Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Právě jsem koupil 740iL E38 - problémy
-
Čus, včera jsem koupil 740iLko r.1994, a mám pár dotázků. Je v týhle třídě normální drnčení v interiéru? (z palubky, ze dveří) Na každý větší nerovnosti...s tim souvisí ta tvrdost celkově...je to na 18kách 235/45 a na okresce docela tuhák. Předtim sem měl Mondeo V6 ST200 na 17kách a pohodlíčko. Mám tam ještě to EDC a to když se zapne do režimu sport tak je to total tuhý. A na každý větší nerovnosti nepříjemný i na komfort režim...asi tlumiče+staby+čepy co? Dále mě dostává jakoby jalová reakce na plyn. Jde ztuha a cca v prvních 5cm po stlačení plynu se nic neděje..teprve když sešlápnu tak do půlky tak to jede ale zase trochu moc. Ten plyn je elektronickej nebo mech.? Jo a když vjedu do nějakejch trošku větších kolejí, tak to tancuje tango...ist das normal?
-
- Kontaktovat uživatele:
Muke_740iL píše:Čus, včera jsem koupil 740iLko r.1994, a mám pár dotázků. Je v týhle třídě normální drnčení v interiéru? (z palubky, ze dveří) Na každý větší nerovnosti...s tim souvisí ta tvrdost celkově...je to na 18kách 235/45 a na okresce docela tuhák. Předtim sem měl Mondeo V6 ST200 na 17kách a pohodlíčko. Mám tam ještě to EDC a to když se zapne do režimu sport tak je to total tuhý. A na každý větší nerovnosti nepříjemný i na komfort režim...asi tlumiče+staby+čepy co? Dále mě dostává jakoby jalová reakce na plyn. Jde ztuha a cca v prvních 5cm po stlačení plynu se nic neděje..teprve když sešlápnu tak do půlky tak to jede ale zase trochu moc. Ten plyn je elektronickej nebo mech.? Jo a když vjedu do nějakejch trošku větších kolejí, tak to tancuje tango...ist das normal?
to opravdu neni normalni, taky to mam na 18 kach s nizkym profilem a je to pomerne pohodlne.....7 trpi na podvozek hodne, nic by drncet nemelo, ale co bys chtel po 12 let starem aute ?
Hitman píše:Baxon píše:krakatit píše:to ze je sedma na 18 a 45tkach na spatnejch okreskach tvrda je normalni nemusi mit ko podvozek, mam ho v cajku a je to taky tvrdsi....
kámoš jezdí s e38 na 20" a trojku z toho rozhodně nemá
souhlas, taky to mam pohodlne a to guma na kole ma tak 3 cm na vysku
asi mate jiny vnimani pojmu tvrdost a tvrdost, sam si mi rikal hitmane ze to mas o dost tvrdsi kdyz sme jeli mojim pekacem....

-
Už sem tak ňák vysledoval že to musej bejt hoodně špatný okresky aby to bylo až nepohodlný. Teď sem s tim jezdil v Praze a na stejnejch trasách jako předtim s Mondeem a je to v pohodě. Zdroje toho drnčení sem zjistil - byly to uvolněný ůchyty některejch ůložnejch schránek. Odezvu plynu už sem taky vychytal, stačilo v motoru přitáhnout lanko plynu. Takže celkově už spokojenost. Taky sem trošku upustil gumy, jezdim většinou sám nebo jen se starou a bylo to nahuštěný předek-zadek 2,6 a 2,9 nechal sem 2,4 a 2,6.
-
- Kontaktovat uživatele:
krakatit píše:Hitman píše:Baxon píše:[quote="krakatit"]to ze je sedma na 18 a 45tkach na spatnejch okreskach tvrda je normalni nemusi mit ko podvozek, mam ho v cajku a je to taky tvrdsi....
asi mate jiny vnimani pojmu tvrdost a tvrdost, sam si mi rikal hitmane ze to mas o dost tvrdsi kdyz sme jeli mojim pekacem....

no jo ale ty jsi tam mel 16ky s metrovou gumou

Hitman píše:krakatit píše:Hitman píše:[quote="Baxon"][quote="krakatit"]to ze je sedma na 18 a 45tkach na spatnejch okreskach tvrda je normalni nemusi mit ko podvozek, mam ho v cajku a je to taky tvrdsi....

no jo ale ty jsi tam mel 16ky s metrovou gumou

no ted mam 18" a je to o neco tvrdsi ale ne o tolik, urcite to mam pohodlnejsi nez 3jkovy bawo to jo ale nic extra pohodlnyho to neni, ale to je snad normlani ze BMW ma sportovnejsi (tuzsi) podvozek...