Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

kosmetika na strechu?

Vše o Z1 E30, Z3 E36, Z4 E85/E86/E89, Z8 E52
Odpovědět
Zpráva
Autor
kamilbmwe39

#1 Příspěvek od kamilbmwe39 »

Zdravim,
ma nekdo zkusenosti a muze mi doporucit nejakou kosm.na strechu meho Zetka? Ne,ze bych ji mel nejak znicenou nebo flekatou....,ale mam zetko kratce a urcite dlouho nic nedostala. Jak jsem psal neni sediva ani znicena,jen mi jde o oziveni a pripravu na sezonu. Tak at je krasne cerna. Dekuji.
TomikTT

#2 Příspěvek od TomikTT »

Moje zkušenost zde - střecha je stále krásně černá - mělo by to vydřžet až 2 roky
Etien

#3 Příspěvek od Etien »

jj, s autoglymem na strechu taky dobra zkusenost
jaho

#4 Příspěvek od jaho »

Zatím používám origo přípravky BMW a jsou OK...teda kromě ceny... :wink:
AlexZ4

#5 Příspěvek od AlexZ4 »

Koupil jsem sadu od BMW (Kabrio pflege set - nebo tak nějak) a dobrý :-)
Fun Factory = BMW Z4 2.5si
EX Fun Factory = Subaru Impreza WRX STi
willda

#6 Příspěvek od willda »

janbrasna

#7 Příspěvek od janbrasna »

Na http://www.z4-forum.com/forum/viewtopic ... 58#p161158 jsem kdysi čet, že Autoglym neni zrovna nejlepší volba, protože Zka mají celkem hifi konstrukci té střechy.

Mam sice čistič i impregnaci od BMW, ale zas teď někdy jsem zaslech, že Z4 střecha (bavím se o powerfolding, tj. v elektrice, ta je vícevrstvá) vlastně nepotřebuje impregnaci, protože to řeší gumová prostřední vrstva, spíš je to kontraproduktivní, má se používat jen ten čistič.

Tak teď nevim. Víte někdo jak to je doopravdy?
xyron

#8 Příspěvek od xyron »

Je to tak... elektrická má 3 vrstvy..... a můžu potvrdit po 3,5 leté zkušenosti, že jsem se střechou ani jednou nic nedělal, a nic nepozoruju ohledně nutnosti jakékoliv impregnace... (je tu ovšem fakt že parkuju celoročně v garáži)
Qido
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Qido »

Používal jsem šampon a impregnaci od Sonaxu, vyčistila krásně, ale ,,lotosovej efekt,, jak od Horsta Fuchse to neudělalo.
Pak jsem koupil celou sadu od BMW cca za 1500,- a výsledek mnohem lepší.

Sakra, cabrio mi chybí....
janbrasna

#10 Příspěvek od janbrasna »

Tak po nějakym laborování…

— AutoGlym sice hezky vypadá, ale přijde mi, že "barví", jakože sice oživí barvu, ale pak zas vyšisuje. A celkově mi nepříšel tak efektivní.
— Renovo je hodně slabý, moc nevyčistí, horší než ostatní.
— RaggTopp je schválenej výrobcem těch střech pro BMW, tže tomu celkem věřim, ale cenově vychází podobně jako ty BMW vodičky. Sice se sprejuje, ale znamená to že víc skončí všude po autě nebo na podlaze, na střeše minimum ;DD
— Tže nejlepší zkušenost s origo BMW čistícíma a impregnačníma věcma. Lotosovej efekt by to dělat nemělo, bo ta střecha díky prostřední vrstvě bude dejchat. Vydrží nejdýl, dlouhodobě taky vypadá/funguje asi nejlíp, je to hodně podobný RaggToppu, jen se aplikuje houbičkou, takže žádný složitý zakrejvání celýho auta a okýnek a tak…
jaho

#11 Příspěvek od jaho »

Já používám BMW imprgnaci, bohužel již namjí tu s houbičkou, ale mají jen ve spreji...takže sprejuju a před tím maskuju okna i zadní kapotu, což je otravující.
Odpovědět