Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
rada ohledně samosvoru M3
prosím kohokoliv kdo má s danou věcí zkušenosti aby řekl svůj názor na následující věc
prodal jsem jetý samosvor uživateli DR-HADR s tím že on si ho chce dát na své auto mám ten dojem 328
dnes mi poslal tuto SZ:
cau mam dost velkej problem ! koUpil sem si od tebe Samoswor na E 36
z M3 ze staci jenom vymenit unašeče a pude tam... swor prisel v pohode
dokonce i lamely sou super..
ALE JEDEN UNAŠEČ NEJDE VYNDAT ! ! !! ! ! ! ! ! ! ! !
TAKZE JE MI TEN SWOR UPLNE NAPICU
proto bych se s tebou nak rozumne chtel domluvit co stim...??!
podle vseho to nasvečuje ze je zapeceny ložisko...
ten unašeč se hne vo 1cm a dal ani hovno
takze bych navrhoval 2 veci:
1:ze ti ho poslu zpet a ty mi vratis love (coz se mi vubec nechce protoze sem ho celej očistil a natřel takze je jak novej a navic kde ho budu zase schanet...) a ty ho prodas nekomu kdo ma M3 protoze jinak funguje super nema ani zadnou vuly...
2:zkusim z nej nakym zpusobem sundat to ložisko aby sel vyndat ten unašeč a koupim novy lozisko(jestli to vubec prodavaj) a ty mi za nej posles love...
co mám dělat?
mám za to že to je běžné opotřebení, nebo jsem ho podrazil a prodal mu věc se skrytou vadou a měl bych to nějak řešit?
prosím o názory
prodal jsem jetý samosvor uživateli DR-HADR s tím že on si ho chce dát na své auto mám ten dojem 328
dnes mi poslal tuto SZ:
cau mam dost velkej problem ! koUpil sem si od tebe Samoswor na E 36
z M3 ze staci jenom vymenit unašeče a pude tam... swor prisel v pohode
dokonce i lamely sou super..
ALE JEDEN UNAŠEČ NEJDE VYNDAT ! ! !! ! ! ! ! ! ! ! !
TAKZE JE MI TEN SWOR UPLNE NAPICU
proto bych se s tebou nak rozumne chtel domluvit co stim...??!
podle vseho to nasvečuje ze je zapeceny ložisko...
ten unašeč se hne vo 1cm a dal ani hovno
takze bych navrhoval 2 veci:
1:ze ti ho poslu zpet a ty mi vratis love (coz se mi vubec nechce protoze sem ho celej očistil a natřel takze je jak novej a navic kde ho budu zase schanet...) a ty ho prodas nekomu kdo ma M3 protoze jinak funguje super nema ani zadnou vuly...
2:zkusim z nej nakym zpusobem sundat to ložisko aby sel vyndat ten unašeč a koupim novy lozisko(jestli to vubec prodavaj) a ty mi za nej posles love...
co mám dělat?
mám za to že to je běžné opotřebení, nebo jsem ho podrazil a prodal mu věc se skrytou vadou a měl bych to nějak řešit?
prosím o názory
-
- Kontaktovat uživatele:
Pokud bylo v háji ložisko tak to muselo být slyšet ne? Nebo si s tím autem vůbec nejezdil a rovnou šlo na přestavbu?
Každopádně pokud je špatné jen ložisko tak samotné nové stojí v BMW 800,-. Neřekl bych teda, že pouze špatné ložisko je skrytá závada. Pokud je ale v háji vlivem toho špatného ložiska něco víc a nepůjde třeba vyndat ten unašeč tak už by se to tak určitě brát dalo. Otázkou je taky ale za kolik byl ten samosvor prodanej a jakej si uváděl stav...
Každopádně pokud je špatné jen ložisko tak samotné nové stojí v BMW 800,-. Neřekl bych teda, že pouze špatné ložisko je skrytá závada. Pokud je ale v háji vlivem toho špatného ložiska něco víc a nepůjde třeba vyndat ten unašeč tak už by se to tak určitě brát dalo. Otázkou je taky ale za kolik byl ten samosvor prodanej a jakej si uváděl stav...
Takze abych doplnil info pro Danny
swor sem ukazal 4 lidem nezavisle na sobe a kazdej mi rekl ze to vypada na zapeceny ložisko coz by nebyl jeste takovi problem...
protoze člen xSAFA rika ze stoji 800kc Ale zasadni problem je ze se musi ten swor rozebrat aby se k tomu lozisku vubec dalo dostat !!
a kdyz sem to tedy chtel od nich nechat rozebrat aby se vubec vydelo jestli je to opravdu jenom to lozisko tak me každej odkazal na pana SAFKU
protoze rozebrat to dokaze kazdej ale složit uz ne....
a pan SAFKA to urcite nebude delat ZADARMO jenom pro dobrej pocit.. takze ten SWOR nakonec nevijde na 7000kc i s dopravou
Ale treba na 10000kc a to jeste neni vubec jisty.....
