Odsajes to pomoci pristroje na meneni oleje skrz merku.Tak se v nekterych servisech olej uz ted meni.Jinak o tom, ze to motoru skodi, jsem se docetl na mnoha mistech, ale nikde jsem se nedocetl k cemu presne ma dojit.Snad nekdo kovany v techto vecech napise.
Jinak mam pocit ze Lopolo mel v motoru vic oleje a na okruhu v Brne mu cast odkapala...ale kudy, to jsme tenkrat nevideli, bylo uz sero.Nevim jestli to melo souvislost s prelitim, ale vickrat uz mu to nekapalo.
Stalo sa mi toto iste pri vymene oleja nedavno, akurat to bolo skoro pol litra a radsej som to dalsi den vypustil, lebo - pri moc vysokej hladine oleja v olejovej vani ti kluka prilis rozfrcka vsetok olej po stenach valcov a piestne kruzky to celkom nezotru dole, takze budes aj nejaky ten olej spalovat co moze velmi rychlo odpalit lambdu a katalyzator, aspon toto mi bolo povedane. Ja som vypustil tu trochu oleja normalne vypustakom, ale cistejsie je asi pouzit co najvacsiu injekcnu striekacku, na nu nasadit PVC hadicku a olej vysat cez trubku pre kontrolnu merku oleja.
psena píše:Odsajes to pomoci pristroje na meneni oleje skrz merku.Tak se v nekterych servisech olej uz ted meni.Jinak o tom, ze to motoru skodi, jsem se docetl na mnoha mistech, ale nikde jsem se nedocetl k cemu presne ma dojit.Snad nekdo kovany v techto vecech napise. Jinak mam pocit ze Lopolo mel v motoru vic oleje a na okruhu v Brne mu cast odkapala...ale kudy, to jsme tenkrat nevideli, bylo uz sero.Nevim jestli to melo souvislost s prelitim, ale vickrat uz mu to nekapalo.
No něco s tím udělám. Nemám měrku oleje tak to asi upustím klasicky přez šroub
Mám doma takovou spešl velkou stříkačku s gumovou hadičkou na konci (něco jako pumpička na kolo) a tím to šlo nádherně vysát přez otvor pro měření stavu oleje.
jak jiz bylo recene ... nejjednoduzsi to bude odsat strikackou s dlouhou hadickou ... neni to zas takove mnozstvi ... ale urcite bych to dosal ... zatim
kosh píše:[quote="DOEMIXXX"]Kosh: Ty si servisujes auto sam doma??
Ne, proč?
Asi usuzuje z toho, ze delas tak slozite zasahy na aute! (doliti oleje )
No koupil jsem si knihu za 5 000Kč a po opakovaném přečtení a přezkoušení u vydavatele jsem dostal povolení k tomuto úkonu[/quote]
Radek Radek, keby si cital manual, tak by si vedel ze treba doliat vzdy LITER oleja ale az vtedy ked si to auto same vypyta!
Moja E92 zapytala pri 19tis KM - ukazalo mi to ze mam malo oleja a mierka ukazovala ze +1L...
RuDoSh píše:[quote="kosh"][quote="DOEMIXXX"]Kosh: Ty si servisujes auto sam doma??
Ne, proč?
Asi usuzuje z toho, ze delas tak slozite zasahy na aute! (doliti oleje )
No koupil jsem si knihu za 5 000Kč a po opakovaném přečtení a přezkoušení u vydavatele jsem dostal povolení k tomuto úkonu[/quote]
Radek Radek, keby si cital manual, tak by si vedel ze treba doliat vzdy LITER oleja ale az vtedy ked si to auto same vypyta! Moja E92 zapytala pri 19tis KM - ukazalo mi to ze mam malo oleja a mierka ukazovala ze +1L...
tot vse[/quote]
Ja udržuju hladinu pořád na horní rysce. A jednou se mi to nepovedlo no...bylo tam 1,5dl navíc
zdravim,
po ktoru cast mierky ma byt olej ? ma byt namoceny len ten obdlznik alebo moze byt od oleja aj ten horny zarez na mierke ? mam e39 2.0i rok `97