Zdravím kolegové pacienti.
Jelikož tu není žádný relevantní topic, tak založím nový. V posledních dnech / týdnech, jsem sháněl věci potřebné k výměně kapalin v motoru, automatu a samosvoru. Těsnění, filtry a podobné věci jako vždy dodává MattyX a oleje jsem nakonec sehnal u človíka jménem Filip.
Na začátek musím říct, že nehodlám dělat reklamu značce, ale právě tomuto člověku. Upozorňuji, že až do chvíle osobního převzetí, jsem se s Filipem neznal a nikdy v životě neviděl.
No k věci. Měl jsem sepsaný seznam toho, co potřebuju / chci za oleje, typy, značky. Napsal jsem Filipovi mail, s tím že sháním to a to, a jak by to bylo u něj.
Po krátké diskusi a pár vyměněných mailech Filip zhodnotil situaci a doporučil mi na základě svých zkušeností (sám má v autě stejný motor) a zkušeností svých zákazníků a kamarádů BMW pacientů, úplně jiné náplně.
Tím ale servis nekončil, řešili jsme převodový olej, ale jelikož jsem si spodek auta po koupi zaplastoval a nepamatoval jsem si barvu štítku na převodovce (z diagnostiky se to vyčíst nedá a typ převodovky, ani VIN v řídící jednotce tuhle informaci neprozradí), plus jsem auto neměl kde zvednout, připadla řeč na objednání obou 2 typů oleje, s tím že nepoužitý typ Filipovi vrátím.
Tomu říkám přístup! Upřímně jsem nic takového nečekal a byl celkem v šoku, když na to Filip naprosto bez problémů přistoupil. Nakonec se mi podařilo auto zvednout a doplazit se k sundání plastu a podívat se na štítek, takže to nebylo třeba.
Nicméně po zjištění jakýže to vlastně štítek mám, tedy, jaký typ oleje se do té kisny má nalít, se Filip pustil do shánění, nicméně ten olej, který jak se po komunikaci s několika výrobci ukázalo, nikdo nevyrábí. Bez jakéhokoliv mého požadavku, nebo popostrčení se Filip spojil přímo s BMW v Říši a zařídil dle typu bedny a štítku ten správný olej přímo z továrny.
Podotýkám, že tenhle zmetek je drahej jako prase (přes 400 za litr) a ta kisna toho spolkne poměrně dost. Nicméně je Filip velmi rozumný člověk a velký BMW srdcař, takže jsme se nakonec nějak příjemně dohodli.
Můžu říct, že jsem v životě obchodoval s ledaským, od Japonska po USA a Afriku, ale takovýhle přístup má velmi málo lidí, čili tímto velmi chválím, velmi děkuji a jednoznačně doporučuju všem!
Kontakt na Filipa:
olejemat@seznam.cz
+420 608 133 956
Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.