swor sem ukazal 4 lidem nezavisle na sobe a kazdej mi rekl ze to vypada na zapeceny ložisko coz by nebyl jeste takovi problem...
protoze člen xSAFA rika ze stoji 800kc Ale zasadni problem je ze se musi ten swor rozebrat aby se k tomu lozisku vubec dalo dostat !!
a kdyz sem to tedy chtel od nich nechat rozebrat aby se vubec vydelo jestli je to opravdu jenom to lozisko tak me každej odkazal na pana SAFKU
a pan SAFKA to urcite nebude delat ZADARMO jenom pro dobrej pocit.. takze ten SWOR nakonec nevijde na 7000kc i s dopravou
Člověče kupuješ starou věc z nepojízdného auta. Co po něm vůbec chceš? S tím, že bude něco možná v prdeli musíš počítat a né se ted tahat o peníze. Když chceš jistotu nového výrobku tak si kup nový výrobek. Když chceš ušetřit tak neseš riziko. Prostě kupuješ 20let starý samosvor člověče, který má životnost třeba i 2 dny když se člověk snaží. Konec tečka.
-
- Kontaktovat uživatele:
kosh píše:Člověče kupuješ starou věc z nepojízdného auta. Co po něm vůbec chceš? S tím, že bude něco možná v prdeli musíš počítat a né se ted tahat o peníze. Když chceš jistotu nového výrobku tak si kup nový výrobek. Když chceš ušetřit tak neseš riziko. Prostě kupuješ 20let starý samosvor člověče, který má životnost třeba i 2 dny když se člověk snaží. Konec tečka.
Plně souhlasím... párkrát sem taky kupoval "na slepo" a několikrát sem se bohužel spálil...
-
- Kontaktovat uživatele:
DR-HADR píše:Takze abych doplnil info pro Danny
no ti pyčo tolyk pravopysnich chib ....
Danny, bohužel, tohle jsi nemohl vědět, kupoval a věděl, že bere zajíce v pytli

kosh píše:Člověče kupuješ starou věc z nepojízdného auta. Co po něm vůbec chceš? S tím, že bude něco možná v prdeli musíš počítat a né se ted tahat o peníze. Když chceš jistotu nového výrobku tak si kup nový výrobek. Když chceš ušetřit tak neseš riziko. Prostě kupuješ 20let starý samosvor člověče, který má životnost třeba i 2 dny když se člověk snaží. Konec tečka.
Přesně tak, nevim co by chtěl když kupuje jetej svor kterej má najeto třeba 2kila a eště ke všemu z nepojízdnýho auta, něktěrý lidi mě fakt bavěj....asi jako když sem prodával E39ku a kupující po mě chtěl dodatečně poslat zpátky 1000kč páč v autě prej chyběl hever a že si ho pude koupit novej.....
kdyby bylo zapečený ložisko, tak za A) bude drhnout nebo spis se nebude tocit za B) ten unasec pujde i tak vyndat. Jak psal Hanz, musis vetsi silou. Navic je tam zavlacka, ktera to muze drzet. Doporucuju sundat zadni kryt a podivat se na to zevnitr. Tim nic nezkazis a neni treba zadny odborny zasah pri skladani. Jo a doufam, ze se bavime o unasecich na poloosy, nikoliv na kardan 

DR-HADR píše:Speedy: zadni kryt sem sundal ale neni nic videt.. vsechno vypada normalne
ani zadny namlety pyliny,a silou sem to zkousel a nic prirubu sem skousel povolit a to se hne jenom o 1cm a dal ani prd.....
chce to trochu poklepat kladivem. Na tech prirubach je tesnici O koruzek a nekdy to jde ztuha. Unasece se museji dat vyklepnout taky, ty jsou jisteny zeleznym krouzkem, je mozny, ze prasknul a pak to nejde ven.
- Huska
- Kontaktovat uživatele:
připojuji se k Hanzovi a Spedymu - ložisko je nesmysl pokud se bezproblémově točí. Sám mám svor z M3 a na 323i jsem musel měnit unašeče (M3 má větší) a šlo to blbě ven (byl potřeba stahovák). Pokud to neumíš (myslím to v dobrém slova smyslu), tak to dej někomu kdo to zvládne dřív než neodborným klepáním neco zničíš.
Rozhodně není na místě chtít dodatečnou slevu když vše co píšeš jsou pouhé domněnky. Až to budeš mít rozdělané, tak pak by se situace změnila, protože nesouhlasím s Kosh-em, že by jsi měl počítat s nějakým poškozením když kupuješ straší věc. Myslím že by měla být v takovém stavu o jakém tě informoval prodávající - nemá smysl srovnávat s novou.
Rozhodně není na místě chtít dodatečnou slevu když vše co píšeš jsou pouhé domněnky. Až to budeš mít rozdělané, tak pak by se situace změnila, protože nesouhlasím s Kosh-em, že by jsi měl počítat s nějakým poškozením když kupuješ straší věc. Myslím že by měla být v takovém stavu o jakém tě informoval prodávající - nemá smysl srovnávat s novou.