Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Čeští řidiči a jejich nesvary

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Zpráva
Autor
Dan td

#1 Příspěvek od Dan td »

Nevíte někdo, jaký je systém v tom, když je tříproudová silnice - třeba Jižní spojka - a všichni jedou v prostředním pruhu ??? Levým se jede rychleji a předjíždí a v pravým nic ??? To by teda měly stačit dvouproudovky .....

Podle me a zakona o silnicni doprave ma ridic " jet pri pravem kraji vozovky, v levem pruhu, pouze pokud ho pouziva k odbocovani i predjizdeni ":pako:

Kdyz na nekoho jen tak zablikam, duchodce se muze po.... t vzteky, jak si muzu dovolit ho obtezovat. Oblibenou fintou tech radoby rychlejsich v levym pruhu je jet devadesatkou, protoze to je max. povolena. O tom, ze oni maji jet o dva pruhy jinde uz nevi :hm:

Dalsi je tzv. pravidlo zipu. Kolona blbecku dlouha 2 km stoji, vsichni v pravym pruhu. Kdyz je predjedu levym a chci se na konci u znacky konec pruhu zaradit, i ten nejstarsi dedek se chova, jak v Carrmagedonu - proste turuje Facko a nechce me pustit, gestikuluje, at si jdu odstat frontu ...

Posledni, co me dostalo, jedu si po Jizni spojce, v levym, asi 150, najednou z najezdu E36, pres tri pruhy do levyho, par metru prede me. Stal jsem na brzdach v pozoru. Kdyz jsem je mijel zprava, sedel v tom nejaky moula s manzelkou a ona ho romanticky krmila zmrzlinou od Mc !!! Ze nas malem zabil, ani nevedel, jak byl nadrzenej. No ale stacilo pred nim poradne zabrzdit a vypadal jak Laurel a Hardy po bitve slehackovym dortem - to byla uleva pro moji dusicku....:gobeer:
Obrázek Touring & Compact
Nic z toho, co píšu není pravda. Vymýšlím si, abych byl zajímavější ...
Johnny

#2 Příspěvek od Johnny »

No to jsem rád, že nejsem sám koho serou tyhle řidiči. Myslim si o sobě, že jezdim docela v klidu a nic mě hnedka nenasere, spíš se zasměju a je to v poho. Ale když jede strejda s lodí na střeše, třeba například na jižní spojce v prostřednim pruhu(tam je to přímo na denim pořádku) tak jsem potom fuckt dlouho nasranej. Řidiči si totiž ani neuvědomujou chybu a tváří se tak, že já jsem idiot.

Jedna z prvních vět v pravidlech silničního provozu je, že se jezdí v pravo, při právém okraji vozovky.

Vždycky i třeba na dálnici si říkám, že bych chtěl bejt polda a tyhlety týpky, co se vozí uprostřed, chtěl pokutovat. Mym názorem je, že jízda v nesprávnym jízdním pruhu, je dost častou příčinou nehod a taky to hlavně zdržuje provoz. Když někdo jede uprostřed, tak ho podjet nesmim(a taky to nedělám, protože ty kokoti většinou nečuměj do pravejch zrcátek, ale jenom před sebe) a v levim pruhu lítaj káry 160. On si jede svejch vydřenejch 100 a já jsem vlastně zamčenej za nim...Střílel bych to!!!...
RuDoSh
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od RuDoSh »

heh....njn ceske sinice jsou blbecku plne......sem predevcirem jel pucenou 1,6tkou....dojedu na krizovatku, jsou na ni dva pruhy pro odboceni doleva a v tom pravem pruhu stal pasat (ten pruh je hned za krizovatkou odbocovaci a konci asi po 200 metrech) tak sem najel vedle neho....skoci zelena, trochu sem tu 1,6tku prislapl.....pak vidim v zrcatku jak ten mamlas najizdi vedle me, jak byl vedle jeste se na me tlemil, bohuzel sem tam nesoupl dvoujku dost rychle a uz se sral predeme........byl odeme tak 5cm a z druhe strany tak na tesno mijel panket....samozrejme jakmile se zaradil uz sem byl rychlejsi a lepil sem se na toho osla a on si vklidu vyhodil pravy blinkr, zacal brzdit (asi po dalsich 200m co me predjel) a dalsich 100 metru jel 30 nez odbocil......sem mel chut vyskocit a poslat ho do pr.....tak se na me polecil 18ti lety blbecek v tatovem pasatu :( mit baworaka tak skoncil na panketu......uf :D
darmon
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od darmon »

Originál zaslal Dan td
[B]
Podle me a zakona o silnicni doprave ma ridic " jet pri pravem kraji vozovky, v levem pruhu, pouze pokud ho pouziva k odbocovani i predjizdeni levym pruhu je jet devadesatkou, protoze to je max. povolena.

vicemene s tebou souhlasim, akorat ve meste bohuzel muzes jet v kterym pruhu chces, a maximalni povolena je 80 :D
Johnny

