Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Je stejná převodovka M-e46 a M-e36-6kvalt??

Zde povídání pouze o ///M powerech :-)
Zpráva
Autor
xxRobertoxx

#1 Příspěvek od xxRobertoxx »

Odborníci. 8)
Bude pasovat do e46 převodovka z e36 P-power??
Tady jsem četl že by to mělo pasovat a borec ji prodává za 18 000kč,-
Dík
xxRobertoxx

#2 Příspěvek od xxRobertoxx »

P-power?? :oops:
MMMMMMMMMMMMMMMMMM
Lion
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Lion »

Ano, šetirychlostní převodovka z E46 M3 a E36 M3 je totožná a lze jí zaměnit. :wink:
xxRobertoxx

#4 Příspěvek od xxRobertoxx »

Dík
xxRobertoxx

#5 Příspěvek od xxRobertoxx »

Volal jsem na inzerát, borci, který má na prodej převodovku M3 - e36 6kvalt a převodovku M3 SMG e46.
Já potřebuji manuál 6kvalt.
Ta převodovka e36 má pry jinou spojku oproti e46
a to SMG se prý jenom nějak odmontuje a vznikne ormální manuál, už řešim převodovku 14dni a čím víc čtu a radím se, tím jsem na tom hůř a nevím tomu ani hlavu a patu????
Která se mi hodí líp???
Koupím smg e46 a bude problém, že je jiná, koupím e36 a nebude pasovat??
Lion
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Lion »

Dle ETK sou převodovky totožné a už to lidi takhle dělali, takže nevidím v tom problém. Co se týče spojky, tak i pár věcí je tam stejných, a průměry sou stejné. Ale pokud by tam nesedla spojka z E36 perfektně což si nemyslím, tak neni problém vzít spojku z tvý vadný převodovky. Či koupit spojku novou. Ale vše bude logicky sedět pokud tělo převodovky je naprosto stejné. :wink: Samozřejmě spojka může být mírně jiná u E46 M3, ale je to jen ve smyslu upgradu. Něco jako kdyby sis v E36 M3 nechal vyměnit seriovou spojku za keramickou, taky už pak budu moc říct, že je jiná. :wink: Asi takhle to měl ten prodejce na mysli.
xxRobertoxx

#7 Příspěvek od xxRobertoxx »

a co ta převodovka M3 smg e46 je to opravdu tak snadné-odmontovat smg řazení-nějaká krabička a je to normální manuál?? Tak mi to inzerující vyložil-ve zkratce, ale žádnéjiné úpravy!!
To mi přijde divné????no nevím :?:
cyberkill

#8 Příspěvek od cyberkill »

http://bmwfans.info/original/E46/Cou/M3 ... l-23_0898/ tohle vsechno by melo jit pryc v tvym pripade
xxRobertoxx

#9 Příspěvek od xxRobertoxx »

Tak to by neměl být problém ne?? Horší by asi bylo něco dodat?????
cyberkill

#10 Příspěvek od cyberkill »

ale nevim na 100% :(
xxRobertoxx

#11 Příspěvek od xxRobertoxx »

jasné.... dík
ale zase jsem o něco chytřejší :)
kosh

#12 Příspěvek od kosh »

převodovka za 18 000? :D To bude teda perla. Ta bude ještě v horším stavu než ta tvoje
xxRobertoxx

#13 Příspěvek od xxRobertoxx »

:D no to jemožné????!!!!!!!
Jen že mám takovou nabídku M3 e36 - 6kvalt - 18 000kč,- 65000km
a M3 e46 SMG - 24 000kč,-. Ale ještě nevím, která by tam event. sedla?

