Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
e38 740i nefunkčný otáčkomer a ukazovateľ spotreby
Zdravím členov fora,mam dosť velky problém.Pretesňoval som riadiacu jednotku v motorovom priestore,lebo bol upchaný kanálik na odvádzanie vody pod ňou.Všetko som vybral,komplet celu riadiacu jednotku,vyčistil a pretesnil všetko.Od tej doby mi nefunguje otáčkomer, ukazovateľ spotreby pod otáčkomerom,neustále aj počas jazdy mi svieti kontrolka opotrebovania brz a kocky olejového intervalu.Istý čas ked som vošiel do nejakej diery na ceste tak mi otáčkomer začal fungovať,ale vzápätí spadli ručičky.V poslednej dobe mi už nefunguje vôbec.Prosím poradte mi kde presne ma otáčkomer v riadiacej jednotke kable,alebo na ktoré relé sa napájajú káble.Bol som aj na diagnostike ale nič mi nezistili,iba senzor opotrebovania brz.Všetko sok im vysvetlil ako aj vám ale oni nič. Nebudú to senzori brzd,lebo mi v dierach naskakovala ručička otáčkomera a kontrolka brz zhasla,takže,ak máte nejaké nápady,prosím napíšte mi,dakujem