Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

X5 e53 tazne zarizeni - navod k pouziti

Vše o E53, E70/E71/E72, E83, E84, F15/F16, F25/F26, F39, F48, G01, G02, G05, G06
Odpovědět
Zpráva
Autor
ajfel

#1 Příspěvek od ajfel »

cau lidi,
mam uplne banalni dotaz ...

potrebuju zitra pouzit poprve tazne zarizeni na aute ... a zkousel jsem ho tam ted nasadit - a nejak se mi nedari.

je to asi original bmw (bajonet), strka se do auta smerem nahoru. ma na leve strane povolovaci mechanismus, kterym, kdyz se pootoci, tak se povoli kulicky v horni casti bajonetu a melo by to podle me skocit do drazek v dire v aute.

nedari se mi ho zasunout do auta tak, aby zaskocil a drzel tam. bud ty kulicky malo zalezou . nebo nevim ...

na tom povolovacim mechanicmu je jeste nejaky excenticky otocny prvek - cerveny - k cemu to je? na nic jsem neprisel ..

v zadni casti bajonetu je packa, kterou se da trochu povytahnout a dat zpet. uprostred je tahlo smerem dovnitr. netusim k cemu slouzi - neprisel jsem na nic, co by to delalo ... :(

moc dik za rychlou radu ...

petr
BMWAK
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od BMWAK »

čau,pokud je to jako u ostatních bmw tak ten čerenej "Excentrickej prvek" je normální klíč kterým docílíš zamční bajonetu na autě (aby to ho nikdo neukradl)jinak teda vezmi ten bajonet,do strany vytahni to otáčecí kolečko a pootoč s ním (mělo by zustat jako zaseklé a ve chíly kdy odehneš tu páčku tak yskočí ty kuličky (to je jen pro vizualni kontrolu funkčnosti) pak zase dej kolečko jako od koule a otoč s ním aby se zaaretovalo a pak jen nasad do protikusu v autě zacvakne to (zamkni) a je to.....jo a pozor na 13ti pinovou zásuvku v autě pokud nemáš českou přechodku.......snad to pochopíš......
ajfel

#3 Příspěvek od ajfel »

parada :) MOC DIK .. je to presne tak, jak pises :) byl jsem to ted zkusit ...
redukci na el. zasuvku jsem v aute mel :)

jeste jednou diky :)
Ivo
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Ivo »

Mám ho v Italštině a v Němčině :-)
Odpovědět