Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

X5 from Canada

Vše o E53, E70/E71/E72, E83, E84, F15/F16, F25/F26, F39, F48, G01, G02, G05, G06
Zpráva
Autor
Crazy
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od Crazy »

Zdar panove, mam moznost koupit x5 3.0i manual r.v.00 ale kanadskou verzi, tak se chci optat jak moc se lisi od verze evropske, co se tyce dilu nebo jinych nemoci. diky za rychlou reakci :)
Killca

#2 Příspěvek od Killca »

dily budou stejny, ale jestli to bude stejny jako u starsich typu bmw, tak nebude mit predni mlhovky, zadni budou jen mozna a to je zvlast dopojeny, nebude mit naklon svetel (to se ale ridi podle xenonu), bude mit pozicni svetla v blinkrech a mozna bude omezena na 190kmh

sumasumarum, mozna jen jinak svetla a omezovac rychlosti posunutej z normalnich 250kmh na 190kmh
vlevo je matal Obrázek a vpravo Killca Obrázek
Maca

#3 Příspěvek od Maca »

Killca píše:sumasumarum, mozna jen jinak svetla a omezovac rychlosti posunutej z normalnich 250kmh na 190kmh

no nevím, nechci rejpat, ale 3.0i v X5 (EU verze) má maximálku cca 210km/h takže omezovač na 250 by byl asi zbytečnej. US verze má výkon asi 220 koní, takže tipuju, že maximálka může být tak 200 a souhlasím s tím, že by to jako správní úchyláci mohli ještě omezovat.
Crazy
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Crazy »

no tak parada, auto je tady od zacatku a bylo dovozeno jako nove a jezdi stim stale jeden majitel. a predni mlhovky ma. jinak tacho je samo ze v milich a board pocita na galony ale to se da napravit, takze pokud stim nebude zadny problem, vyzkousim X5 :twisted: ale ani e46 se nevzdam 8)
Crazy
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Crazy »

jo a jeste jedna vec, neztraci to auto nejak vic na cene nez EU verze? asi by nemelo ne?
Maca

#6 Příspěvek od Maca »

to Crazy: no r.v. 2000 může být dneska ve výborným stavu a slušný výbavě prodejný tak za 200.000, US verzi bych tipoval tak 180.000
IvetaX5

#7 Příspěvek od IvetaX5 »

Můj mazlík je taky původem z Kandy, dovoz jako nové auto. Tachometr mám v km, myslím že se to dalo objednat přímo v Kanadě, ale nevím to jistě. Asi to bude mít automatické svícení, kdykoliv máš zapnutej klíček tak svítěj světla pro denní svícení a nejdou vypnout. Jo a ještě otravný pištění když je klíček v zapalování a otevřený dveře u řidiče, ale nevím jestli je to jen zámořská specialita. Samozřejmě mám vypískované otravné nápisy na zpětném zrcátku. Jinak myslím, že žádné zásadní odchylky od EU verze nenarazil.
Slavisimo
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Slavisimo »

Maca píše:
Killca píše:sumasumarum, mozna jen jinak svetla a omezovac rychlosti posunutej z normalnich 250kmh na 190kmh

no nevím, nechci rejpat, ale 3.0i v X5 (EU verze) má maximálku cca 210km/h takže omezovač na 250 by byl asi zbytečnej. US verze má výkon asi 220 koní, takže tipuju, že maximálka může být tak 200 a souhlasím s tím, že by to jako správní úchyláci mohli ještě omezovat.
ISo taky normalne jelo 220 a stejne ten omezovac tam byl na tech 190 :-)
Slavisimo
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Slavisimo »

A hlavne nesmime zapomenout na papirove VIN na kazdem dile vozidla :-D tlacitko na zamykani dveri uvnitr auta :-) BTW... bylo to u nas prihlaseny?
ajfel

#10 Příspěvek od ajfel »

Maca píše:to Crazy: no r.v. 2000 může být dneska ve výborným stavu a slušný výbavě prodejný tak za 200.000, US verzi bych tipoval tak 180.000

asi si u Tebe necham priste sehnat auto 8)
Crazy
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Crazy »

je přihlašeny
alan

#12 Příspěvek od alan »

