Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
e65 - bluethooth do predface
sice jsem nevěděl co je A2DP, ale nejsem si jistý jestli to vůbec umí i FL. Asi to umí až CIC. Ale přehrávat hudbu přes BT mi přijde úchylný...
Já osobně jsem do před FL dodělával BT. Znamenalo to jen výměnu telematiky (výměnu konektorů a přepinování) a samozřejmě nakódování. O vše se postaral mistr Snejk. Šlape to skvěle. Včetně handsfree. Šlo mi hlavně o připojení iPhone do auta se zachováním HF. Jen si nejsem jistý, jestli není nutné u před FL i měnit i něco jiného (MMI, joystick atd.). Já už interiérový FL měl, takže jsem jen měnil tu telematiku

Já osobně jsem do před FL dodělával BT. Znamenalo to jen výměnu telematiky (výměnu konektorů a přepinování) a samozřejmě nakódování. O vše se postaral mistr Snejk. Šlape to skvěle. Včetně handsfree. Šlo mi hlavně o připojení iPhone do auta se zachováním HF. Jen si nejsem jistý, jestli není nutné u před FL i měnit i něco jiného (MMI, joystick atd.). Já už interiérový FL měl, takže jsem jen měnil tu telematiku
AKTUALIZACE VŠECH MAPOVÝCH PODKLADŮ (MKx/CCC/CIC/CIC-HIGH), FSC KÓDY VČETNĚ LIFETIME A ROZUZMNÉ CENY

E65 730d
E61 530xd - stolen
E32 730i V8 - ex
E32 735i - ex
E32 730i - ex

E65 730d
E61 530xd - stolen

E32 730i V8 - ex
E32 735i - ex
E32 730i - ex
hurvajs77 : MMI = monitor
ano...předFL monitory neumí tu práci s telefonem zobrazit...takže neprovedete párování, nebudete vidět pak do seznamu apod...
A2DP neumí v E65 standardní BT modul...
co se týká zapojení nějakého neorigo řešení...to by spíš napověděl Snejk...

