Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

silene rozkmitani volantu mezi 80 do 90 km/h

Vše o E23, E32, E38, E65/E66, F01/F02, G11/G12
Odpovědět
Zpráva
Autor
ray

#1 Příspěvek od ray »

chlapi,uz jsem ztoho vazne hotovej,vyvazeny kola,nove cepy,ramena,cela spojovacka,ale proste to porad dela......,uz me to zacina sr.......,sakra nekdo prece musi vedet cim to je,prej to je slabost 7micek,muzou to byt ty zadni silentbloky ve spodnich ramenech? ale ja je mam bez vule,nebo snad jeste kotouce? ale ty jsou novy,ja fakt uz nevim......,prosim poradte cim to je,prosim
psena
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od psena »

No jeste to muzou byt i tlumice, aspon me to rikal tady Parizek co ma taky E38.Na jinych kolech to dela to stejny??
Ja jsem se s E34 trapil (neni to slabost pouze E38 ale i ostatnich modelu) vymenil jsem v podstate to co ty, pricemz hodne udelaly vsechny ramena a brzdovy kotouce.Nakonec to uplne uklidnily jiny kola, rovny...
RedBaron
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od RedBaron »

ray píše:chlapi,uz jsem ztoho vazne hotovej,vyvazeny kola,nove cepy,ramena,cela spojovacka,ale proste to porad dela......,uz me to zacina sr.......,sakra nekdo prece musi vedet cim to je,prej to je slabost 7micek,muzou to byt ty zadni silentbloky ve spodnich ramenech? ale ja je mam bez vule,nebo snad jeste kotouce? ale ty jsou novy,ja fakt uz nevim......,prosim poradte cim to je,prosim

Pneu, disky, kotouče, ložiska... čepy to jen dokážou udržet v mezích, ale něco z toho tam rotuje a dělá bordel. Pokud je to ve volantu, dělá to přední náprava. Když jsi tak zoufalej, tak přezuj předek na zimní sadu, co ti leží v garáži a řekni nám, jak jsi dopadl.

Dělají to rády všechny BMW po tom, co konstruktéři přidali další prvek do předních náprav na začátku osmdesátých let. Nevím, jak je to u nových modelů, ale tuhle volovinu by už mohli nadobro vymýtit ze světa.
krakatit

#4 Příspěvek od krakatit »

me to dela obcas a velmi slabe.... mechanik me rikal ze to je nejspis nejaky dil serva (?), ted si nevzpomenu co to povidal, ale prej to podle nej stoji 50000,-...udajne mam napravu ok (jsou pry jenom male ci nepatrne vule).... sice delal v BMW snad 10 let ale tohle mu neverim, podle me to dela neco na zadni naprave, nebo ty kola... a nebo je to ta mala vule na predni naprave, at uz to sou ramena nebo kosti....
toretto

#5 Příspěvek od toretto »

asi to nebude souviset, ale.. me se po 70ti km/h a vic, rozkmitala pulka auta po prejeti nerovnosti.. vymenil jsme pul predku a nakonec pomohly tlumice - jeden mel vuli.. na E34
bmwdily

#6 Příspěvek od bmwdily »

s největší pravděpodobností (pokud nemáš napálený nebo oskákaný gumy) ti to dělá řízení.

u nás 10.600, záruka

776667778, Náchod
krakatit

#7 Příspěvek od krakatit »

bmwdily píše:s největší pravděpodobností (pokud nemáš napálený nebo oskákaný gumy) ti to dělá řízení.

u nás 10.600, záruka

776667778, Náchod

nejake malo pouzite?
ray

#8 Příspěvek od ray »

tak jsem byl v servisu,tady u nas u p.Bonische-vazne machr a ma super ceny,....tak me rekl,vymenit tlumice a ramena,tak ze nejak za 14 dni bych to mel mit hotove,tak dam vedet jestli to pomohlo,vsem dekuji za rady,R.
matal Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od matal Moderátor »

Mě to dělalo na E34-špatně vyvážený zadní kola..
Někdo potřebuje auto, já má dvě BMW..
kosh

#10 Příspěvek od kosh »

ja jsem třeba neměl vymezovací podložky mezi kolem a nábojem. Teda jestli tam máš nějáké neorigo kola tak to zkontroluj.
ray

#11 Příspěvek od ray »

JJ,ja vim,diky,to jsem taky zkousel,ale jsou tam origo,bohuzel,ale bylo by to super a nejjednodussi reseni :-)
Shrek
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od Shrek »

ray píše:chlapi,uz jsem ztoho vazne hotovej,vyvazeny kola,nove cepy,ramena,cela spojovacka,ale proste to porad dela......,uz me to zacina sr.......,sakra nekdo prece musi vedet cim to je,prej to je slabost 7micek,muzou to byt ty zadni silentbloky ve spodnich ramenech? ale ja je mam bez vule,nebo snad jeste kotouce? ale ty jsou novy,ja fakt uz nevim......,prosim poradte cim to je,prosim

Nemoc přední nápravy u BMW - spojovací články stabilizátorů (noname kosti vydrží hodně hodně málo) a vymačkanej hřeben řízení (dá se dotáhnout, ale je to přechodné řešení - potom už mu nepomůže vůbec nic), jinak mě nic nenapadá. Nicméně když jsem dělal kdysi výměnu tlumičů a pružin, vylisoval jsem všechny čepy a vyměnil silentbloky a auto jelo jak nový.
M3maniac Čestný člen
Čestný člen

#13 Příspěvek od M3maniac Čestný člen »

Shrek píše:

Nemoc přední nápravy u BMW - spojovací články stabilizátorů (noname kosti vydrží hodně hodně málo) a vymačkanej hřeben řízení (dá se dotáhnout, ale je to přechodné řešení - potom už mu nepomůže vůbec nic), jinak mě nic nenapadá. Nicméně když jsem dělal kdysi výměnu tlumičů a pružin, vylisoval jsem všechny čepy a vyměnil silentbloky a auto jelo jak nový.

No ty woe,kde tys tu zabloudil :D
ray

#14 Příspěvek od ray »

JJ,mam ty silentbloky doma v krabici,ale koupim cely ramena,a tu prevodku taky ztahnu,ted uz jenom cekam na vyplatu a jdu nato :-) uz chci zase jezdit jako s BMW a ne jako s ....... :-) Chlapi diky vse za rady,mejte se ,Ray
ray

#15 Příspěvek od ray »

Tak je po problemu :D vymena prednich tlumicu a ramen vc.silentbloku,ani naznak kmitani,vse OK,diky vsem za rady,R. :)
Odpovědět