#5 Příspěvek od Johnny »

Originál zaslal darmon
[B]vicemene s tebou souhlasim, akorat ve meste bohuzel muzes jet v kterym pruhu chces, a maximalni povolena je 80 :D

To je sice pravda, ale zároveň platí, že auto jedoucí v lévém pruhu, má povinnost uvolnit ho rychleji jedoucímu vozidlu, pokud ten pruh neužívá, k odbočování, nebo objíždění překážky...
darmon
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od darmon »

ale rychle bys jezdit nemel :)
Johnny

#7 Příspěvek od Johnny »

he he, rychleji neznamená rychle...
darmon
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od darmon »

no ono vzdycky to je rychle :)
abdul

#9 Příspěvek od abdul »

Originál zaslal darmon
[B]vicemene s tebou souhlasim, akorat ve meste bohuzel muzes jet v kterym pruhu chces, a maximalni povolena je 80 :D

bohuzel je to tak... pravni logiku to totiz ma a to nasledujici: v obci se predpoklada hustejsi provoz proto je povolena jizda v kteremkoli pruhu... pravidlo ze se jezdi v pravo samozrejme taky plati a ze poustime rychleji jedouci vozidla zde plati taktez... nicmene zakon uvazuje s max povolenou rychlosti a tedy obecne plati ze pokud v max 80Km/h jedu 80Km/h nikdo me jiz nemuze predjizdet... takze kdyz se deda rozciluje v tomto pripade tak s tim nic nenadelas:(( kdyz jede pomaleji tak je vyhlaska pro zmenu na tve strane:) ale vetsinou kdyz vidi ve zpetnem zrcatku svitici sedmu tak uhybaji:)
darmon
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od darmon »

to je pravda, sedme se tak nejak uhejba automaticky
abdul

#11 Příspěvek od abdul »

pravidlo Zipu je takova moje oblibena zalezitost:) V Ostrave je to pokazde na Marianskohorske smerem do centra... Ti magori stoji v kolone v jednom pruhu klidne az k Aralce (pro ty co to tam znaji,jinak je to snad 2 km fronta) no a ja to samosebou ficim v levym s levym blinkrem a oni se muzou posrat vsteky... nekteri ti normalne naznaci jako ze vyjizdeji do toho leveho pruhu at to nepojedes.... no ale dycky sem to v poho projel a na konci se proste vetnu do nejaky mezery:) akorat tedka se mi stalo ze kokot jeden tam fakt vjel a stal v te kolone uprostred cesty at fakt vlevo nikdo nepojede... tak sem se oprel o volant do tech fanfar (kompresor a 4 trumpety) a ten kokot jeden jako ze to neslysi, zavrel okno a nic... za mnou stal typek s filetou a taky opreny o klakson... za 15 vterin troubeni sem myslel ze ho proste pujdu ubodat klicenkou... nakonec sem najel na tesno ke svodidlum, sklopil sem si levy spigl a ten muj pravy sel presne do jeho leveho ze... no ale muj se sklapi ve smeru jizdy takze o ten jeho se mi to pekne sklopilo ten jeho se primo ukazkove pri tom pomalinkem pohybu mojeho auta prelamoval... prelomil se mu a zustal viset na kabelu... cumel jak puk kokot jeden a nerek ani slovo... nakonec sem se zasmal... typek ve filete za mnou se tez rechtal jak kun, ale v tu chvili jak sem tam stal tak sem byl ve stavu nepricetnosti...
abdul

#12 Příspěvek od abdul »

Originál zaslal darmon
[B]to je pravda, sedme se tak nejak uhejba automaticky

jo jo,fuckt je to pravda... obcas v noci kdyz specham tak to jedem s majakem na strese a kdyz je treba tak to spustim a uhnou i ti levopruhovi magori:)

jiank co maz za sedmu? E32 E38? alespon nejaka spriznena duse:)
Johnny

#13 Příspěvek od Johnny »

[QUOTE]Originál zaslal abdul
[B]jo jo,fuckt je to pravda... obcas v noci kdyz specham tak to jedem s majakem na strese a kdyz je treba tak to spustim a uhnou i ti levopruhovi magori:)

Jo tak s majáčkem bych si asi netroufnul lítat po městě. Nemáš strach z nějakejch problémů? Kdyby tě chytli benga tak by ses asi nedoplatil...
vir2l
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od vir2l »

kazdemu autu s xenonama se uhyba :)
Bombarder
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od Bombarder »

ja si tak jednou jedu ve filete (po ranu - nalada jak cip) a borec mi s ford transporterem nedal prednost a jeste mi ukazoval neco o hlave. otocim karu, frajer jel zrovna na parkoviste, prijedu k nemu ztahnu roletu a rikam, co mu jebe. on mi v klidu odpovedel, ze ma vetsi auto, tak mel prednost. asi si kokot neuvedomil, ze to je picou do zdi. vytahl jsem ho z kary (moc se mu nechtelo, jak se krecovite drzel volantu) a dal mu par vychovnych. nezmohl se klast odpor, tak jsem ho nechal a jel po svych.
Jakesh
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od Jakesh »

