Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

bmw 850 vymena automatu za manual.

Vše o E31, G15
Odpovědět
Zpráva
Autor
lacof

#1 Příspěvek od lacof »

Nazdar viete niekdo poradit ohladom elektriky po vymene prevodoviek automat isiel von a manual na jeho miesto,ide o to aby islo startovat pripadne co este treba prerobit v elektrike.dik.
kralik

#2 Příspěvek od kralik »

:( To ti tady malokdo poradi. Nemyslim ze by to nekdo pred tebou v te nasi kotline delal. Par amiku ano. Nejake informace urcite najdes na Bimmer foru.
Pak mne napada jeste zdejsi znalec V12 a vseho kolem, co uz 8er parkrat videl a delal na ni a to vcene elektriky - Snejk. Pokud jsi tedy z Prahy. Co vsechno jsi prohazel?
miloshm
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od miloshm »

Když jsem dával manuál místo automatu (M60B40), tak se tam nechal přepínač režimu převodovky a přepínač voliče automatu - aby to šlo nastartovat, tak musí být v poloze N.
Třeba by se to dalo aplikovat i na M70...
ACDC

#4 Příspěvek od ACDC »

Proč to nedáš do osmičkového fóra??
lacof

#5 Příspěvek od lacof »

som zo slovenska,o tom prepinaci som volaco pocul a asi by to islo aj na m70 ,urcite skusim.ale najprv skusim zohnat pocitace k motoru z manual verzie ak sa podary. prehadzoval som prevodovku,komplet spojku.kardan,stlpik riadenia s pedalmy..prehodit to cele nieje vobec problem ak mas orginal veci,vsetko ma svoje miesto.ps ak ma niekto zaujem o automat prevodovku z tohto motora aj s hydromenicom predam lacno,mam 2.prevodovky a 2-hydromenice.Cena dohodou,zavadzaju doma.
kralik

#6 Příspěvek od kralik »

To mas uplnou pravdu. 8er ma tu skvelou vlastnost, ze je v ni pripraveno na vsechny mozne alternativy a to i cast vcetne kabelazi. casto najdes donektory "na nic" :)
Pokud se podivas na vlakno na Bimmerforu, co jsem ti poslal, tak tam najdes, ze na nastartovani po vymene je nutne preklemovat dva piny na relatku starteru. Cerveny drat na fotce. Aby ti nerval transfail program po nastartovani, je nutne uzemnit pin 9 na konektoru X506 co je za jednotkou klimy (bily 12-ti pinovy konektor) a pro funkcni tempomat a spravnou funkci EML je nutne uzemnit piny 4 a 5 na konektoru X18055 co je umisten stejne za HVAC, ale je cerny. Fotky i dalsi info najdes v tom mem odkazu.
Neni tedy treba shanet cokoli dalsiho!
Drzim palce a napis jak to dopadlo :)
lacof

#7 Příspěvek od lacof »

diky za odpoved tu stranku som raz pozeral len som ju potom uz nenasiel,este ked ju prelozim do slovenciny tak uz budem mudrejsi,anglicky neviem ani prd.A okrem veci ktore som hore pisal tam isiel aj samosvor 25-percent a prevod 3.15,skusany zatial len na automate ale do smiku,driftu :D sa mu che lepsie a lepsie sa ovlada.dik ze ste sem prehodily temu.
lacof

#8 Příspěvek od lacof »

startovanie vyskusane ked som vyhodil to relatko a urobil prepoj auto bez problemov startuje,takze startovanie vyriesene ,tie ostatne piny co si pisal treba ukostrit -ak som dobre rozumel a netreba nic prepajat :?:
kralik

#9 Příspěvek od kralik »

Ty ostatni piny jsou fakt jen ukostrene jak pise amik. Ale v dusledku je to jen proto, aby ti neskakaly chybove hlasky prevodovky (ktera tam vlastne neni :) ) a fungoval tempomat. Dej vedet jak to vsechno dopadlo. Kdyby nahodou nekdo v budoucnu resil totez.
PS: To prepinovani relatka na start maji i tovarni manualy :)
lacof

#10 Příspěvek od lacof »

Ok urcite dam vediet ak tp bude hotove,este mam prodlem zo spojkou ,stale je zavzdusnena ,takze nema dostatocny tlak.Najprv vyriesim spojku a potom ostatne.ps.uvazoval som aj o zastavbe motora m73 ,nejaka uprava motora+manual .
kralik

#11 Příspěvek od kralik »

Tak to se podivej na tohle: http://forums.bimmerforums.com/forum/sh ... ?t=1837814
Prestavba m70 na m70 s horejskem z m73 :) Udelalo to uz par lidi.
lacof

#12 Příspěvek od lacof »

pekny motor,nahodou nemate napredaj motor m70 alebo m73 niekto ,ale za realne peniaze.
Odpovědět