ano...předFL monitory neumí tu práci s telefonem zobrazit...takže neprovedete párování, nebudete vidět pak do seznamu apod...
A2DP neumí v E65 standardní BT modul...
co se týká zapojení nějakého neorigo řešení...to by spíš napověděl Snejk...
First EX : BMW e38 740i 6/1995
Second car : BMW e66 745Li 3/2002
Third EX : BMW f01 740i 3/2009
- vlastnemec
Nazdar pánové tak jsem začal pomalu upgradovat.
Začal jsem přechodem z navi01 na navi03. Čerpal jsem ze zahraničních webů co se týče jak poznat navi02 od navi03, na štítku je napsán HW nějaké číslo, důležité je SW když začíná 7 - jedná se o navi01 CD, 8 - je navi02 to je už DVD ale neumí DL a perspektivu, 9 - je navi03 která umí vše + lepší grafika a vzhled menu - ještě chybí ji dokódovat do auta udělám u JaraXe možná se tam objeví i nové funkce zatím nevím. Jinak je plug and play, ale raději jsem při přehození odpojil baterku.
Dál se chystám na dodělání Bluetooth - mám tam narvanou nějakou telematiku je to nějakej reciver nejspíše k základnímu telefonu který je součástí předface e65. Tady mám dotaz jestli opravdu stačí vyměnit reciver který tam je za BT modul - s tím samozřejmě výměna za FL monitor (tady by mě zajímalo jestli jde nějak podle čísel poznat zda jde o FL monitor) a jestli je potřeba vyměnit i ovladač i-drivu za FL - jestli stačí vyměnit jen ovladač nebo je toho více (nějaká jednotka, nebo rovnou celou podloketku).
Díky moc Vlastik.
Začal jsem přechodem z navi01 na navi03. Čerpal jsem ze zahraničních webů co se týče jak poznat navi02 od navi03, na štítku je napsán HW nějaké číslo, důležité je SW když začíná 7 - jedná se o navi01 CD, 8 - je navi02 to je už DVD ale neumí DL a perspektivu, 9 - je navi03 která umí vše + lepší grafika a vzhled menu - ještě chybí ji dokódovat do auta udělám u JaraXe možná se tam objeví i nové funkce zatím nevím. Jinak je plug and play, ale raději jsem při přehození odpojil baterku.
Dál se chystám na dodělání Bluetooth - mám tam narvanou nějakou telematiku je to nějakej reciver nejspíše k základnímu telefonu který je součástí předface e65. Tady mám dotaz jestli opravdu stačí vyměnit reciver který tam je za BT modul - s tím samozřejmě výměna za FL monitor (tady by mě zajímalo jestli jde nějak podle čísel poznat zda jde o FL monitor) a jestli je potřeba vyměnit i ovladač i-drivu za FL - jestli stačí vyměnit jen ovladač nebo je toho více (nějaká jednotka, nebo rovnou celou podloketku).
Díky moc Vlastik.
no, já nevím, ale podle mne se kódovat nemusí. Já měl také Navi02 a jen jsem prohodil jednotky. Po zapnutí systému jsem viděl lepší mapy. Informace, které jsi psal, jsem neměl když jsem kupoval Navi03. Úplně stačí mít jednotku z FL.vlastnemec píše:...ještě chybí ji dokódovat do auta udělám u JaraXe možná se tam objeví i nové funkce zatím nevím. Jinak je plug and play, ale raději jsem při přehození odpojil baterku...
Jak jsem Ti psal v SZ, na BT stačí vyměnit telematiku v kufru na levé straně, za tu co má BT a nakódovat. K tomu ještě FL monitor. U joystiku musíě bohužel měnit i dřevo, což může být docela problém, pokud máš trošku nestandardní barvu jako já. Musel jsem nakonec kupovat nové. Jinak k BT je podle Snejka ještě jedna anténa, dokonce jsem ji viděl i v ETK, ale tu já tam osobně nemám vše funguje úplně v pohodě. Pod joysitckem je ještě černá řídící jednotka, ale netuším jestli jsou mezi s sebou kompatibilní. Být tebou, rozhodně bych chtěl FL joystick i s tou jednotkou. Celé středová loketka se měnit nemusí, stačí vyměnit jen dřevo. FL joystick je větší než před FL.
Jak u vypnutého monotoru jestli je z FL nebo ne, to netuším. Ale měl by na něm přeci být štítek s informací kdy byl vyroben a pokud tam bude min. 2005, jde o FL. Asi bych to jel zkusit a nekupoval zajíce v pytli - slyšel jsem případy, kdy nešel monitor ani zapnout.
AKTUALIZACE VŠECH MAPOVÝCH PODKLADŮ (MKx/CCC/CIC/CIC-HIGH), FSC KÓDY VČETNĚ LIFETIME A ROZUZMNÉ CENY

