Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

cestujeme se 7er

Vše o E23, E32, E38, E65/E66, F01/F02, G11/G12
Zpráva
Autor
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od JaraX »

Jelikož rád cestuju a rád jezdím daleko, třeba i přes 2000km od domu, napíšu sem seznam pár věci co je vhodné sebou vozit na delší cestym doufam že mě Snejk a ostatní doplní

- pojistka nutno mít, pojištěné, sebou dva kusy zelené karty, je vhodné si připlatit za evropskou asistenci, cca 400 ročně,
- povinná výbava, v některých zemích, např řecko je povinost mít ještě hasičák a sadu náhradních svíček, obojí se muže hodit
- mít auto přihlášené na sebe, pokud ne, notářsky ověřená plná moc, platí i pro leasing, služební auto apod
- "euro" rezerva, tzn třeba 100eur někde zašitých pro nejvyšší nouzi
a ted pár věci co se dají nacpat do rezervy a hodně se hodí

- motory V8 maji vysokou teplotu vody a tím i tlak, pak praskají hadice vody, je dobré nechat všechny hadice vyměnit a staré si vozit sebou, hadici člověk vymění za pár minut

- golasada - dá se nasypat do pytlíčku, pak zabírá prd
- SKpásky pro případnou opravu
- náhradní pojistky, připadně relátka
- nahradní řemeny, otázka pár korun, před cestou zkontrolovat jeslti nejsou řemeny na autě popraskané
- olej, aspon 2 litry
- voda - nejlíp pětilitrovka destilky v pet kanystru od vody do ostřikovačů
- benzínové čerpadlo, připadně podávací u nafty
- kanystr 5l s palivem
- kus dvoulinky, kleště
- tažné oko, lano, připadně tyč, (mužete zachranovat i někoho jiného)
- čidlo polohy vačky - muže spolehlivě vyřadit motor, stačí vozit staré sebou

update brzy
BMWX5power

#2 Příspěvek od BMWX5power »

100RM: OTckuj si v pokeci, v technickych sekciach sa drz temy. Diky.
BMW e66 745Li
BMW e53 X5 3.0D
PRAHAV8

#3 Příspěvek od PRAHAV8 »

Doporučil bych ještě nabíječku na baterii
BMWX5power

#4 Příspěvek od BMWX5power »

Zapoměl jsi ještě na mechanika autorizovaného servisu BMW :wink:
BMW e66 745Li
BMW e53 X5 3.0D
pepino5xx

#5 Příspěvek od pepino5xx »

+ navíc
Bochník chleba
2l mléka
autoledničku
Cukrovinky
Máslo
Sýr nebo salám, ale sýr vydrží déle
5l kanystřík vody
Vlhké ubrousky
Prezervativi
Náhradní ponožky a jiné části oděvu
Opalovací krém, ručník či deku
A další věci se hodí:
Elektrocentlála
Autogen
Stan + spacák
Momentový klíč
Menší soustruh i frézka se hodí
pepino5xx

#6 Příspěvek od pepino5xx »

A kam to jako chceš všechno dát, když jedu, tak mám kufr plný věcí, např. na dovolenou.
Když se někam chystám, dám auto na servis (ale pořádnej) a tam vše potřebné udělají apod..
Samo že drobné nářadí mám, ale tohle všechno vozit, no nevím, já autu věřím a vždy jsem dojel.
Ale ty asi neveříš a pořád někde zůstáváš, že :roll:
noname
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od noname »

Sry za OT, ale todle mi připomělo časy se škodou 120 - víčko rozdělovače, termostat, VODU - hodně, kabely ke svičkám, kupa vercajgu a hlavně velké kladivo :D
BMWX5power

#8 Příspěvek od BMWX5power »

pepino5xx píše:A kam to jako chceš všechno dát, když jedu, tak mám kufr plný věcí, např. na dovolenou.
Když se někam chystám, dám auto na servis (ale pořádnej) a tam vše potřebné udělají apod..
Samo že drobné nářadí mám, ale tohle všechno vozit, no nevím, já autu věřím a vždy jsem dojel.

Taky sem to nepochopil,pravděpodobně budeš ještě potřebovat přívěs s nářadím,zdviží a náhradním autem.

To pepino5xx:Zapoměl jste ještě na přítelkyni na dlouhé chvíle.Např když sediš v nepojízdné E38 a čekáš na odtahovku :lol:
BMW e66 745Li
BMW e53 X5 3.0D
BMWX5power

#9 Příspěvek od BMWX5power »

PRAHAV8 píše:Doporučil bych ještě nabíječku na baterii
:lol:
BMW e66 745Li
BMW e53 X5 3.0D
T613
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od T613 »

BMWX5: jezis ty jsi cele 4 dny nespal a cekal az tu nekdo neco napise, aby ses tu konecne udelal ... fakt sranda s lidma tady :D

jinak nepopiram to co tady jarda napsal, ze je spis do sekce vtipu ... kdyz to prevedu do praxe. Jedu v nemecku, praskne mi hadice od chladice. V kufru si tedy dle rady vezu nahradni hadici + 5l destilky. Pokud me pamet nesali tak v nemecku je zakazane opravovat auto u cesty pod slusnou pokutou. Takze prvni problem. Za dalsi je ti 5l destilky k nicemu kdyz je v okruhu 11l, aha tak to chce vozit 15l destilky. Za dalsi i tech 15l destilky je ti k nicemu protoze do ohrateho motoru nemuzes nalit studenou. A asi nebudes cekat nekde v odstavnem na dalnici 5 hodin nez vychladne motor ze jo ...

