Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

e32 - automat nechce jet dopředu

Vše o E23, E32, E38, E65/E66, F01/F02, G11/G12
Zpráva
Autor
TOMMANO_V12
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od TOMMANO_V12 »

Tak se mi posrala prevodovka...... :( Nevim co se presne stalo, ale je to hodne v prdeli... Auto jede tak jak ma jen na zpatecku, dopredu jde motor do otacek, ale auto se rozjede tak na 20km/h a konec a to jeste s bídou... Nevite co presne to muze byt v haji? Kolik stoji prevodovka a jestli ji nekdo mate na prode.... popripade kolik by stala oprava (jestli se to teda da vubec opravovat)?... Diky za odpovedi...
DC Výkonná rada
Výkonná rada
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od DC Výkonná rada »

čí je to auto původně?
Sběratel, pořadatel a předseda zdejšího sdružení - kontakt do sz v případě potřeby, dík
mengi

#3 Příspěvek od mengi »

Zkus 602 535989 - Luńáček - má vrakáč v Brně za Baumaxem - výpadovka na Blavu. Poradí, prodá (nebo doveze).
TOMMANO_V12
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od TOMMANO_V12 »

DC píše:čí je to auto původně?

Puvodne Radkova E32 750iA...
Pavel

#5 Příspěvek od Pavel »

A nebo zkus Moravany p.Šmída.. :wink:
Radek

#6 Příspěvek od Radek »

TOMMANO_V12 píše:Tak se mi posrala prevodovka...... :( Nevim co se presne stalo, ale je to hodne v prdeli... Auto jede tak jak ma jen na zpatecku, dopredu jde motor do otacek, ale auto se rozjede tak na 20km/h a konec a to jeste s bídou... Nevite co presne to muze byt v haji? Kolik stoji prevodovka a jestli ji nekdo mate na prode.... popripade kolik by stala oprava (jestli se to teda da vubec opravovat)?... Diky za odpovedi...

Proboha co si s tim delal? kdyz tam ta prevodovka byla jak nova!!!! A radila suprove!!!
TOMMANO_V12
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od TOMMANO_V12 »

Radek píše:
TOMMANO_V12 píše:Tak se mi posrala prevodovka...... :( Nevim co se presne stalo, ale je to hodne v prdeli... Auto jede tak jak ma jen na zpatecku, dopredu jde motor do otacek, ale auto se rozjede tak na 20km/h a konec a to jeste s bídou... Nevite co presne to muze byt v haji? Kolik stoji prevodovka a jestli ji nekdo mate na prode.... popripade kolik by stala oprava (jestli se to teda da vubec opravovat)?... Diky za odpovedi...

Proboha co si s tim delal? kdyz tam ta prevodovka byla jak nova!!!! A radila suprove!!!

fakt nevim 8O ... proste to zacalo prokluzovat a konec. :( Asi to bude spojkova lamela v prevodovce. Hmmm... nevim co s tim nova asi stoji peknej balik co? hele nemnel by jsi jeste tu druhou prevodovku, treba by se z ni dalo neco pouzit bo ju pouzit misto teto, nebo jestli by jsi mohl nejakou sehnat... no proste su v p... uvidim zitra bo v utery co mi na to rekne mechos. Jinak auto uz vypada uplne jinak: pekny nalesteny svetla folie tlusty vokna vsude, interier hmmm... doufam ze to nebylo zbytecny a nebudu muset tu karu vyhodit.. :? sem se totiz dival na vrakal a prevodovka aut. 4TH 12tis. a 5TH 17tis. 8O .......... :evil: :evil: :evil:
Radek

#8 Příspěvek od Radek »

TOMMANO_V12 píše:
Radek píše:

fakt nevim 8O ... proste to zacalo prokluzovat a konec. :( Asi to bude spojkova lamela v prevodovce. Hmmm... nevim co s tim nova asi stoji peknej balik co? hele nemnel by jsi jeste tu druhou prevodovku, treba by se z ni dalo neco pouzit bo ju pouzit misto teto, nebo jestli by jsi mohl nejakou sehnat... no proste su v p... uvidim zitra bo v utery co mi na to rekne mechos. Jinak auto uz vypada uplne jinak: pekny nalesteny svetla folie tlusty vokna vsude, interier hmmm... doufam ze to nebylo zbytecny a nebudu muset tu karu vyhodit.. :? sem se totiz dival na vrakal a prevodovka aut. 4TH 12tis. a 5TH 17tis. 8O .......... :evil: :evil: :evil:

Spojkova lamela?? Ta tam snad neni. Tohle vypada na menic, ale ten ti jen tak neodejde a ta prevodovka byla naprosto v pohode, neblbnul si stim nejak? A 5ti kvalt bych do toho ani nedaval, pac s tim bude zbytecny srani. Takhle to vymenis max. do dvou dnu. Ale porad se mi to nejak nezda ze by takhle sama odesla :?
TOMMANO_V12
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od TOMMANO_V12 »

Radek píše:
TOMMANO_V12 píše:
Radek píše:[quote="TOMMANO_V12"]Tak se mi posrala prevodovka...... :( Nevim co se presne stalo, ale je to hodne v prdeli... Auto jede tak jak ma jen na zpatecku, dopredu jde motor do otacek, ale auto se rozjede tak na 20km/h a konec a to jeste s bídou... Nevite co presne to muze byt v haji? Kolik stoji prevodovka a jestli ji nekdo mate na prode.... popripade kolik by stala oprava (jestli se to teda da vubec opravovat)?... Diky za odpovedi...

