvach
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od RomanSvach »

Syrup píše:No kdyby to tam nesmelila nejaka konkretni osoba, tak mi nejak unika co by z toho jako meli? ... jasne, penize, jenze by je museli vydelit asi X lidma. Kazdopadne to je husty.

asi tak, clovek si hned rekne co z toho maj ze nekoho takhle odrbaj. pri tom aparatu co tam je lze asi vyloucit moznost ze by to delal jeden clovek a pro cely servis je to zanedbatelna castka a ujma na reputaci je hrozba daleko vetsi.
bud chteli vyhovet a nepriznat ze je problem s dodavkou origo dilu jinak si to neumim vysvetlit.
kazdopadne je to trestuhodny cin.
atimen
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od atimen »

těm neorigo dílům bych i věřil , kupoval jsem tam všechny tři tyče řízení a po aní né 1000 km tam zas byla vule , tak se jedna tyčka měnila , jen jsem se nestihl podivat jestli to bylo origo nebo ne a zbytek je na autě , každopádně reklamaci neuznali , v Renocaru se dějou věci ... :)
MattyX Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od MattyX Moderátor »

ja se divím že někdo dneska v brně pro ND jezdí do renocaru ještě , když tu máme nato už někoho jineho :)
E30 328i Coupe M20 M-technic II
E46 M3 SMG - žlučník
E91 335i N54B30 - pracant :)
E70 3.0d - mamacar

Motorsport Matoušek - BMW ///M Service & Performance
pepino5xx

#14 Příspěvek od pepino5xx »

Co nemá Renocar skladem, tak asi bere z Autokelly, teď mají novej sklad skoro naproti :)
matiz
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od matiz »

Taky si musim prihodit. Auto bylo pravidelne servisovano v nemecku, posledni prohlidka ve 105 000km. Pote se majitel rozhodl ze auto proda a dalsi prohlidka uz nebyla. Nasledoval prodej vozidla. Auto bylo dovezeno pro cloveka, ktery jej po mesici VYMENIL za naftu kvuli vysoke spotrebe.Nez se rozhodl pro vymenu tak bylo dvakrat v Renocaru s tim, ze je vysoka spotreba. Prvne tedy diagnostika motoru za cca 2000Kč a nasledne provadeli neco s vanosem. Co konkretne to nevim. Faktura byla na dalsich 10000Kč. Zavadu neodstranili, pretrvavala dal. Ovsem tezce mne nasrali svym ignoranstvim, protoze pri takovet specifikaci zavady si myslim ze by meli zkontrolovat i zapalovaci svicky, minimalne proto ze v servisni knizce nebyl zaznam o vymene a bylo viko hlavy dole, jelikoz je tam nove tesneni. Zavada ve spotrebe byla zpusobena svickama ktere mely stredni kontakty vypalene az k izolatoru. Po 4000 km co auto opustilo renocar bylo prakticky nepojizdne, posledni dva dny uz padalo do nouzaku a nepalil jeden valec, takze malem byla odtahovka, jelikoz se s tim nedalo dojet ani k mechanikovi na vymenu tech svicek. Po teto zkusenosti s autorizovanym servisem jsem vyleceny a moje auto tam uz proste nikdy nepojede. Pro vytvoreni vlastniho nazoru dam i obrazek te lepsi svicky, ta totalne nejhorsi zustala u mechanika...

http://renocar.kvalitne.cz/P1000942.JPG
Zave
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od Zave »

ty jo, pekna mezírka :-)
jinak nejhorsi je to, ze tohle se tam bude dit dal, pfuj! :? :(
matiz
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od matiz »

Pokud se to lidi nedozvi, tak asi jo
Pitris

#18 Příspěvek od Pitris »

JJ je tam hnus,ale naštěstí na origo díly v Brně už máme někoho jiného a řek bych že ještě aji levnějšího.
Selix

#19 Příspěvek od Selix »

to ctu v tomhle vlakne uz podruhe, tak pls ven s tim :)
MattyX Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od MattyX Moderátor »

Selix píše:to ctu v tomhle vlakne uz podruhe, tak pls ven s tim :)

http://www.bmwdily-brno.cz ;)
E30 328i Coupe M20 M-technic II
E46 M3 SMG - žlučník
E91 335i N54B30 - pracant :)
E70 3.0d - mamacar

Motorsport Matoušek - BMW ///M Service & Performance
Odpovědět