Je to kravovina. Kdyz jedu na dodolenou 2tkm daleko tak si tam radsi zaletim a auto (ctyrkolku, skutr, motorku) si tam pujcim, pokud se s nim cokoliv stane tak ho se slovy "Iam going to be a sorry" vratim a nic me nesere. Jestli uz mam silene nutkani sedet 2 dny v aute abych dojel unaveny k mori, tak si vemu nejake 1-2 roky stare auto s Euro servisem v zaruce a nepojedu tam s 15 let starym pekacem, ktery kdyz se mi posere tam muzu nechat ciganum, protoze odtah by stal cenu auta :-)

Na dovolenou si jedu odpocinout, vyskocit z toho denniho sveta, ve kterem ziju a ne si tam tahat sve auto s pul kufrem dilu a myslenkou "snad se nic neposere".

Ale chapu je to muj nazor, kazdy to vidi jinak ...
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od JaraX »

pepino5xx píše:A kam to jako chceš všechno dát, když jedu, tak mám kufr plný věcí, např. na dovolenou.

tydle všecky věci co jsem psal mam narvané v rezervě, u brzdovyho valce, za tapceama navi a za baterkou, v pohodě tam mam všecky klínaky,hadice apod, a ještě hromadu hader apod. ja si celkem věřím, ale když ti kurva rupne 2500km od domu hadice a ty máš sebou druhou tak je to luxus.
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od JaraX »

T613 píše:BMWX5: jezis ty jsi cele 4 dny nespal a cekal az tu nekdo neco napise, aby ses tu konecne udelal ... fakt sranda s lidma tady :D

jinak nepopiram to co tady jarda napsal, ze je spis do sekce vtipu ... kdyz to prevedu do praxe. Jedu v nemecku, praskne mi hadice od chladice. V kufru si tedy dle rady vezu nahradni hadici + 5l destilky. Pokud me pamet nesali tak v nemecku je zakazane opravovat auto u cesty pod slusnou pokutou. Takze prvni problem. Za dalsi je ti 5l destilky k nicemu kdyz je v okruhu 11l, aha tak to chce vozit 15l destilky. Za dalsi i tech 15l destilky je ti k nicemu protoze do ohrateho motoru nemuzes nalit studenou. A asi nebudes cekat nekde v odstavnem na dalnici 5 hodin nez vychladne motor ze jo ...

Je to kravovina. Kdyz jedu na dodolenou 2tkm daleko tak si tam radsi zaletim a auto (ctyrkolku, skutr, motorku) si tam pujcim, pokud se s nim cokoliv stane tak ho se slovy "Iam going to be a sorry" vratim a nic me nesere. Jestli uz mam silene nutkani sedet 2 dny v aute abych dojel unaveny k mori, tak si vemu nejake 1-2 roky stare auto s Euro servisem v zaruce a nepojedu tam s 15 let starym pekacem, ktery kdyz se mi posere tam muzu nechat ciganum, protoze odtah by stal cenu auta :-)

Na dovolenou si jedu odpocinout, vyskocit z toho denniho sveta, ve kterem ziju a ne si tam tahat sve auto s pul kufrem dilu a myslenkou "snad se nic neposere".

Ale chapu je to muj nazor, kazdy to vidi jinak ...

hele, tak kazždej to vidi jinak, mě třeba nebaví se tahat s kuframa na letiště, pak čekat na letadlo a na odbavení apod, pak se někde dopravovat z letiště apod, a jediny co za celou cestu poznam sou dva letištni terminaly, tak to je celkem nuda, radši nahažu věci do sedmy a za 16hodin se koupu v řecku na plaží, za dalších 8hodin pak jsem na jihu řecka kde je fakt moc hezky, prohlídnu si nádherny srbsko i makedonii, a doufam že mi ted vyjde turecko a fakt se tam tím autem těším.
ja propaguju názor že když letět tak někam dál, třeba 3000km, ale řecko je celkem zarohem, akorat naposled mi v srbsku praskla hadice od ventilu topení, jediná kterou jsem nevyměnil, hodinu jsem to tam měnil a pak jsem nalil do auta pět litru destilky, motor už za tu dobu celkem schlad, navíc nikdy ti nevyteče uplně vše, nejvíc vody máš v chladiču a pokud ti nepraskne vyložene spodni hadice chladiče tak ti tam te vody dycky zbyde hodně, a lepší mít tam 8 litru než nemít nic.
a mužu se vysrat si pučovat na dovolene za draho nějakyho Getza když si mužu v pohodě pojezdit sedmou, jako ja nevím, ale dovoleny auto byly dycky moje nejlepší, a když se to auto vysere tak ho tam určitě nebudu nechavat, minimalně bych to poslal dom autovlakem, až budu starej páprda, tak si tam radši zaletím, ale ted mě celkem baví cestování, proto další dovolená nebude s E38 ale s E32, at je to trošku adrenalinu a není nad to si někde něco spravit, ten pocit z toho že se "sám zachráníš" je prostě super.

