Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

M6

Zde povídání pouze o ///M powerech :-)
Odpovědět
Zpráva
Autor
click

#1 Příspěvek od click »

Ahoj všichni, měl bych dotaz, zda má někdo zkušenost či by věděl, co by mohlo způsobovat u nové M6 (cabrio face-lift) že auto mírně táhne doprava, geometrie je ok, auto má najeto pár tis.km a nebylo bouráno. Kola jsme vyměnili už několikrát...
Kdyby někoho napadlo co by to mohle dělat, byl bych moc vděčen. V BMW v ČR mě poslali do Mnichova a v Mnichově se ke mě chovali jako že si vymýšlím, podle mě ale pravým důvodem bylo že též nevědí co s tím a hlavně se tím nechtějí zabývat. Docela zajímavá zkušenost z jednání v mateřském servisu...
Díky Petr N.
Speedy Čestný člen
Čestný člen

#2 Příspěvek od Speedy Čestný člen »

Viděl bych to na dvě možnosti: A) geometrie nejspíš na zadní nápravě je stále špatně, za B) vázne třmen brzdy na nějakém pravém kole a tím pádem to jede do prava. Ta brzda se dá většinou poznat tak, že je horké nějaké kolo více než zbylé a nebo že při brždění to táhnout přestane.
Zkus omrknout ty brzdy a dej vědět :)
RuDoSh
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od RuDoSh »

neni to jen kvalitou cesky cest(koleje, sklon)? Taky mi prijde obcas, ze tahne auto doparava.... dela to opravdu vsude? :)
click

#4 Příspěvek od click »

Speedy píše:Viděl bych to na dvě možnosti: A) geometrie nejspíš na zadní nápravě je stále špatně, za B) vázne třmen brzdy na nějakém pravém kole a tím pádem to jede do prava. Ta brzda se dá většinou poznat tak, že je horké nějaké kolo více než zbylé a nebo že při brždění to táhnout přestane.
Zkus omrknout ty brzdy a dej vědět :)

Díky za odpověď. Geometrii dělali 2x v BMW v Praze a 2x jsem už s tím byl v Mnichově, zadní náprava původně nebyla zelených číslech ale po přeštelování je vše v zeleném. Ten třem brzdy mě také napadl, ale nic se nijak extrémně nehřeje a v Mnichově říkali že to prý u M6 technicky ani nejde, chci ještě zkusit laserový teploměr :o
click

#5 Příspěvek od click »

RuDoSh píše:neni to jen kvalitou cesky cest(koleje, sklon)? Taky mi prijde obcas, ze tahne auto doparava.... dela to opravdu vsude? :)

No český silnice jsou občas zážitek, nicméně dělá to všude a ikdyž má silnice sklon doleva, tak tejněpo chvíli jede auto vpravo.
MattyX Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od MattyX Moderátor »

jakoze ono ti to auto pojede mirne doprava vsude jelikoz se silnice dela ve strechovitem sklonu zhruba 2 - 2,5 prcnta kvuli odvodneni tag ti to pojede samo porad do prava :)
E30 328i Coupe M20 M-technic II
E46 M3 SMG - žlučník
E91 335i N54B30 - pracant :)
E70 3.0d - mamacar

Motorsport Matoušek - BMW ///M Service & Performance
DC Výkonná rada
Výkonná rada
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od DC Výkonná rada »

jestli seš z Prahy, tak můžem zkusit ten bezdotykový teploměr, mám ho
Sběratel, pořadatel a předseda zdejšího sdružení - kontakt do sz v případě potřeby, dík
Koby
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Koby »

muže to bejt gumama.
Speedy Čestný člen
Čestný člen

#9 Příspěvek od Speedy Čestný člen »

MattyX píše:jakoze ono ti to auto pojede mirne doprava vsude jelikoz se silnice dela ve strechovitem sklonu zhruba 2 - 2,5 prcnta kvuli odvodneni tag ti to pojede samo porad do prava :)

no počkej, to že je silnice trochu zkosená ještě neznamená, že auto pojede bokem z kopce :lol:
Speedy Čestný člen
Čestný člen

#10 Příspěvek od Speedy Čestný člen »

Koby píše:muže to bejt gumama.

To je dsot možný, předpoklad byl, že jsou gumy ok, ale pro jistotu bych je zkusil mezi sebou přehodit.
Odpovědět