E65 730d
E61 530xd - stolen
E32 730i V8 - ex
E32 735i - ex
E32 730i - ex

E65 730d
E61 530xd - stolen

E32 730i V8 - ex
E32 735i - ex
E32 730i - ex
- vlastnemec
Díky za info, jinak žádná SZ mi nepřišla tak jsem myslel že ses na mě v....l a začal řešit takhle.
Každopádně to kódovat budu, jelikož tam je zapsané vin z auta ze kterého to bylo vytáhlé.
Telematiku mám vyhlédlou, co se týče drátů a koncovek budou sedět, když je prohodím, nebo se bude muset něco přepinovat? Monitor je mi jasné že musím vyměnit, a je tedy podmínkou i fl ovladač i-drivu nebo můžu zatím ušetřit a udělat později?
Jak koukám tak na štítky od monitorů tak tam roky nejsou jen
ZB LCD mit MMI 8,8"
6582-6 další čísla se liší - dle etk jsem nikdy nedokázal určit jestli fl nebo předfl
AI:01 HW:01
EC:107 KW: 05/02 - jediné tohlo může být rok, ale zase mě mate že tam klidně bývá 48/03 atd.
Každopádně to kódovat budu, jelikož tam je zapsané vin z auta ze kterého to bylo vytáhlé.
Telematiku mám vyhlédlou, co se týče drátů a koncovek budou sedět, když je prohodím, nebo se bude muset něco přepinovat? Monitor je mi jasné že musím vyměnit, a je tedy podmínkou i fl ovladač i-drivu nebo můžu zatím ušetřit a udělat později?
Jak koukám tak na štítky od monitorů tak tam roky nejsou jen
ZB LCD mit MMI 8,8"
6582-6 další čísla se liší - dle etk jsem nikdy nedokázal určit jestli fl nebo předfl
AI:01 HW:01
EC:107 KW: 05/02 - jediné tohlo může být rok, ale zase mě mate že tam klidně bývá 48/03 atd.
FL ovladač iDrive nepotřebuješ...bude to fungovat i se starym...
jinak jak poznat rozdíl jsem se dočet na zahraničním foru a popsal zde :
http://www.7er.cz/forum/viewtopic.php?f=10&t=4453
jinak konektor na BT se musí přepinovat...Snejk mi to taky přepinovával snad i do jinýho konektoru
jinak jak poznat rozdíl jsem se dočet na zahraničním foru a popsal zde :
jinak konektor na BT se musí přepinovat...Snejk mi to taky přepinovával snad i do jinýho konektoru
First EX : BMW e38 740i 6/1995
- vlastnemec
- vlastnemec
fishmaker píše:jinak jak poznat rozdíl jsem se dočet na zahraničním foru a popsal zde :
Díky ale podle fotek se to fakt nedá
Mám v merku:
65 82 6 950 069
KW:38/4 - to už byl FL pokud se nemýlím
No JaraX bude mít radost že bude muset volat Snejkovi ohledně přepinování.
ano pasuje, jen zapojíš konektory.
ano, to je pravda, ale FL ovladač vypadá mnohem lépe. Jinak konektor na telematice nejen přepinovat, je hlavne i jiný. Před FL telematika má dva konektory, FL už jen jeden.fishmaker píše:FL ovladač iDrive nepotřebuješ...bude to fungovat i se starym...
Ne, psal jsem Ti docela dlouhou SZ, takže asi nedošla. Jinak to co píše Fishmaker je pravda, FL je pod určtým úhlem takový modro-fialový. Ale nejjednodušší je to bud ze štítku nebo přímo zapojit.vlastnemec píše:žádná SZ mi nepřišla tak jsem myslel že ses na mě v....l a začal řešit takhle

E65 730d
E61 530xd - stolen
E32 730i V8 - ex
E32 735i - ex
E32 730i - ex

E65 730d
E61 530xd - stolen

E32 730i V8 - ex
E32 735i - ex
E32 730i - ex
- vlastnemec
Fakt jsem SZ nedostal, kontroloval jsem to co tři hodiny - jelikož jsem musel potvrdit tu navi (byla na ní dobrá cena)
Když jsem koukal na tu Tvoji telematiku, tak tam vidím krátkej konektor na optiku a dlouhej.
Co se týče i-drivu - je to cca 3tis navíc tak bych to řešil posléze - s interiérovým faceliftem jak má fishmaker.
monitor mám vyhlídlej tenhle:
65 82 6 950 069
KW:38/4 - to už byl FL pokud se nemýlím i pole čísla v etk je to sep04-nov07
Když jsem koukal na tu Tvoji telematiku, tak tam vidím krátkej konektor na optiku a dlouhej.
Co se týče i-drivu - je to cca 3tis navíc tak bych to řešil posléze - s interiérovým faceliftem jak má fishmaker.
monitor mám vyhlídlej tenhle:
65 82 6 950 069
KW:38/4 - to už byl FL pokud se nemýlím i pole čísla v etk je to sep04-nov07
to mas spatne to je predface.... proto je levnej
ber co je 05 a vejs..to je jistota... a necekej levnou cenu...
jinak konektor je uplne jinej (draty+optika v jednom) a hlavne bacha.. porad se tu ohanite jednotkou telematiky... to je v devadesati procentech jednotka pro pevny telefon v aute (buetooth sluchatko) a na mobil to fungovat nebude...
sehnat bluetooth kterej je opravdu plnohodnotnej bluetooth da praci... ne si sehnat nejakou krabicku s logem bluetoothu... to byste tak splakali nad vejdelkem leda...

jinak konektor je uplne jinej (draty+optika v jednom) a hlavne bacha.. porad se tu ohanite jednotkou telematiky... to je v devadesati procentech jednotka pro pevny telefon v aute (buetooth sluchatko) a na mobil to fungovat nebude...
sehnat bluetooth kterej je opravdu plnohodnotnej bluetooth da praci... ne si sehnat nejakou krabicku s logem bluetoothu... to byste tak splakali nad vejdelkem leda...
- vlastnemec