Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Svietiaci olej

Vše o E23, E32, E38, E65/E66, F01/F02, G11/G12
Odpovědět
Zpráva
Autor
Anonymous

#1 Příspěvek od Anonymous »

Cafte,

Mam taky zaujimavy problem na E32 730i. Po nastartovani, asi 1-5 s, mi svieti kontrolka mazania, potom zhasne. Cim je motor studensi, svieti dlhsie. Oleja mam dost, nikde netecie, menil som simerigy a tesnenie pod vanou. Olej som mal Castrol 10w60, teraz mam Valvoline Synpower 5w40, robi to presne to iste pri oboch olejoch.
fornax

#2 Příspěvek od fornax »

Já myslím, že to bude čidlo tlaku oleje. Vyběhaný motor by se choval spíše naopak. čím teplejší tím déle by svítila kontrolka :?
Fido

#3 Příspěvek od Fido »

No tak tyhle oleje mi pro M30 motory přijdou jako vyhozený peníze. A to je i možná důvod, proč to hned nemaže. Dej tam polosyntetiku 10W 40, ale ani kvalitním minerálem nic nezkazíš.
darmon
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od darmon »

Dan Ďurček píše:Já myslím, že to bude čidlo tlaku oleje. Vyběhaný motor by se choval spíše naopak. čím teplejší tím déle by svítila kontrolka :?

cidlo tlaku oleje by to jednoduse napsalo
fornax

#5 Příspěvek od fornax »

darmon píše:
Dan Ďurček píše:Já myslím, že to bude čidlo tlaku oleje. Vyběhaný motor by se choval spíše naopak. čím teplejší tím déle by svítila kontrolka :?

cidlo tlaku oleje by to jednoduse napsalo

Já mám za to že to napíše jenom když čidlo bude špatné (elektricky) a ne když bude nějak mechanicky ucpané nebo poškozené :roll:
Odpovědět