Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Nezávislé topení.
- vlastnemec
ahoj předpokládám, že máš e53, dělají to i v praze teď mluvím o češtině, dle mě úplně vyhozený peníze, ale že by uměli i kódovat o tom slyším poprvé a určitě bych do toho u někoho takového nešel, pokud tu češtinu opravdu chceš tak tady: http://www.menucesky.cz/kontakt/contacts osobně neznám ale někdo tady na foru chválil ostravskou pobočku
dokódování auxheating umí v Praze Snejk napiš mu, nebo zavolej a třeba se sním pobav i o dálce jde tam celkem jednoduše dodělat, mě to dělal JaraX a chtěl 700 já spokojenost.
dokódování auxheating umí v Praze Snejk napiš mu, nebo zavolej a třeba se sním pobav i o dálce jde tam celkem jednoduše dodělat, mě to dělal JaraX a chtěl 700 já spokojenost.
- vlastnemec
rxe píše:caute ,ked uz sme u toho topeni, nema nekdo na prodej webasto funkcne na e53 benzin , alebo nejaky kontakt kto to vie opravit ? nefunguje mi riadiaca jednotka webasta. dik
tak to je asi v prdeli, co vím tak to opravit nejde a řeší se výměnou, možná nějaký šikovný elektrikář, mě soused opravil i základní desku na compu a dvd, nobo potom výměna.
vlastnemec píše:rxe píše:caute ,ked uz sme u toho topeni, nema nekdo na prodej webasto funkcne na e53 benzin , alebo nejaky kontakt kto to vie opravit ? nefunguje mi riadiaca jednotka webasta. dik
tak to je asi v prdeli, co vím tak to opravit nejde a řeší se výměnou, možná nějaký šikovný elektrikář, mě soused opravil i základní desku na compu a dvd, nobo potom výměna.
tak to opravit nejde a řeší se výměnou,,// no a vedeli by ste mi niekto poradit kde ? diik
Tak už mám díky Miguelovi doinstalovaný soft na topení. Bohužel když dám Dírect - okamžité spuštění tak se Webasto i ventilátor v autě zapne ale za dvě vteřiny se opět vypne na dispeji direct a po chvíli přestane vrčet. Poradí´te mi někdo co s tím? Kde by se na Webasto mrknuli, nebo co mám na něm skotrolovat, případně co dělám špatně já ?
Díky za všechny rady.
Díky za všechny rady.
- vlastnemec
- cmelak
Hoši a jak je to s podmínkama na časové zapnutí webasta? Musí být venku pod 5 stupňů? Zrovna jsme to naprogramovali na E39 530D ale venku je teď 26 stupňů a je zahřátej motor
tak se na čas spustí jen ventilace ale bufíka neslyším, kolik musí mít motor teplotu aby to seplo a hřálo?

Čeština do BMW, MK4, CCC, CIC, Aktualizace navigace 2019, Odblok TV/DVD
cmelak píše:Hoši a jak je to s podmínkama na časové zapnutí webasta? Musí být venku pod 5 stupňů? Zrovna jsme to naprogramovali na E39 530D ale venku je teď 26 stupňů a je zahřátej motortak se na čas spustí jen ventilace ale bufíka neslyším, kolik musí mít motor teplotu aby to seplo a hřálo?
Okamžitým startem by mělo jít zapnout kdykoliv. Záleží také jakou teplotu máš nastavenou na klima panelu.
Tak mám asi s nezávislým smůlu. Teď se s tím pár hodin trápil Snejk a asi to není kompatibilní mým klima panelem a hlavně s latetním topením které mám ve výbavě. No raději měl nezávislé topení...
Jinak jsme ale zjistili že mě nežhaví ani jedna svíčka a filtr pevných částic je v háji. Nejspíš odešla řídící jednotka na žhavení a filtr a katalyzátor už tam nejsou pokud vím.
Jinak jsme ale zjistili že mě nežhaví ani jedna svíčka a filtr pevných částic je v háji. Nejspíš odešla řídící jednotka na žhavení a filtr a katalyzátor už tam nejsou pokud vím.
- vlastnemec
Ahoj tak to je mě líto, JaraX taky říkal že ne každá e53 jde, moje šla ale nakonec to dělal přez scener bo gt1 to furt vypínalo.
Já jsem svíčky měnil v létě, byla jedna špatná tak šli všechny, jo celkem mě zajímá jak budeš řešit ten DPF jestli půjdeš do výměny nebo ho kuchneš a odkóduješ a hlavně kolik to bude koštovat, jednou mě to taky čeká, ale teď jsem dělal STK a byl jsem hluboko pod normou, tak nevím v jakým je stavu.
Já jsem svíčky měnil v létě, byla jedna špatná tak šli všechny, jo celkem mě zajímá jak budeš řešit ten DPF jestli půjdeš do výměny nebo ho kuchneš a odkóduješ a hlavně kolik to bude koštovat, jednou mě to taky čeká, ale teď jsem dělal STK a byl jsem hluboko pod normou, tak nevím v jakým je stavu.
Tak nevím, dnes bylo asi 5°C ale nezaznamenal jsem, že by se příhřev motoru spustil.Asi bych to slyšel. Myslím, že se pod 6-7°C má spouštět sám. Je to tak nebo se pletu. Už jsem ale slyšel, že se příhřev spouští různě a nemusí se nutně spouštět vždy pod určitou teplotou. Jaké máte zkušenosti vy?
Asi budu muset zase otravovat Snejka...
Asi budu muset zase otravovat Snejka...
Tak mám pocit, že si Webasto žije svým vlastním životem. Ráno jsem při 4°C zapnul okamžitý start a topení krásně běželo.Není skoro slyšet ale topí a jde horký vzduch z výfuku pod řidičem. Pak jsem zkusil nastarovat a toprní se opět sepnulo a je slyšet jen cvakání čerpadla a běží hezky potichu a ani nekouří. Pokud vím, tak by okamžitý start měl fungovat kdykoli ale mě jde jen kolem 5°C. A to by mi neměl jít vůbec protože tam mám latentní topení u spolujezdce. No v každém případě jsem rád, že topení běží.
- vlastnemec
Jo tak se asi Snejkovi podařilo nakódovat, možná tam je jen omezení na teplotu u okamžitého startu. Zkus ještě nastavit časovač jestli Ti spustí webasto nebo jen ventilace (volí si samo podle venkovní teploty) a jestli jo tak máš vyhráno.
Jo ikdyž je to překódované, tak příhřev motoru běží stejně jak bez toho jo a vypíná se při zahřátí motoru na 70stupňů, takže když v zimně pojedeš dlouho z kopce tak se Ti zapne příhřev.
Jo ikdyž je to překódované, tak příhřev motoru běží stejně jak bez toho jo a vypíná se při zahřátí motoru na 70stupňů, takže když v zimně pojedeš dlouho z kopce tak se Ti zapne příhřev.
vlastnemec píše:Jo tak se asi Snejkovi podařilo nakódovat, možná tam je jen omezení na teplotu u okamžitého startu. Zkus ještě nastavit časovač jestli Ti spustí webasto nebo jen ventilace (volí si samo podle venkovní teploty) a jestli jo tak máš vyhráno.
Tak je to plně funkční.Naprogramoval jsem na ráno a v autě bylo teploučko. Supeer.

Tímto děkuji snejkovi a musím říct, že Baworákům fakt rozumí. Měl jsem strach, ale teď jedině k němu - má ilevné díly. KONEC
Jo a byla sním sranda...