Mám X5 11/2001 3.0i automat koupil jsem jako dovoz již přihlášené. Bylo za dobrou cenu,bylo mi jasné, že bude třeba předělat elektriku před další STK. Přední světla, obrysovky z blinkrů do hl. světel a zadní mlhovky(stačí zapojit).Dnes vyžadují na STK i tachometr počítající v KM.Všechno bylo otázkou nahrání nového(evropského) sw, výměna př. světel,natáhnout dva dráty k obrysovkám a zadním mlhovkám.Nemá odělený vypínač na přední a zadní mlhovky,tak je zapínám najednou.Není to úplně čisté,ale dá se to přežít.
Crazy
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od Crazy »

svetla neresim, stk taky :lol: slo jen o to abych nemusel kupovat treba dily naprav v originale, neco co se neda sehnat treba v druhovyrobe nebo tak. v nedeli se rozhodne 8)
alan

#14 Příspěvek od alan »

Díly jsou v pohodě, např. př. nápravu jsem řešil a myslím,že v tom není rozdíl. Policie si ovšem "amerických"světel všímá.Př.obrysovky v blinkrech bijí do očí a dvakrát jsem to na silnici při kontrole zažil, než jsem se dokopal k nápravě :cry:
Crazy
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od Crazy »

ted ale nevim zda je to pravne postizitelne, zda na to je nejaka vyhlaska nebo tak neco, na zaklade ceho ti daji flastr. poptam se majitele.

kdyz mi odejde žarovka tam mi taky na e46 sviti blinkr, no a? :D
IvetaX5

#16 Příspěvek od IvetaX5 »

nenapadlo mě se zajímat o to zda je osvětlení podle předpisů vzhledem k tomu, že moje auto bylo již čtyřikrát na STK v ČR, ale asi to budu muset před další technickou zkontrolovat. Když nad tím tak přemýšlím tak tlačítko na zadní mlhovku nemám, domníval jsem se že se to spouští jedním. Třeba to vzadu vůbec nesvítí :-(
alan

#17 Příspěvek od alan »

Flastr asi stejný, jako když ti nesvítí jakákoliv jiná žárovka.Ale protože je to věc obecně známá u aut dovezených z USA, tak se pak zeměří na další výše uvedené věci(mlhovky,počítač kilometrů,homologovaná světla s Ečkem a pod.). Jsou schopni to hnát až kdo ví kam, jak to auto dostalo české papíry, když prokazatelně nesplňuje normy.Tachometr ještě okecáš, že jsi si hrál se SW a nepovedlo se ti nahrát správný, ale že jsi si ustřihnul kabely k obrysovkám a mlhovkám, to ti nikdo věřit nebude :D
Podle předpisů, mají být spínače na mlhovky oddělené pro přední i zadní.
A to nemluvím o případné nehodě, co je schopná pojišťovna udělat, když nemáš schválené pneu, platí i v případě jiných event. neschválených věcí. V každém případě se tyto změny dají na autě z USA provést.
Slavisimo
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od Slavisimo »

A taky bud rad ze uz to bylo prihlasene protoze pokud bys to ted dotahl tak to ani neprihlasis :-)
Maca

#19 Příspěvek od Maca »

ajfel píše:
Maca píše:to Crazy: no r.v. 2000 může být dneska ve výborným stavu a slušný výbavě prodejný tak za 200.000, US verzi bych tipoval tak 180.000

asi si u Tebe necham priste sehnat auto 8)

Tak je to jen můj odhad (bavíme se samozřejmě o ceně za kterou je to reálně prodejný a ne o ceně za kterou to leží měsíce na inzertních serverech) :) Momentálně se začínám poohlížet po nějaký slušný E70 a až mi nějaká padne do oka, tak se budu zbavovat E53 3.0d rv2001 a počítám že víc než 250.000 za ní nedostanu (spíš míň). Tož asi tak :wink:
Killca

#20 Příspěvek od Killca »

IvetaX5 píše:otravný pištění když je klíček v zapalování a otevřený dveře u řidiče, ale nevím jestli je to jen zámořská specialita. Samozřejmě mám vypískované otravné nápisy na zpětném zrcátku. Jinak myslím, že žádné zásadní odchylky od EU verze nenarazil.
jo, to sem presne zapomnel, to jsou presne speciality US verze "pro blbce" :-D kazdopadne to pipani se da zrusit na diag, pripadne odpojit gong pod palubkou
vlevo je matal Obrázek a vpravo Killca Obrázek
Odpovědět