Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

VANOS !

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
volvox

#1 Příspěvek od volvox »

zdar, vneste mi prosím vás pořádek do orientace v motorizaci jednotlivých modelů - z technických údajů uvedených v sekci modely - E36 na mně padl smutek a beznaděj, sedím v houpacím křesle u krbu, mám na klíně teplý pléd a kočku a usrkávám horký punč :

1. od kterého roku se vanosy montují - a kam ?
2. je vanos záležitostí poze šestiválů ?
3. lze podle typového označení motoru ( Mxx ) určit vanos ?
4. je označení vanos uvedeno v technické dokumentaci k vozidlu ?
5. je bmw r.v. 91 vanos blud ?
6. je bmw 323i M52 vanos nebo nevanos ?
7. M50 x M50 vanos - nechápu, kde teda hledat rozdíl (320i) - roky výroby uvedeny shodně 93-98 - VYRÁBĚLY SE SNAD PARALELNĚ STEJNÁ AUTA s vanosem a nevanosem ? - začíná se mně zmocňovat neklid a jedním douškem vyprazdňuji z litrové lahve solidní zbytek rumu, původně určený tchýní k aromatizaci jakéhosi svátečního pečiva
8. lze pohledem pod kapotu identifikovat vanos ?
9. co tam máte dál a JAK TO TEDA JE !?!?

už je to dobrý... už je to dobrý... všecko se se mnou točí, asi si půjdu lehnout... loktem beru jakousi keramickou hlavu na klavíru... co je tady nejdnou taková tma... aha závěs... kruci kočka... mášo neboj... ta už se asi nevrátí... no nic hlavně opatrně a? nevzbudím děcka... který vůl sem postavil ty horký kamna... tak dobrou a zejtra...
Hanz Člen Klubu
Člen Klubu

#2 Příspěvek od Hanz Člen Klubu »

Prijd si pro tu kocku!!! zacina bejt agresivni.... chce neco,co ji nemuzu splnit,asi je navykla ci co.... kde se tu vzala? Vzala? Auuu....
Jinak Vanos se pozna treba podle napisu M3 vzadu na kufru :-)
Ale obycejne podle jedny/dvou/ boule na krytu vacek/retezu vepredu na motoru (hned nad vrtuli vlevo nahore)
“Ability is what you're capable of doing.”
DaF

#3 Příspěvek od DaF »

Originál zaslal volvox
[B]zdar, vneste mi prosím vás pořádek do orientace v motorizaci jednotlivých modelů - z technických údajů uvedených v sekci modely - E36 na mně padl smutek a beznaděj, sedím v houpacím křesle u krbu, mám na klíně teplý pléd a kočku a usrkávám horký punč :

1. od kterého roku se vanosy montují - a kam ?
2. je vanos záležitostí poze šestiválů ?
3. lze podle typového označení motoru ( Mxx ) určit vanos ?
4. je označení vanos uvedeno v technické dokumentaci k vozidlu ?
5. je bmw r.v. 91 vanos blud ?
6. je bmw 323i M52 vanos nebo nevanos ?
7. M50 x M50 vanos - nechápu, kde teda hledat rozdíl (320i) - roky výroby uvedeny shodně 93-98 - VYRÁBĚLY SE SNAD PARALELNĚ STEJNÁ AUTA s vanosem a nevanosem ? - začíná se mně zmocňovat neklid a jedním douškem vyprazdňuji z litrové lahve solidní zbytek rumu, původně určený tchýní k aromatizaci jakéhosi svátečního pečiva
8. lze pohledem pod kapotu identifikovat vanos ?
9. co tam máte dál a JAK TO TEDA JE !?!?

už je to dobrý... už je to dobrý... všecko se se mnou točí, asi si půjdu lehnout... loktem beru jakousi keramickou hlavu na klavíru... co je tady nejdnou taková tma... aha závěs... kruci kočka... mášo neboj... ta už se asi nevrátí... no nic hlavně opatrně a? nevzbudím děcka... který vůl sem postavil ty horký kamna... tak dobrou a zejtra...

No, jako zpivanka na dobrou noc to nebylo spatny... :-)

Co se tyce Tvych dotazu:
1. od rijna 1992 (poprve pouzit na motoru M3) na prelomu 92/93 seriove do sestivalcu...
2. Vanos je dnes pouzivan i u ctyrvalcu
3. No, lze a nelze... Musis vedet o jakej motor se jedna, kdy se vyrabel a jestli tam uz Vanos montovali. U M50 se myslim Vanos oznacoval pomlckou a pismenem T (jako M50-T).. ale objevil jsem to jen v jednom neoficialnim clanku, takze jako info od BMW to nemam. Proste prvni M50 bez Vanosu, dalsi M50 (od 93 vejs) s Vanosem.
4. ? mno, asi by melo byt ... BMW je na to hrdo ...
5. jo, je to blbost.
6. Vanos
7. M50 se vyrabel od 1990 do 1995, potom byly 320i M52. Paralelne se nevyrabely, proste zavedli Vanos do vyroby, doprodali posledni kusy bez nej a najelo se na vyrobu motoru s Vanosem. Taky by si dal...
8. ano - maly nador na kovovem krytu vacek/retezu (jak rika Hanz) motory M50 bez Vanosu tam nic nemaji, proste plocha...
9. M3 vzadu na kufru je jistota minimalne jednoho Vanosu... V lepsim pripade budes mit dva!!!

other info v mem prizpevku trochu jinde
Dave
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Dave »

Originál zaslal Hanz
[B]chce neco,co ji nemuzu splnit,asi je navykla ci co....

Taky se mi tu válí jedna "kočka" navíc - pořád chce po mně nějaké prasečinky ale já na to vůbec nejsu - já takový nepolíbený, za ruku nechycený . . .
Odpovědět