Spojkova lamela?? Ta tam snad neni. Tohle vypada na menic, ale ten ti jen tak neodejde a ta prevodovka byla naprosto v pohode, neblbnul si stim nejak? A 5ti kvalt bych do toho ani nedaval, pac s tim bude zbytecny srani. Takhle to vymenis max. do dvou dnu. Ale porad se mi to nejak nezda ze by takhle sama odesla :?[/quote]
No jo ja su z toho uplne vedle, stejnej problem mel "Martimasat" pise ze lamela, ja vubec nevim co tam vevnitr je... Co stoji ten menic a je to jednoduchy to vymenit?
Radek

#10 Příspěvek od Radek »

TOMMANO_V12 píše:
Radek píše:
TOMMANO_V12 píše:[quote="Radek"][quote="TOMMANO_V12"]Tak se mi posrala prevodovka...... :( Nevim co se presne stalo, ale je to hodne v prdeli... Auto jede tak jak ma jen na zpatecku, dopredu jde motor do otacek, ale auto se rozjede tak na 20km/h a konec a to jeste s bídou... Nevite co presne to muze byt v haji? Kolik stoji prevodovka a jestli ji nekdo mate na prode.... popripade kolik by stala oprava (jestli se to teda da vubec opravovat)?... Diky za odpovedi...

Spojkova lamela?? Ta tam snad neni. Tohle vypada na menic, ale ten ti jen tak neodejde a ta prevodovka byla naprosto v pohode, neblbnul si stim nejak? A 5ti kvalt bych do toho ani nedaval, pac s tim bude zbytecny srani. Takhle to vymenis max. do dvou dnu. Ale porad se mi to nejak nezda ze by takhle sama odesla :?[/quote]
No jo ja su z toho uplne vedle, stejnej problem mel "Martimasat" pise ze lamela, ja vubec nevim co tam vevnitr je... Co stoji ten menic a je to jednoduchy to vymenit?[/quote]

Jo tak to nevim jak tezky je to vymenit, ale delaj to nekde kousek od Slanyho smer Praha tusim asi za 8tisic, ale telefon uz asi nedohledam. Ale ja bych, kdyz uz, koupil jinou. Hele priznej barvu cos si s tim delal? Pac martinovy. se to stalo, pokud si dobre vzpominam po nejakym blbnuti...
psena
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od psena »

Vydycky prvni tyden po koupi auta trnu aby se nestalo neco podobneho.
Sam musis vedet co jsi s tim delal, kazdopadne pokud mas ciste svedomi, tak bych se domluvil s byvalym majitelem na nejakem prizpevku.
Ale neverim ze pochodis...
Kazdopadne uz to tady par lidi resila, takze vyhledej na foru.Presne jak pises, jelo jim to jen na zpatecku.
I kdyz, blbnout....jak se da s atomatem vlastne blbnout???
To snad ani nejde ne?nevim, nikdy jsem ho nemel.
fornax

#12 Příspěvek od fornax »

Měnič to nebude, to by ani necouvalo, Darmon ti poradí co to je . Nějaký zaseklý ventil. Mně to dělalo na MB 124. Ventil se zasekl a vypadlo tam takové táhlo. Darmon ti určitě poradí pošli mu SZ :?
mrkni tady http://www.bmwklub.cz/modules.php?name= ... e&start=30
martinmasat

#13 Příspěvek od martinmasat »

DC moje to původně není nestrachuj se.
martinmasat

#14 Příspěvek od martinmasat »

Bude to to samé co u mě je tam jedna sada lamel na předek a druhá na zpátečku taky sem si říkal že to bude něco jiného že by to vůbec nejelo a známej mi řek že tam je to zvlášt na předek a na zadek.oprava výjde na dost repkit asi 12tis + práce a nikomu se do toho moc nebude chtít.
DC Výkonná rada
Výkonná rada
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od DC Výkonná rada »

martinmasat píše:

ne já se ptal spíš orientačně - kvůli těm rokum 90/92 v podpisu mi bylo celkem jasno, že vítr vane z KV :)
Sběratel, pořadatel a předseda zdejšího sdružení - kontakt do sz v případě potřeby, dík
Radek

#16 Příspěvek od Radek »

DC píše:
martinmasat píše:

ne já se ptal spíš orientačně - kvůli těm rokum 90/92 v podpisu mi bylo celkem jasno, že vítr vane z KV :)

jo jo je to ta moje byvala 750 :?
darmon
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od darmon »

vodmitam delat daignostiky prevodovek na dalku :)
nicmene zni to jako rozmrdla lamela na jednicce. bohm dava repasovany almary s pulrocni zarukou za 25i s praci. coz je arcipohoda. kazdopadne otazka je co s tim delal, jestli se nesnazil "radit rucne" nebo tak neco. V momente kdy zacne almara kvuli lamele prokluzovat tak se s tim da jeste docela dlouho jezdit, jen v momente prerazeni se musi ubrat plyn, postupne ty otacky kdy tohle funguje klesaj az to nejde vubec. Aby odesla behem dne nebo dvou jsem nezazil.
Fugo

#18 Příspěvek od Fugo »

Oleje je dost? 5 kvalt tam nejde kvůli jiné datové sběrnici nekomunikuje to z ECU motoru.
darmon
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od darmon »

ma normalni ctyrkvalt a rozmrdanou lamelu na jednicce a mozna jeste voddelali cerpadlo. priznal se mi v poste :D asi tak.
Zave
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od Zave »

A kdyz je rozmrdana lamela na jednicce, tak to jede kdyz tam das dvojaka na manualu? Sme to zkouseli a nejede to... :( Holt nejaky to blbnuti tam bylo... :lol:
Odpovědět