No zítřka se bojím, v bazaru to budou rozdělávat a tvrdí že to není problém a jen vymění ložisko, které bez problémů v ČR seženou, i kdyby to byl atyp 8O
Je mi jasné, že budu jezdit autobusem, protože se jim to tam celé rosype a už to nedají dohromady. Ale sám ještě nic dělat nemůžu, je to na záruku??
WinCent

#14 Příspěvek od WinCent »

Lion píše:Dle ETK sou převodovky totožné a už to lidi takhle dělali, takže nevidím v tom problém. Co se týče spojky, tak i pár věcí je tam stejných, a průměry sou stejné. Ale pokud by tam nesedla spojka z E36 perfektně což si nemyslím, tak neni problém vzít spojku z tvý vadný převodovky. Či koupit spojku novou. Ale vše bude logicky sedět pokud tělo převodovky je naprosto stejné. :wink: Samozřejmě spojka může být mírně jiná u E46 M3, ale je to jen ve smyslu upgradu. Něco jako kdyby sis v E36 M3 nechal vyměnit seriovou spojku za keramickou, taky už pak budu moc říct, že je jiná. :wink: Asi takhle to měl ten prodejce na mysli.

nechápu kde jsi to zjistil, ale dle ETK co jsi zmínil je převodovka z e36 M3 i z poslední 3.2 rv.98 jiná než do e46 to samý i SMG je zcela jiný :idea:
xxRobertoxx

#15 Příspěvek od xxRobertoxx »

Chlapi, tak jak to teda je??? :roll:
Tak mi nebude pasovat ani jedna????? :?: :?: :?: :?:
xxRobertoxx

#16 Příspěvek od xxRobertoxx »

"WinCente" - ty by si to měl vědět asi "nejlíp", už pár dílů na BMW jsi mi sehnal :P
WinCent

#17 Příspěvek od WinCent »

xxRobertoxx píše:"WinCente" - ty by si to měl vědět asi "nejlíp", už pár dílů na BMW jsi mi sehnal :P

je to těžký rozhodnutí, nejlépe ti poradí ten co to přímo dělal a to já nejsem, jen jsem se ptal technika v BMW a koukal do ETK a ta převodovka z e36 je jiná než do e46... :?
xxRobertoxx

#18 Příspěvek od xxRobertoxx »

WinCent píše:
xxRobertoxx píše:"WinCente" - ty by si to měl vědět asi "nejlíp", už pár dílů na BMW jsi mi sehnal :P

je to těžký rozhodnutí, nejlépe ti poradí ten co to přímo dělal a to já nejsem, jen jsem se ptal technika v BMW a koukal do ETK a ta převodovka z e36 je jiná než do e46... :?

Volal jsem přímo do BMW Bohm - a ten řekl, že SMG jde namontovat, ale nebude chodit - řadit, ani po úpravě -úplně jiná koncepce
a e36 je taky úplně jiná a taky nejde!!!!

Dnes jsem se v bazaru pohádal a odjel, seru na ně, chcou to pořád opravovat - rozebrat - magoři!!!!!!!! 8O
Tak to budu muset opravit sám, budu hledat něco rozumného - cenu!!!
Zatím to jede a v zimě taky moc nepojezdím.
Dík
WinCent

#19 Příspěvek od WinCent »

xxRobertoxx píše:
WinCent píše:

Volal jsem přímo do BMW Bohm - a ten řekl, že SMG jde namontovat, ale nebude chodit - řadit, ani po úpravě -úplně jiná koncepce

Dnes jsem se v bazaru pohádal a odjel, seru na ně, chcou to pořád opravovat - rozebrat - magoři!!!!!!!! 8O
Dík

njn, tak to vidíš :?
xxRobertoxx

#20 Příspěvek od xxRobertoxx »

WinCent píše:
xxRobertoxx píše:
WinCent píše:[quote="xxRobertoxx"]"WinCente" - ty by si to měl vědět asi "nejlíp", už pár dílů na BMW jsi mi sehnal :P

Dík

njn, tak to vidíš :?[/quote]

No zase nějaká zkušenost. Na kolech to fakt vypadalo jak kardan i v servise a na STK to nezjistili, co to klepe, ale až mě v BMW zvedli i s autem na zvedáku a já pouštěl spojku, tak teprve pak!!!!
To jen pro ostatní, až budou kupovat BMW a bude něco křupat pod autem, jedině na zvedáku, tak rukou se toho moc nedalo zjistit.
Odpovědět