Jestli se vymlouval na větší auto tak to byl teda pěknej kund :fuckoff:
Bombarder
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od Bombarder »

sem ho chtel sešrotit vic, ale jela se mnou mama, uz tak dost řvala, at ho necham.. :-(
d.aemon

#18 Příspěvek od d.aemon »

Originál zaslal Bombarder
[B]ja si tak jednou jedu ve filete (po ranu - nalada jak cip) a borec mi s ford transporterem nedal prednost a jeste mi ukazoval neco o hlave. otocim karu, frajer jel zrovna na parkoviste, prijedu k nemu ztahnu roletu a rikam, co mu jebe. on mi v klidu odpovedel, ze ma vetsi auto, tak mel prednost. asi si kokot neuvedomil, ze to je picou do zdi. vytahl jsem ho z kary (moc se mu nechtelo, jak se krecovite drzel volantu) a dal mu par vychovnych. nezmohl se klast odpor, tak jsem ho nechal a jel po svych.

Ja ja, i tak se dá, někdy nic jinýho nezbývá. :box:
Jednou jsem byl svědkem toho, jak si borec s rodinkou v MB v klídku stojí frontu na semaforu. Celá kolona se zrovna posouvala a on měl před sebou asi 2 metry. Vtom se přiřítil z levýho boreček v Transitu a píchl to před něj čumákem do té mezírky že zůstal stát přes dva pruhy. Borec v MB hustě na brzdu a zatroubil. Boreček jen vytáh prostředník a v tu chvíli skončil. Ani si nevšiml, jak chlap z MB vylízá, stačil jen zachytit, že mu někdo otevírá dveře a BUM!!! Dostal dělo že se složil až na sedadlo spolujezdce. Chlápek za ním zabouch dveře a klidnej, odreagovanej a vysmátej se vrátil zpátky k rodině.
Násilí sice většinou plodí jen násilí, ale v některých případech se nedá jinak. Já jsem se královsky bavil :D
Kámošovi se stalo něco podobnýho. Vyjebal s někým na křižovatce, jenže ten se tak nasral, že za ním jel přes půl Brna až do práce. Když viděl, že za ním chlápek jede až do dvora, rychle zabouch a spěchal do budovy, jenže nebyl dost rychlej a na chodbě před kanclem dostal dělo že málem proletěl dveřma. A jak ho tak znám, opravdu si to zasloužil :mhihi:
Jakesh
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od Jakesh »

:D :D :D :bezzub:
Bombarder
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od Bombarder »

Originál zaslal d.aemon
[b] Ja ja, i tak se dá, někdy nic jinýho nezbývá.
Jednou jsem byl svědkem toho, jak si borec s rodinkou v MB v klídku stojí frontu na semaforu. Celá kolona se zrovna posouvala a on měl před sebou asi 2 metry. Vtom se přiřítil z levýho boreček v Transitu a píchl to před něj čumákem do té mezírky že zůstal stát přes dva pruhy. Borec v MB hustě na brzdu a zatroubil. Boreček jen vytáh prostředník a v tu chvíli skončil. Ani si nevšiml, jak chlap z MB vylízá, stačil jen zachytit, že mu někdo otevírá dveře a BUM!!! Dostal dělo že se složil až na sedadlo spolujezdce. Chlápek za ním zabouch dveře a klidnej, odreagovanej a vysmátej se vrátil zpátky k rodině.
Násilí sice většinou plodí jen násilí, ale v některých případech se nedá jinak. Já jsem se královsky bavil
Kámošovi se stalo něco podobnýho. Vyjebal s někým na křižovatce, jenže ten se tak nasral, že za ním jel přes půl Brna až do práce. Když viděl, že za ním chlápek jede až do dvora, rychle zabouch a spěchal do budovy, jenže nebyl dost rychlej a na chodbě před kanclem dostal dělo že málem proletěl dveřma. A jak ho tak znám, opravdu si to zasloužil

to uz je nejaky patek zpet..
podobna situace. jedu s kámou, on kolem 110kg, napichany frajer, klidas. oba sedime zarazeni a zakloneni v sedackach co nejvice vzadu. vypadas jako neduživé dítě za volantem.
vedle nas montoya v tezkem vytunu. cesta se zuzovala, tak jsem ho nepustil se zaradit. byl tam asi se svojim kolíkem. jel za nama a ukazoval, at zastavim. proc ne ze. on hned vyskocil a k nam. tak jsme vylezli. jak videl frajera co sedel vedle me, tak se s neho stal beranek. zacal se i usmivat a chtel zacit rozvadet me pocinani na ceste. vlastne ani nezacal. vyfakovali jsme ho a jeli..
Odpovědět