ale pokud někdo preferuje letadlo, tak mu to neberu, pro mě je to komfortnější a když jsem byl v tunisu letecky tak jsem byl z cesty víc zničenej než když jsem byl v řecku E38 ,takže asi tak.
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od JaraX »

noname píše:Sry za OT, ale todle mi připomělo časy se škodou 120 - víčko rozdělovače, termostat, VODU - hodně, kabely ke svičkám, kupa vercajgu a hlavně velké kladivo :D

no jo, ale s tou se nejezdilo většinou 2000km někam
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od JaraX »

jako jeslti někomu přijde že s E38 a podobnyma autama je lepší necestovat daleko a nebo že je zbytečny sebou vozit věci ktery sou připadně schopny odstavit to auto, tak at se na to vysere a vubec sem nepíše co to nemá cenu, todle téma je pro ten zbytek co si poradí.
Moribundus

#15 Příspěvek od Moribundus »

JaraX píše:
noname píše:Sry za OT, ale todle mi připomělo časy se škodou 120 - víčko rozdělovače, termostat, VODU - hodně, kabely ke svičkám, kupa vercajgu a hlavně velké kladivo :D

Ale jezdilo kamaráde..třeba do Bulharska, spočítej si kolik to bylo kilometrů. Můj strejda tam byl i srarou oktávkou, to muselo bejt psycho.. :lol:
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od JaraX »

Moribundus píše:
JaraX píše:

Ale jezdilo kamaráde..třeba do Bulharska, spočítej si kolik to bylo kilometrů. Můj strejda tam byl i srarou oktávkou, to muselo bejt psycho.. :lol:

já vím že se našlo plno lidí co do toho šlo, ale tehdy to auto taky nemělo tolik věcí, dneska je to plný ruzných kravinek a troufám si řict že moderního diesla si prostě člověk v terenu nespraví, naopak V8 atmosféru uplně vklidu,

kamošuv tatik jel na Jawetě na balaton, to muselo byt :)
Moribundus

#17 Příspěvek od Moribundus »

Spíš simyslím jak tady někdo napsal, že je lepší auto zkontrolovat než člověk jede. Stejně mám vždycky blbej pocit že něco odejde, to je asi normální. Je pravda že pár nutností s sebou taky vozím. Mě se prostě líběj borci co na všechno totálně serou a nikdy se jim nic nestane a najedou na dovolený 2tis km. A dvouletý auto? V dnešní době to není vůbec záruka že mi nepodá ruku taky. Viz můj kamarád, roční oktávka-podvolantová řídící jednotka v hajzlu. Přestala startovat v Rakousku.Naštěstí při cestě zpátky. Oprava 8tis. Tady v Čechách samozřejmě. A jestli tady Jarda chce vozit hadice, tak ať je vozí je to jeho věc. Asi dojede dál než třeba my.. :lol:
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od JaraX »

jasně že zkontrolovat, ale jak poznáš že se loučí nějaky čidlo nebo benzínová pumpa?
aji když budeš to auto držet v topstavu tak tě to tam stejně muže nechat,
třeba V8mičky díky vysoké teplotě vody celkem žerou hadice, hlavně M62 kde otvira termostat až při 105C.
taky celkem pomaha autu před dovolenou trošku víc dávat a na dovolenou jet slušně,
Moribundus

#19 Příspěvek od Moribundus »

Já vím že máš ve svý podstatě pravdu, samozřejmě to nepoznám že něco odchází. Ale ani si neumím představit že někde měním u E65 benzínovou pumpu..takhle člověk asi nemůže přemýšlet, protože by jinak seděl doma na prdeli..ale já ti tvůj názor opravdu neberu, proto jsem taky psal že dojedeš dál.. :lol:
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od JaraX »

Moribundus píše:Já vím že máš ve svý podstatě pravdu, samozřejmě to nepoznám že něco odchází. Ale ani si neumím představit že někde měním u E65 benzínovou pumpu..takhle člověk asi nemůže přemýšlet, protože by jinak seděl doma na prdeli..ale já ti tvůj názor opravdu neberu, proto jsem taky psal že dojedeš dál.. :lol:

dyt benzínová pumpa je maličkost, vycvakneš zadní sedák, pod ním 4 šroubky a pod tím další 4, vycvakneš, vycvankeš hadici, nackvaneš, zašrobuješ 8 šroubku a jedeš :)
Odpovědět