Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

novic

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
volvox@c-box.cz

#1 Příspěvek od volvox@c-box.cz »

ahoj, mam chu? na bavora ale žádné zkušenosti, tak bych potřeboval poradit - na co dát při koupi pozor (mám na mysli z druhé ruky - na nového nemám a asi ani mít nebudu), představa je taková - rozum velí 318is, srdce žádá 325i (možná někoho nakrknu, ale k dieselům mám vrozený odpor) smozřejmě E36, i když nenápadný vzhled předchozího modelu s 2,5 litrovým benzínem má taky svůj půvab a skryté kouzlo. přivítal bych i upozornění na slabiny (pokud jsou) jednotlivých motorizací, chronické závady nebo slabá místa a ještě mi prosím vás objasněnte rozdíl mezi 318i a 318is a jestli jde setřít dodatečným zásahem do motoru, nebo je to konstrukční záležitost bez další možnosti jednoduché úpravy - díky moc za odpovědi určitě se ještě ozvu
Klakson
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Klakson »

318is je 16V se 140 PS v serii, chce to při koupi pohlídat motor aby nebyl ulítanej (za studena honěnej) jinak je to točivej motor a vydrží hodně. 318i je normál 8v se 115 PS, přestavět jde, ale nevyplatí se to, musel by jsi vyměnit půl motoru s jednotkou. Prodával jsem svoje is ale teď ho přestavuju, takže zase chvilku si ho nechám. :D
LOPOLO Čestný člen
Čestný člen

#3 Příspěvek od LOPOLO Čestný člen »

Mno, pokud ses "zavodnik" kup si rovnou 325i nebo 323i ( ci 328i) nejlepe s vanosem. Ja sam mam 318i a v podstate se da rict ze mi to bohate staci. Pokud jedu sam a pouzivam to "normalne" pak je to v pohode kara. Pokud se necham zmagorit s partickou jinejch magoru z tohodle klubu, pak lituju ze nemam neco silnejsiho. :-) At tak, nebo tak, v kazdym pripade ale kup neco s tim novejsim motorem a ani 325tds bych se nebal. Sice to trosku smrdi ale jezdit se s tim rozhodne da :-) Staci se mrknout na Shreka, Paula nebo Lukase-H. Slaba mista jsou podle me rizeni ( nic fatalniho), citlivost na bocni vitr a diky tvrdsimu podvozku tlumice a silentbloky. Bezpecnost je lehce nadprumerna, stabilita a dalsi jizdni vlastnosti velmi dobry. Pri koupi bych mrknul na VIN a zkontroloval skutecnej rok vyroby a rozhodne bych tomu dal pred zaplacenim podadnej kour. Samozrejme se zahratym motorem. Myslim tim stabilitu pri 200+km/hod, funkcnost ABS, ochotu se vytocit, zahrabat si kvuli spojce a projet par rychlejch zatacek. :D
Klakson
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Klakson »

Originál zaslal LOPOLO
[B]Pokud se necham zmagorit s partickou jinejch magoru z tohodle klubu, pak lituju ze nemam neco silnejsiho. :-) :D

:klub: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: husty jatka :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
mcfil

#5 Příspěvek od mcfil »

Originál zaslal LOPOLO
[B]Pokud se necham zmagorit s partickou jinejch magoru z tohodle klubu, pak lituju ze nemam neco silnejsiho. :-) :D

Přiznání je polehčující okolnost :):):)
d.aemon

#6 Příspěvek od d.aemon »

Hi hi, tak tak :mhihi:
GG

#7 Příspěvek od GG »

Já mám 325i, bohužel bez Vanose.:bigcry: , tak o něco žíznivější. Ale jinak spokojenost:ucta: . Doporučuji 6válec, jestli ti nevadí ten litřík navíc. Dá de i pod 10litrů, ale spíš neodoláš a bude to nad 10.
TT
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od TT »

Chceš se svést, tak se v*ser na nějakou spotřebu, jestli chceš ušetřit , tak si sežeň 1.0 eco Corsa, :dabel4:
Z 0-100 za 12 min, ale zase spotřeba 4l/100km, bačkory , klobouk a jedeš. no ne??:D
BMW E63 LCI - 650i Manuál + E84 - X1 20dX + E87 - 120i
Lukas H. Čestný člen
Čestný člen

#9 Příspěvek od Lukas H. Čestný člen »

Chces se svest a usetrit? Kup si 325TDS po cipu jede stejne jako 325i a jezdis za polovinu... :)
N54 PWR
JFK Čestný člen
Čestný člen

#10 Příspěvek od JFK Čestný člen »

Originál zaslal Lukas H.
[B]Chces se svest a usetrit? Kup si 325TDS po cipu jede stejne jako 325i a jezdis za polovinu... :)

Kua, me ty ropaci zacinaj bavit:))) Ale asi az ten trilitricek:))):ucta: :ucta: To je PAN MOTOR :ucta: :ucta:

Po M-ku samo:cool: :bigok: :gobeer: :allright: :allright:
Paul-c
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Paul-c »

Moje rec. 3.0D je tak genialni hracka,ze sem z toho little bit sialeny.
Odpovědět