Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
BMW x5 chipovat nebo ne
-
Tak stim cipem nevim co sem mluvil s mechanikem tak rikal ze to moc dobry neni ze je to auto i takle dost silny a dobre nastaveny . Spotreba se prej nesnizi jen se nek oblbne pocitac pac to prej neni realny vysi vykon a min pohonejch hmot kdyb to tak bylo tak proc to nenastavej od vyroby . TAk nevim este nekdo kdo to ma ?
Este jedna otazka jak poznam jesi ma auto filtr pevnych castic ?
pokud ano nechal jste ho nekdo odstranit a co to udelalo?
Este jedna otazka jak poznam jesi ma auto filtr pevnych castic ?
pokud ano nechal jste ho nekdo odstranit a co to udelalo?
Ahoj,
zavolej nám na 737 736 737 (jen se připomeň/řekni že jsi dostal číslo na BMW klubu - máme pro členy slevy) a můžeme to prodiskutovat
Tomáš
http://www.diesel-technik.cz
zavolej nám na 737 736 737 (jen se připomeň/řekni že jsi dostal číslo na BMW klubu - máme pro členy slevy) a můžeme to prodiskutovat

Tomáš
http://www.diesel-technik.cz
-
- Kontaktovat uživatele:
Obecně většina motorů má své rezervy. Automobilky vždy hledají nejlepší výkon k nejlepší životnosti, protože vědí, že se o to každý nebude starat tak aby to vydrželo, takže dá se teoreticky říct, že je to svým způsobem částečně poddimenzované, na úkor pohodlí a kvality.
Otázkou u chipu je to v jakém stavu je motor, převodovka, spojka, prakticky celé pohonné ústrojí. Pokud člověk ví jak se k tomu autu kdo choval, dělá se pravidelný servis, tak bych se toho asi nebál, když se něco náhodou pokazí tak by se to stejně pokazilo, jen třeba o něco později, dá se to opravit a při nejhorším nahrát chip zpět.
Hlavně by to měl dělat někdo, kdo tomu rozumí, ví co dělá a ideálně je aby to odbrzdil protože tam se dá zjistit aktuální výkon motoru a taky +- se na brzdě dá poznat o kolik víc to snese ještě bez problému třeba.
Je toho mraky, kámoš to dělá, nikomu ale nic nedoporučuji, sám jsem pořád na vážkách jestli do toho jít a když tak s kým a nevím, mám spoustu referencí a spoustu známých kteří do toho šli a většinou bez potíží takže přeji ať to jezdí ať už s nebo bez.
Otázkou u chipu je to v jakém stavu je motor, převodovka, spojka, prakticky celé pohonné ústrojí. Pokud člověk ví jak se k tomu autu kdo choval, dělá se pravidelný servis, tak bych se toho asi nebál, když se něco náhodou pokazí tak by se to stejně pokazilo, jen třeba o něco později, dá se to opravit a při nejhorším nahrát chip zpět.
Hlavně by to měl dělat někdo, kdo tomu rozumí, ví co dělá a ideálně je aby to odbrzdil protože tam se dá zjistit aktuální výkon motoru a taky +- se na brzdě dá poznat o kolik víc to snese ještě bez problému třeba.
Je toho mraky, kámoš to dělá, nikomu ale nic nedoporučuji, sám jsem pořád na vážkách jestli do toho jít a když tak s kým a nevím, mám spoustu referencí a spoustu známých kteří do toho šli a většinou bez potíží takže přeji ať to jezdí ať už s nebo bez.

mam E70-tku ktera puvodne nebyla chipnuta, pak byla a pak zas kvuli problemu s imobilizerem nebyla. Coz bylo tusim mou chybou z dovudu vymeny baterie a vymazani imobilizeru. priste to necham na servis
za sebe rikam to auto bez chipu nejede !!!!
chipovano v Impex Caru a necham si to tam dat zpet, nebyl s tim jedinej problem, spotreba sla o litr dolu a hlavne ten vykon je mazec. Najel jsem tam urcite pres 100tis km a zadnej problem nebyl.

za sebe rikam to auto bez chipu nejede !!!!
chipovano v Impex Caru a necham si to tam dat zpet, nebyl s tim jedinej problem, spotreba sla o litr dolu a hlavne ten vykon je mazec. Najel jsem tam urcite pres 100tis km a zadnej problem nebyl.